Disk Enclosures
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

couldn't probe lun 0

SOLVED
Go to solution
f. halili
Trusted Contributor

couldn't probe lun 0

On a system with VA 7410, got this at dmesg:

scsi_probe: when probing target 0, lun 1 (dev=cb0b0100): couldn't probe lun 0 (n
o longer responding?)

What can I check? What tests can I do?

Thanks
8 REPLIES
Ranjith_5
Honored Contributor
Solution

Re: couldn't probe lun 0

Hi Halili,


Have you installed the latest SCSI patches.

Check whether the following patches are installed.

# PHKL_30510 1.0 SCSI IO Cumulative Patch
# PHKL_30511 1.0 SCSI Ultra160 Cumulative Patch
# PHKL_23666 1.0 SCSI IO Subsystem Cumulative Patch


Use the command:-

#swlist -l fileset | grep -i scsi


Also,see this thread. There is a similar problem. This will give you some imputs on solving the problem.

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=77965


Have a nice day..
regards,
Syam

Hoang Chi Cong_1
Honored Contributor

Re: couldn't probe lun 0

Hi
Yes, Syam is right!
The error is SCSI error. You need install some patch file that mention in the thread which Syam give you.

Please post again if success!
Thanks and goodluck
HoangChiCong

Looking for a special chance.......
f. halili
Trusted Contributor

Re: couldn't probe lun 0

The system is behind patchwise. Will have to schedule it on a later date though. Do you guys think these type of patches can wait? No harm ???

Thanks Syam, and HoangChiCong.

- f. halili
Ranjith_5
Honored Contributor

Re: couldn't probe lun 0

Hi Halili,

When you are taking next down time for server. Try to make it in 1-2 weeks maximum.
Hope you are taking cold backups of servers every week. During that down time you can do this patch application too..Down load the patches make single depot and be ready. Then it can be done in no time and only single reboot required.


regards,
Syam
Hoang Chi Cong_1
Honored Contributor

Re: couldn't probe lun 0

Yes, in my system, when I perform any action always take a Cold backup. It is more safe :).
What about the application is running on your system?
Oracle database?
Anyway, to install the patch file, no need to take a cold backup.
Just install the pathc file and then reboot the server.
Only the patch file with PHKL_XXXXX prefix is require reboot the server...

Hope this helps
Best and regard,
HoangChiCong
Looking for a special chance.......
Ranjith_5
Honored Contributor

Re: couldn't probe lun 0

Jim,

Cold backup is a regular activity at my place. We do it every week taking few hours downtime for our globally accessed production servers. I thought you all also doing it regularly.

Halili,

When are u normally getting downtime for the servers? I feel you need to completed the patch updation as soon as possible. Apart from the mentioned just confirm that you are updated the the server with the latest available patch bundles.

regards,
Syam
f. halili
Trusted Contributor

Re: couldn't probe lun 0

just started here last monday.
not so much documentation on the system procedures. i'll check for the backup schedules. thanks for reminding.
f. halili
Trusted Contributor

Re: couldn't probe lun 0

will install patch & do a cold backup before applying patch.