Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

RJ1234
Occasional Visitor

Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

Greetings,

In migration between machines, we had a 4 disk raid5 internally running on an e200 controller.

While bringing up the new machine, we put 2 disks in an msa60, configured as raid0 to test functionality.

 

We shutdown the new machine and old machine, removed the 2 disks from the msa60, and moved the drives from the old machine to the msa60, and powered on.

 

hpacucli shows the 2 drive raid 0 config with 2 drives undefined.  It appears as if the controller is holding on to the old configuration.

 

 <edit>

We also tried putting the 4 drives back in the original machine, and they seemed to have retained the raid0

</edit>

 

Is there a way to clear it up?  

Can I power down, remove 4 drives, power on, remove config, put the 4 drives back in, and have it see the raid5? 

Can I modify the array config within hpacucli and retain data?

 

Can I get a per incident support call with HP?

 

Thanks

5 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

>> we put 2 disks in an msa60, configured as raid0 to test functionality.


The 2 disks are from the 4 disk RAID5???

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
RJ1234
Occasional Visitor

Re: Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

after moving the 4 original raid 5 disks and removing the 2 raid0 disks, the host shows 4 drives, 2 of them in the raid0 config, and the other 2 unassigned, so for some reason, it shows the incorrect configuration

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

this is still confusing, not sure what you have done

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
RJ1234
Occasional Visitor

Re: Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

Old machine:

4 drive raid 5

 

New machine:

2 drive raid 0 (to verify p800/msa60 were functioning properly)

 

-Powered off both machines

-Removed drives from both machines

-Installed 4 drive raid 5 disks to New machine

-Powered on new machine

4 drive raid 5 disks show up with the configuration of the 2 drive raid 0

 

 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Migrated from e200 to p800, array shows 2 drives undefined

Did you try to remove the raid-0 configuration?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!