Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem with A5120 IRF Stack, after reboot IRF is gone

MarcoKohler
Occasional Visitor

Problem with A5120 IRF Stack, after reboot IRF is gone

Hi

I have a problem with 2 A5120 Switches. The one we have wit one 10GB Module we do not have any Problem, but I have 2 Switches with 2 10GB modules each. If i create a IRF Stack Switch 1 Module1 Port 2 with Switch2 Module1 Port1 it works, till I do a reboot, then the IRF does not work anymore.

 

I tested following combination:

SwitchA Module 1 Port 2 - SwitchB Module 1 Port 1

SwitchA Module 1 Port 2 - SwitchB Module 2 Port 1

SwitchA Module 1 Port 1 - SwitchB Module 1 Port 1

 

Alwas the same problem. I also saved the configuration after acctivated the IRF.

 

Any idea?

 

If config is needed I can send them tomorrow.

 

Best,

Marco

 

4 REPLIES
Fredrik Lönnman
Honored Contributor

Re: Problem with A5120 IRF Stack, after reboot IRF is gone

Hi,

 

Yes please send configuration.

---
CCIE Service Provider
MASE Network Infrastructure [2011]
H3CSE
CCNP R&S

MarcoKohler
Occasional Visitor

Re: Problem with A5120 IRF Stack, after reboot IRF is gone

It is a out of the box configuration, so I start first to configure the irf:

 

Switch A:

irf-port 1/2
 port group interface Ten-GigabitEthernet1/1/2 mode normal

 

Switch B

irf-port 2/1
 port group interface Ten-GigabitEthernet2/2/1 mode normal

 

After set active, the Switch B reboot and the IRF is established

 

Everything works well till I reboot the switches. After reboot the IRF, both switch are like standalone

 

Log from Switch A:

 Ten-GigabitEthernet1/1/2: The transceiver is 10G_BASE_STACK_SFP.

%Apr 26 12:01:23:498 2000 H3C CFM/4/CFM_LOG:
Command port group interface Ten-GigabitEthernet2/2/1 mode normal fails to recover configuration.

 

Log from Switch B:

 Ten-GigabitEthernet2/2/1: The transceiver is 10G_BASE_STACK_SFP.

%Apr 26 12:21:26:844 2000 H3C IFNET/3/LINK_UPDOWN: Ten-GigabitEthernet2/2/1 link status is UP.
%Apr 26 12:21:32:972 2000 H3C CFM/4/CFM_LOG:
Command port group interface Ten-GigabitEthernet1/1/2 mode normal fails to recover configuration.

 

Thanks for your help.

Best

Marco

MarcoKohler
Occasional Visitor

Re: Problem with A5120 IRF Stack, after reboot IRF is gone

Now I did an extended test:

 

Removed the second 10Gig Module on both switches and configured the IRF like following:

irf-port 1/1
 port group interface Ten-GigabitEthernet1/1/1 mode normal
#
irf-port 2/2
 port group interface Ten-GigabitEthernet2/1/2 mode normal

 

Everything works well, also after a reboot. Then I powered off both switches reconnected the removed 10G Modules and booted. IRF is not working now. I'm not sure if that should work or not.

 

 

Jonucas
Occasional Advisor

Problem with A7510 IRF

I have error and cannot put the command in the second switch for IRF.

 irf member 1 renumber 2

 

in all the time the log is showing error

 

any idea ?