Disk Enclosures
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HELP!CommandView did not work!!

SOLVED
Go to solution
Adam C.
Occasional Contributor

HELP!CommandView did not work!!

Hello everyone.
I'm a junor engineer of storage area field..
And I do need help now, please help me..
Recently I'm trying to install CommandView for my VA7100, but it fails..
when I install, there are some message below:
"Host Agent can not start..."
"OpenDial can not start..."
...
After install complete, I run the C:\sanmgr\commandview\client\sbin\launcher.cmd
and nothing happen.
Then I use browser mode,the java console shows:
"java.secury.certCertificationException:Unable to verify the certificate with root CA"
"107.Java security policies are not allowing access to the database."
"No devices will be shown."
...
but I have had installed the HP certification( under IE)..
Then I press OK button, the CommandView main screen show on,
But the device entry is empty.
When I click "Refresh" bottun, the error message shows again.
"107.Java security policies are not allowing access to the database."
Please help me...
poor Adam C.



system information:
H/W
p3-866 with 512MB
QLogic QLF2200 Fiber channel card
SureStoreE sc10 fiber channel hub
VA 7100 disk array
S/W
Win2000 Server(with SP1)
CommandView 1.0
JRE 2.0
IE 5.0


mail me: spmace@seed.net.tw
6 REPLIES
Vincent Fleming
Honored Contributor
Solution

Re: HELP!CommandView did not work!!

I'm guessing here... but I just had CV working in a very similar config... I think it's the JRE. I used 1.3, I think - well, it was 1.something.

So, maybe give getting an earlier release of the JRE, and see if it works.

Good luck
No matter where you go, there you are.
Adam C.
Occasional Contributor

Re: HELP!CommandView did not work!!

Thanks for your reply, Vincent.

The JRE version actually is 1.3.1.
(I had installed JAVA Plug-in 1.3.1)..
Would you kindly tell me,what will the normal screen to be?

I mean, when you execute lauch.cmd, the cmd screen suddenly appear and disappear, then the CommandVeiw main screen shows, is it right?

and, to run CommandView, the JAVA plug-in is the necessary part or not?

what is Host Agent and Opendial?

adios amigo..

Adam C.
mail me: spmace@seed.net.tw
Adam C.
Occasional Contributor

Re: HELP!CommandView did not work!!

it's the detail message when installing process:




preinstall ***************************************************
Checking for previously installed components...
No dial_nt_au.jar update
copy 1 file
No sgway_nt_au.jar update
copy 1 file
"Executing preinstall: install_nt_dial_au.bat..."
Checking for OpenDIAL...
No OpenDIAL running...
"Finished preinstall: install_nt_dial_au.bat..."

"Executing preinstall: install_nt_sgway_au.bat..."
No SCSI Gateway preinstall process nessary.
"Finished preinstall: install_nt_sgway_au.bat..."

stop Hostagent **********************************************
Checking for HostAgent...
HA_FAIL: No HostAgent running.

***********************************************
"HostAgent" install completed
.
stop OpenDial ***********************************************
.
Checking for OpenDial...
OD_FAIL: No OpenDial running.
.
stop HostAgent ***********************************************
.
Checking for HostAgent...
HA_FAIL: No HostAgent running.
.
Now Spawing "hp commandview sdm" Installer...
.
start HostAgent ***********************************************
.
starting HostAgent...
HostAgent service is starting
HostAgent service can not started
.
system error
system occur 1067 error
process exception terminated
.
Allowing 1 minute for HostAgent startup to complete...
.
.
start OpenDial *************************************************
.
Starting OpenDial...
service name is invalid
.
for more information, please input NET HELPMSG 2185
.
start armdiscover ***********************************************
.
Starting armdiscover...
Error occurred during initialization of VM
java/lang/ClassNotFoundException: sun/ip/ByteToCharMS950
#################################################
.
"hp commandview sdm: install completed
.
#################################################
.please press any key to continue

mail me: spmace@seed.net.tw
Vincent Fleming
Honored Contributor

Re: HELP!CommandView did not work!!

I just checked - I used JRE 1.2.2... here's where you can get it: http://java.sun.com/products/jdk/1.2/jre/download-windows.html

From those messages, it sure looks like it's failing to install properly. Try installing 1.2.2, and try it again. Let us know how you make out.

Good luck
No matter where you go, there you are.
Vincent Fleming
Honored Contributor

Re: HELP!CommandView did not work!!

Sorry I didn't answer your direct question...

When you launch CV, it will open a browser (IE) and display a base page that looks a lot like TopTools.

...and yes, the JRE is required.

I hope this helps.
No matter where you go, there you are.
Adam C.
Occasional Contributor

Re: HELP!CommandView did not work!!

Thank you Vincent.
I'd a call from HP local engineer, and below is his words:

HELLO !
There is a same case like this ,"Command View VA SDM V 1.0 is not ready for localized OS support".

by the way, I'm from Taiwan, use Traditional Chinese version of Win2000. and "a same case" mean a Japanese client's response.

see you

Adam C.
mail me: spmace@seed.net.tw