Databases
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

service guard errors when starting cluster

Helen Macdonald
Occasional Contributor

service guard errors when starting cluster

Service Guard
I have created a cluster file
volume groups currently activated
Done a cmapplyconf -C cmclconf.ascii
cmruncl -v
Failed to start cluster which is what I expected as volume groups are not cluster aware yet.
deactivated volume groups then tried to make volume groups cluster aware.
Following error displayed
"cmtaped kernel tuneable st_ats_enabled disabled for ATS.

I tried setting st_ats_enabled to 1 and now the following error is displayed

"cmtaped there is no ATS device on this cluster"

Set kernel parameter back to 0

Tried to start cluster again same error as before.

The cmcld daemon will not start thus I am unable to make my volume groups cluster aware.

Any Ideas

4 REPLIES
Dietmar Konermann
Honored Contributor

Re: service guard errors when starting cluster

Hi, Helen!

From my experience both of your cmtaped messages are only warnings. The cluster should still form.

So I assume your problem is something complete different. Any other messages? What SG revision?

During the (susequently failing) formation... are there already cmcld processes runnning on all nodes?

Regards...
Dietmar.
"Logic is the beginning of wisdom; not the end." -- Spock (Star Trek VI: The Undiscovered Country)
Sanjay_6
Honored Contributor

Re: service guard errors when starting cluster

Hi Helen,

Try the SG Cookbook from ITRC,

http://us-support2.external.hp.com/iv/data/documents/DE_SW_UX_swrec_EN_01_E/ServiceGuard.pdf

And the SG docs from hp docs.

http://docs.hp.com/hpux/ha/index.html#ServiceGuard

Try the doc "Managing SG"

Hope this helps.

Regds
Jeff Schussele
Honored Contributor

Re: service guard errors when starting cluster

Hi Helen,

Not knowing what OS or MC/SG versions you're running, I would suggest that you look at the following 11.0 patches

PHSS_26928

http://support2.itrc.hp.com/service/patch/patchDetail.do?patchid=PHSS_26928&context=hpux:800:11:00

or it superseding patch
PHSS_27087

http://support2.itrc.hp.com/service/patch/patchDetail.do?patchid=PHSS_26928&context=hpux:800:11:00

These will update MC/SG to 11.13 & will default st_ats_enabled to NOT enabled & not force the check for ATS devices.

The problem w/11.0 & 11i & ATS is they default to st_ats_enable & enforce the ATS device check.

If not 11.0 you'll have to look for corresponding patches.

Anyway - it's worth a look.

HTH,
Jeff
PERSEVERANCE -- Remember, whatever does not kill you only makes you stronger!
Helen Macdonald
Occasional Contributor

Re: service guard errors when starting cluster

Many thanks.

I have now resolved the problem. There was a problem with connecting to the other node.