Disk Arrays
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

installing new drives ( x2 )

Taner_1
Occasional Visitor

installing new drives ( x2 )

im using a ml370 server it as 2x 18.6 scsi ultra3 drives running raid1+0 . i bought 2x72gb u320 discs so i want to use them as raid 1+0 too. i mounted new discs to 3rd and 4th ports. bios recognized it well and in compaq configuration migration gone well so i can see them as :
ARRAY A
|_____ 17359 MB, Raid 1+0, Logical Drive1

ARRAY B
|_____ 69459 MB, Raid 1+0, Logical Drive2

seems ok.. the problem is what to do next to use my new discs as one? in computer management i tried to create partition ok it makes it but i cant still use them as a disc ?? ( cant see a new disc in "my computer")

7 REPLIES
Uwe Zessin
Honored Contributor

Re: installing new drives ( x2 )

It sounds like you want to create what is sometimes called a 'volume set', but I cannot tell you if this is possible/ a good idea if you boot from logical drive 1.
.
Taner_1
Occasional Visitor

Re: installing new drives ( x2 )


the situation is , i only want to use them as new disc.. just when i click on my computer i want to see a new volume. thats it. so how to :( ?
Uwe Zessin
Honored Contributor

Re: installing new drives ( x2 )

So you have the problem that no drive letter is assigned to logical drive 2? Are you running Windows 2003 Enterprise Edition? Have you tried to manually assign a drive letter?
.
Taner_1
Occasional Visitor

Re: installing new drives ( x2 )


hi. i am running windows 2000 Server. Now i can see the volume in Disk management.I created a primary partition and formatted this drive.i assigned as (H: ).. but still no volume in "my computer".. ( so do i have to reboot , cause so many clients works on it.)
Uwe Zessin
Honored Contributor

Re: installing new drives ( x2 )

Did you try it from the local login or via a remote (terminal server) connection? If the second, try to login again.
.
Taner_1
Occasional Visitor

Re: installing new drives ( x2 )


Bingo ! what you say is wright.. i already made it right but didnt log-out :) . i log-off and log-in then i see new volume is working completely.. thank you very much..!
Uwe Zessin
Honored Contributor

Re: installing new drives ( x2 )

Sigh, yes, that is one of the problems with the terminal services :-(
Glad you got it working, though!
.