Disk Enclosures
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problems with nfs automount

Jan Kestens
Occasional Contributor

Problems with nfs automount

Hi all,

I installed a system (HP11.00) which uses automount and nfs. My problem is that during startup the NFSclient fails (NIS client succeeds).

Start NIS client subsystem
Output from "/sbin/rc2.d/S420nis.client start":
----------------------------
starting NIS CLIENT networking
starting up the rpcbind
rpcbind already started, using pid: 589
domainname access
starting up the Network Information Service
starting up the ypbind daemon
/usr/lib/netsvc/yp/ypbind
Checking NIS binding.
Bound to NIS server using domain access.
starting up the keyserv daemon
/usr/sbin/keyserv

Start NFS client subsystem
Output from "/sbin/rc2.d/S430nfs.client start":
----------------------------
starting NFS CLIENT networking

starting up the rpcbind
rpcbind already started, using pid: 589
starting up the BIO daemons
/usr/sbin/biod 4
starting up the Status Monitor daemon
/usr/sbin/rpc.statd
starting up the Lock Manager daemon
/usr/sbin/rpc.lockd
starting up the Automount daemon
/usr/sbin/automount -f /etc/auto_master
FAILURE CODE: 1
mounting remote NFS file systems ...
"/sbin/rc2.d/S430nfs.client start" FAILED

However if I then login as root and redo the "/sbin/rc2.d/S430nfs.client start" command, the NFS client succeeds. I've attached some files which may be of intrest.

Thanks in advance

Jan K
1 REPLY
Jan Kestens
Occasional Contributor

Re: Problems with nfs automount

Hi all,

I found the solution, its seemed that my /home
was still mounted via /etc/fstab.

So I updated /etc/fstab and now the nfs is working fine.



Jan K