cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DHCP problem?

Nikos Avradinis
Occasional Advisor

DHCP problem?

Hello all.

I am a total novice on HPUX so please excuse any mistakes or silly questions. I work on a D220/HPUX 10.20 server with A4450A graphics card. When the system boots up, I see the following messages:

/sbin/rc[61]: csh: not found.
/sbin/auto_parms, checking network for DHCP server (see /etc/auto_parms.log)

After that, the system seems totally stuck and does nothing. I interrupt the boot-up process and set again the values manually
(ifconfig lan0 [myipaddress]
and
/sbin/set_parms/addl_netwrk),
but I cannot ping anything beyond my subnet.
The system does not recognize the specified subnet mask (255.255.255.128) and uses 255.255.255.0 instead.

This probably prevents me from logging on to CDE (CDE loading also seems to hang at some point)

Is this due to DHCP misconfiguration? Does anybody have a clue?

Thanks
4 REPLIES
Nikos Avradinis
Occasional Advisor

Re: DHCP problem?

sorry about wrong post-reposted to networking section
S.K. Chan
Honored Contributor

Re: DHCP problem?

You probably got DHCP enabled, try to disable it ..
The file is /etc/rc.config.d/netconf and change to this ..

DHCP_ENABLE[0]=0

the "0" disables it.

Reboot the system afterwards.
Sanjay_6
Honored Contributor

Re: DHCP problem?

MANOJ SRIVASTAVA
Honored Contributor

Re: DHCP problem?

Hi Nikos


/etc/rc.config.d/netconf

diable DHCP_ENABLE[0]=0

and stop and restart the net by

/sbin/init.d/net stop
and
/sbin/init.d/net start .

(610 in /etc/rc is line no inthat file which produces this error which relates to autoparms

.


Manoj Srivastava