Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

SOLVED
Go to solution
drolfe
Valued Contributor

Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

HI all,

 

After installing the latest virtual box on windows 7 the HP Network Simulator doesn't virtual box

 

What am I missing here? see attached

9 REPLIES
IanTomkins
Advisor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

I agree.

This seems to occur since the release of virtualbox 4.3.12. My install of HNS was working fine with 4.3.10 but I am getting the error you report after upgrading to the new virtualbox release.

drolfe
Valued Contributor
Solution

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

Got the answer on another site

 

Looks like an issue with the latest virtual box,

 

Downgrading to version 4.2.24 fixed the issue

 

http://abouthpnetworking.com/2014/04/28/hp-comware-simulator-7-1-50-released-for-public/

 

 

IanTomkins
Advisor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

OK having looked at this further I have found a simple fix for this issue.

 

HNS is expecting an environment variable of VBOX_INSTALL_PATH to be set, it looks like this has changed in the latest version of virtual box to a different name.

 

So to resolve this go to Control Panel -> System -> Advanced system settings -> Environment Variables

 

Then create a new system Variable called VBOX_INSTALL_PATH with the value being your virtualbox install folder, typically "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\".

 

LuisRamirezETS
Occasional Visitor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

i just try , comware simulator 7.1.50 with virtual box 4.2.18 and works! , just be carefull to run comware simulator as administrator. 

 

IanTomkins
Advisor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

Hi you may want to also try the new HP Comware Lab available here:

http://h20565.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=7107838&lang=en&cc=us

 

drolfe
Valued Contributor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

Thanks for the tip, I tested this out, it works very well

HCL_SIM.jpg

Regards, Daniel

thantzinoo
Occasional Collector

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

Check at the system variable. 

VBox_install_Path=<Virtual box install directory>

after installing network simulator, i found wrong path Name as like that VBox_MSI_Install_Path=<virtualbox install directory>.

Remove MSI_  and run the simulator again.

 

Thant Zin Oo
Sales & Service Engineer
Lotus Technology Company
http://www.lotus-tec.com
Aminovitch
Occasional Visitor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox

Thank you,

It's working now, by omitting MSI from the variable environnement path.

Spork_Schivago
Occasional Advisor

Re: Simware HNS 7.1.50 not detecting virtualbox


IanTomkins wrote:

...

create a new system Variable called VBOX_INSTALL_PATH with the value being your virtualbox install folder, typically "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\".

 


This worked for me.   I see some people are recommending renaming the VBOX_MSI_INSTALL_PATH to VBOX_INSTALL_PATH.   I don't know if renaming the variable is a good idea.  I think creating a new system variable named VBOX_INSTALL_PATH, like you suggest, is the way to go.   Perhaps the newer versions of VirtualBox use that VBOX_MSI_INSTALL_PATH system variable somewheres along the lines?

Anyway, thanks for the solution!

-- Never stop learning.