Databases
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How can I get my promt on the consol back

Jan Studsgaard_2
Frequent Advisor

How can I get my promt on the consol back

I working every day on the HP9000 server,
but most of the time remote, the reason is that the consol have no promt.
Can anyone telle me how I get my promt back on the consol.
I now this is basic, but i used over a hour yesterday, only to get my promt back.
12 REPLIES
Santosh Nair_1
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

What do you get at the console? Try typing "co" at the console to get the login prompt back. If that doesn't work, post more details on what you do see at the console.

-Santosh
Life is what's happening while you're busy making other plans
Jan Studsgaard_2
Frequent Advisor

Re: How can I get my promt on the consol back

The cursor is only blinking.
I can write on the consol, and I have all the menus in the botton on the screen. All the menus in the botton is active. I can go into the terminal config, but without success.
Robin Wakefield
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Hi Jan,

Have you tried power cycling the console?

Rgds, Robin
Animesh Chakraborty
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Hi,
I guess your console is in LOCAL mode.
Make it REMOTE*

Best of luck
Animesh
Did you take a backup?
Santosh Nair_1
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

If neither of the above suggestions work, try turning off the console, holding down control-D and then turning on the console holding these buttons down. You should soon hear a beep. This will reset the console to factory defaults and hopefully get it working again.

-Santosh
Life is what's happening while you're busy making other plans
Jan Studsgaard_2
Frequent Advisor

Re: How can I get my promt on the consol back

I have tryed all the good idea??s you came up with, but it is still the same.
The console is already running in Remote Mode.
I thing I have setup the default settings 10 times at least.
KapilRaj
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Your options are,

01. Press F4
02. Press CTRL + Q

good luck

kaps
Nothing is impossible
Animesh Chakraborty
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Hi,
Try to kill the getty of the console
#ps -ef|grep console
# root 13506 1 0 Sep 28 console 0:00 /usr/sbin/getty console console
#kill -9 13506


Best of luck
Animesh
Did you take a backup?
Michael Tully
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Hi,

There are two things that you can do.
First kill off any processes that may still be running:

# ps -ef | grep console
Kill of the appropriate processes
# kill -5

You should be able to do a control-B in any case.

Good Luck
-Michael
Anyone for a Mutiny ?
Bill McNAMARA_1
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

This would by my way of looking at it
0 > stty sane

1 > Ctrl B - CO (BCH)

2 > Esc shift q (vi)

3 > power off - hold D -power on - beep - release D

4 > Ctrl C (hold it down)

5 > Tab (sam/swinstall)

6 > Ctrl E cf (lan/gsp console)

6 > from telnet in
who -T
look for console
ps -ef | grep shell at console
kill hung ps ( or shell )

7 > verify inittab

8 > reboot!?

Later,
Bill
It works for me (tm)
Jan Studsgaard_2
Frequent Advisor

Re: How can I get my promt on the consol back

As I mentioned I normaly goes Remote on the server, but the specific server am mentioned in this case,I normaly goes the consol way, because I can??t run a telnet or ftp to the server. The NFS services working perfect, Samba working perfect, Print services working perfect.
Everything seems to work OK, but the consol and telnet servies is not working. :-(
My problem is that I can??t reboot the server, because I have problems every times I reboot the server, the boot sequence can??t mount the drives devices automaticaly.
Santosh Nair_1
Honored Contributor

Re: How can I get my promt on the consol back

Check that the telnet services are enabled in /etc/inetd.conf. If not, set it up and restart inetd (inetd -c). This should start up telnet.

What kind of errors are you getting when trying to mount the devices? Check /etc/rc.log for errors.

-Santosh
Life is what's happening while you're busy making other plans