Storage Boards Cleanup
To make it easier to find information about HPE Storage products and solutions, we are doing spring cleaning. This includes consolidation of some older boards, and a simpler structure that more accurately reflects how people use HPE Storage.
Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MSA1000 + ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60

Maxitaly_1
Advisor

MSA1000 + ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60

Hi all
My configuration:

MSA1000 (port 0 switch)
- 2 CTRLS firmware 4.48
- 2 switch 2/8 v3.2.1b
- 4 x 300 GB HD

ESX1: server DL380 G5 (port 1 switch) + 2 HP StorageWorks FC1142SR 4Gb PCI-e HBA

ESX2: server DL380 G5 (port 2 switch) + 2 HP StorageWorks FC1142SR 4Gb PCI-e HBA

SFILE: server DL380 G4 (port 3 switch) + 2 HP StorageWorks FC1143 4Gb PCI-X 2.0 HBA

zoning (same configuration on each switch)
Defined configuration: cfg: config_1 ESX1; SFILE; ESX2
zone: ESX1 1,0; 1,1
zone: ESX2 1,0; 1,2
zone: SFILE 1,0; 1,3
Effective configuration: cfg: config_1

ESX1, ESX2: VMware ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60b (hpmgmt-7.6.0b-vmware.tgz)

SFILE: Windows 2003 SP1 + MPIO + HP Agent 7.40

All is working fine, but from the management home page of server ESX1 and ESX2 there's no External Storage (MSA1000). I can see only the HBA, but not the storage.

Any suggestion ?
Many thanks
Armando
3 REPLIES
Thomas J. Harrold
Trusted Contributor

Re: MSA1000 + ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60

Have you tried to remove the switch zoning (open it wide up), to see if the LUNs appear?

Have you actually configured any LUNs on the array yet?

I use a serial connection to the array, and build the LUNs manually. I've had no issues with a very similar configuration.

If you need the CLI syntax to build a LUN, let me know.

-tjh
I learn something new everyday. (usually because I break something new everyday)
Maxitaly_1
Advisor

Re: MSA1000 + ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60

Thanks Thomas

Sorry, my explanation was not clear.
The storage is working fine in ESX environment: storage, fibre path failover and so on. The problem is only in the HP Management homepage: I don't see the external storage.

I tried another configuration (different hardware):

MSA1000 (port 0 switch)
- 2 CTRLS firmware 4.48
- 2 switch 2/8 v3.2.1b
- 1 x 150 GB HD

ESX server: server BL 20p G3(port 1 switch) + fibre mezzanine card blade

Same zoning

Same ESX and HP Agent (PSP) version


In this configuration I can see the MSA1000 in the management home page of the ESX server. Maybe a driver / HBA problem ?

Armando
Thomas J. Harrold
Trusted Contributor

Re: MSA1000 + ESX 3.0.1 + HP Agent 7.60

It must be a driver issue. I'm using the FCA2215 HBA's in my dl380G5 servers.

-tjh
I learn something new everyday. (usually because I break something new everyday)