Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

SOLVED
Go to solution
Andy Dyckman
Occasional Visitor

Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

All six of my 18.2GB dirves are on a single channel since that's how the hotswap bay is set up in the NetServer LC2000r... But, documentation for the NetRAID 4m says one cannot make containers out of drives on a shared channel. So how would I initialize these disks so I install Gentoo Linux? Thanks in advance.
They have the Internet on computers now!
5 REPLIES
Andy Dyckman
Occasional Visitor

Re: Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

Is there something I failed to mention that'd warrant a response?
They have the Internet on computers now!
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

Hi Andy,

generally speaking a "shared bus/channel" means 2 SCSI initiators in a chain. In this case too, I guess. To connect your 6 drives seems like a default configuration to me.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Andy Dyckman
Occasional Visitor

Re: Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

Yeah, that's why it confused me.

When I enter the BIOS (Ctrl+A at the card's POST) and try to select a container, it tells me I have none. When I go to make a container, it tells me I have "one or more uninitialized drives, blah blah". When I go to initialize drives, they all show up on channel 0. But, they're all in a magenta/lavender color and I can't select them. So that's the problem in more detail.
They have the Internet on computers now!
koalaz
Occasional Visitor
Solution

Re: Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

Hi, andy, I've had the same problem, and at last i've solved this part.
after Ctrl-A entered the BIOS, don't select container config first, but select scsi channel config first(i forget the exact name), and select the channel you use, to say channel 0, and you'll see "clustering" option, DISABLE it, hit esc to back main menu, and choose save the change.
Then go to container config, you'll find initial working.
if not, reboot after changing settings and try config container again, it work to me.
Wish this helps.
Andy Dyckman
Occasional Visitor

Re: Trouble setting up the NetRAID-4M card -- all drives on a single channel?

It sure the heck did! It was all about clustering. Thank you SO much!
They have the Internet on computers now!