Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AutoRAID access error message on the console.

SOLVED
Go to solution
nkkorhaz
Advisor

AutoRAID access error message on the console.

This is message on then console-monitor:
"Array Monitor Daemon
Access error: autoraid server timed out getting disk array status on /dev/rdsk/c1t0d0"
and same /dev/rdsk/c4t1d0
hm...
what is the problem?
what is to be done?
5 REPLIES
Bill McNAMARA_1
Honored Contributor
Solution

Re: AutoRAID access error message on the console.

/sbin/init.d/hparray start

ps -ef | grep -i arm

most likely that the ARMServer is not running.

ioscan -fnkC disk
do you see the autoraid CLAIMED.

what is the status of vi /etc/rc.config.d/hparray START variable.

arraydsp -i

returns what?

Later,
Bill
It works for me (tm)
nkkorhaz
Advisor

Re: AutoRAID access error message on the console.

running:
root 10149 1 0 FEB 4 ? 8:57 /opt/hparray/bin/ARMServer

ioscan -fnkC disk OUTPUT:
disk 4 10/12.1.0 sdisk CLAIMED DEVICE HP C5447A
/dev/dsk/c4t1d0 /dev/rdsk/c4t1d0
disk 2 8/12.0.0 sdisk CLAIMED DEVICE HP C5447A
/dev/dsk/c1t0d0 /dev/rdsk/c1t0d0
arraydsp -i OUTPUT:

ARM StringCatalog::GetStringCommonBuf(13, 113): No such string.
ARM StringCatalog::GetStringCommonBuf(13, 114): No such string. 00000025C3C0

this is wrong?
Eugeny Brychkov
Honored Contributor

Re: AutoRAID access error message on the console.

Please try restarting hparamgr;
Look through http://forums.itrc.hp.com/cm/QuestionAnswer/1,,0xf8a74a988422d711abdc0090277a778c,00.html ;
Is this new installation or was working fine for some time? Does array show 'green' on its front panel/led?
Eugeny
nkkorhaz
Advisor

Re: AutoRAID access error message on the console.

im since then restarted the ARMserver...

The autoraid working good... was not problem, but this is message writed to console-monitor... autoraids led working good too...
CIS_REUNION
Occasional Advisor

Re: AutoRAID access error message on the console.

hi all,
i have the same problem on my Autoraid12h;i got the same error above about access error..
the armserver deamnon is hanging twice a week but when restarted evrything is ok!
i changed the Armserver version but it seems that it's the same problem..
any new about this issue?
10x