Storage Boards Cleanup
To make it easier to find information about HPE Storage products and solutions, we are doing spring cleaning. This includes consolidation of some older boards, and a simpler structure that more accurately reflects how people use HPE Storage.
Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

hpacucli doesn't detect MSA1500 after OS upgrade

SOLVED
Go to solution
toomas_aas
Frequent Advisor

hpacucli doesn't detect MSA1500 after OS upgrade

Hello!

I was running SLES10 SP2, attached to MSA1500cs via dual-pathed configuration using two FC switches. I could run hpacucli and it successfully did all the needed tasks on the MSA1500.

Now I upgraded my server to SLES10 SP3 and hpacucli no longer detects the MSA1500 controller, it only sees the server's integrated Smart Array controller.

With SLES10 SP2 I was using the HP QLogic driver to manage the multipathing. Since this is no longer supported with SLES10 SP3, I removed the HP QLogic driver and am now using the Linux in-box driver with device mapper multipathing. Is there a way to still use hpacucli for managing the MSA1500 in this configuration? Is anyone running hpacucli with SLES10 SP3, or SLES11 ?

The version of hpacucli I'm running now is 8.60-8.0
3 REPLIES
Sivaramakrishna_1
Honored Contributor
Solution

Re: hpacucli doesn't detect MSA1500 after OS upgrade

Hi,

As per HP Docs, There is no support for MSA 1500 for SLES10SP3 onwards.

NOTE: Beginning with SLES 11, HP no longer supports the following arrays: MSA1000, MSA1500, EVA3000, EVA5000, XP128, and XP1024. Beginning with RHEL 5.3 and SLES 10 SP3, HP no longer supports the following arrays: MSA1000, MSA1500, EVA3000, and EVA5000. Beginning with RHEL 6.0, HP no longer supports the XP128 and XP1024.

But you can try by installing the fc enablement kit from the below link. It may work even though there is no support from HP.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=3709945&prodSeriesId=1844104&swItem=co-82357-1&prodNameId=1844105&swEnvOID=2065&swLang=8&taskId=135&mode=4&idx=0

Regards,
Siva
Venkadesh Kannan
Frequent Advisor

Re: hpacucli doesn't detect MSA1500 after OS upgrade

You can check the support matrix at
www.hp.com/storage/spock
toomas_aas
Frequent Advisor

Re: hpacucli doesn't detect MSA1500 after OS upgrade

Thanks a lot, Siva! After installing the Enablement Kit that you pointed out, hpacucli is again able to see the MSA. It seems, though, that SAN failover is a bit more problematic after installing the Enablement Kit installed than it was before. It does work, but takes something like 3-4 minutes and it seems that the entire adapter is being reset in the process (which didn't happen before). Maybe I need to adjust some of the qla2xxx module parameters in /etc/modprobe.conf.local. Currently they are:

options qla2xxx ql2xmaxqdepth=16 ql2xloginretrycount=30 qlport_down_retry=10

But overall, things look rather good.