Disk Enclosures
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

Mariano_6
Occasional Advisor

CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

I have installed CV 8.0.2, SIM 5.2 SP2 on the same machine...changed port of wmi, wmi proxy in SIM...
If it´s installed on english version of Windows 2003, works fine. Wbemdisco responds on port 5989 for example, SIM detects storage (EVA 4400...), it detects services:
"This system has at least one SMI-S CIMOM installed
This system has a server CIMOM installed
Running WBEM rules based identification.
Got ComputerSystem WBEM/WMI data from the system...
I tested in several machines.
If it´s installed on spanish version of windows (not multilingual)-> no service is listening to on ports 5988, 5989 (javawrapper).
JavaWrapper is starting and stopping.
WMIserver is listening to on port 6989 for example.

Last line of registration.log file
[081204 18:12:10 ProviderLoader dProviderLoader] Xena Provider:8.0.2 provider's mof file C:\Archivos de programa\Hewlett-Packard\SMI-S\EVAProvider\mof\eva\eva_provider.mof is failed to load, so JVM is exiting

Last lines of cxws.log
[081204 18:12:09 main ositoryProvider] Private repository root directory is C:\Archivos de programa\Hewlett-Packard\SMI-S\CXWSCimom\repository
[081204 18:12:10 main StartCXWS] HTTP service started
[081204 18:12:10 main StartCXWS] AliveThread is started and is running
[081204 18:12:10 main StartCXWS] Cimom Service is started
[081204 18:12:10 RepositoryLoader epositoryLoader] Infinitely Waiting for the thread ProviderLoader to complete
[081204 18:12:10 ProviderLoader CxClass] ClassNotFound caused by:
[081204 18:12:10 ProviderLoader MofParser]
[081204 18:12:10 ProviderLoader MofParser] Parsing stops at file:/C:/Archivos de programa/Hewlett-Packard/SMI-S/EVAProvider/mof/eva/eva-interop-bindings.mof:10

Customer wants spanish version.
I will check on more machines with spanish version.
Is it a prerrequisite the english version?

Thanks

Mariano
7 REPLIES
Mariano_6
Occasional Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

I will try with/without the optional support pack component "WBEM provider for Proliant"
Mariano_6
Occasional Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

it doesn´t work
Mariano_6
Occasional Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

Hi all,
any suggestion please? (aside to install english version)
This machine has Data Protector, commandview, vmware Virtual Center, Insight Manager...
Everything works well except this component.

Thank you in advanced

Mariano
Juan_20
Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

Hello

Do you solve it?
Same problem here. Javawrapper gets lots of CPU and freeze the system.

thanks.
jm
Mariano_6
Occasional Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

Hi Juan,
the problem isn´t solved.
I see the same problem in all customers that have Spanish version of windows.
For example, last week with a server installed since several month (it has remote support for EVA with the old system (ISEE, WEBES, HP EVA Configuration Collector...).
SMI-S installed but any service listening on port 5988/5989 (javagrapper).
SIM is working on other server and now i want to see EVA 4100...
Documentation of CommandView only say about english version or japanese version to choose during installation .
An engineer from HP said me that he only makes installation on english versions, if customer has spanish--> change to english first.
Next weeks I will install on english version on another customer (it also wanted spanish...but...)I think will work fine like other in english, i will tell you

Sorry, if you find a solution... Tell me please to check it

Thanks

Mariano

Juan_20
Advisor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

Hello

I uninstall SMI-S CIMOM and it works ok now.

greetings.
jm
Luis Pablo Nuño_1
Occasional Visitor

Re: CommandView EVA 8.0.2 SMI-S Windows Spanish

I've found a solution for this issue.
When the os is in spanish the program files directory is called "Archivos de Programa".

If I install CV with the default settings it install in this directory and the problem persist.

The solution is create a directory called "Program Files" in the C: drive and install CV personalizated inside this folder and the issue is resolved.

Regards.