Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har investert i Hewlett-Packards nye HP DesignJet T920

NorgeGjest

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har ca 65000 aktive studenter innenfor arkitektur, landskapsarkitektur og design. Studentprosjekter og diplomprosjekter skrives ut i storformat både ved semesterslutt og underveis i studiene.  Gjennomgående i studieperioden skrives det ut plakater, utskrifter fra pdf og kart-tegninger. AHO WORKS DIPLOMA er avgangsstudentenes utstilling av sine diplomprosjekter. I høysesongen og i forkant av utstillinger ved semesterslutt brukes skriverne tilnærmet døgnet rundt og skriver ut mellom 50 og 60 ruller i løpet av en uke. Dette kan sammenlignes med volumet i en allminnelig Copy-Shop.

 

IMG_9879.jpg

 

Med det til tider meget høye volumet som skrives ut på kort tid, stilles det høye krav til skriverne som brukes ved AHO.  AHO har allerede gjennom en årrekke benyttet skrivere fra HP og har derfor stor kunnskap om kvaliteten som HP leverer. 


Valget falt på HPs DesignJet T920. HP Designjet T920 er den ideelle skriveren for arkitekter, ingeniører og GIS-arbeidsgrupper som trenger en nøyaktig og brukervennlig skriver for å produsere GIS-dokumenter, strektegninger, gjengivelser, presentasjoner, kart og ortofotografier av profesjonell kvalitet i store formater. Den ordinære modellen er nett-tilkoblet og støttes av HP ePrint & Share, men på studiestedet er det en strippet versjon uten nett-tilkobling og scanner som er valgt av praktisk administrative årsaker.

 

«For studiemiljøet på AHO med mange brukere er det avgjørende med enkle og brukervennlige skrivere som også er robuste og driftsikre», sier IKT-sjef Frode  Gether-Rønning. «Minst like viktig er kort vei til brukerstøtte og teknisk support nettopp fordi maskinene må tåle så hard og intensiv bruk. HPs sertifiserte partner Gregersen AS var derfor avgjørende før en endelig beslutning om valg av skrivere ble tatt,» tilføyer Vijayaruben  Sivarajah som til daglig har ansvaret for skriverparken ved AHO. 

 

cloud9_flatsurface_02.jpg


Skriverne er utplassert i salene der studentene arbeider med sine oppgaver; tre i hovedsalen og en egen som kun er tilgjengelig for diplomstudentene. Den siste er plassert hos Kunstakademiet i Tromsø hvor AHO tilbyr et landskapsarkitektur studium i samarbeide med Universitetet i Tromsø.


HP T920 er har alle funksjonalitetene til tidligere DesignJet skrivere i T-serien, men er oppgradert med større harddisk og er raskere, mer effektiv og rimeligere i bruk. HP DesignJet T920 skiller seg ut fra tidligere modeller gjennom brukervennlige endringer i designen basert på tilbakemeldinger fra kunder. Maskinen har en stacker som samler utskriftene i en pen, «salordnet bunke» i bakkant av maskinen, mens papirrullene settes inn i front av maskinen for å gjøre bytte av ruller enklere og for å slippe å dra maskinen frem fra veggen. Maskinen er stillegående og har en meget robust stand slik at maskinen står helt i ro selv når den skriver ut. «Nettopp fordi skriverne er plassert i studiesalene er det viktig at skriverne er stillegående og kan plasseres langs veggen slik at de ikke tar for mye plass,» forteller Vijayaruben  Sivarajah.


En flat overflate fungerer som et bord, slik at man enkelt kan legge utskriften der for gjennomsyn og notater, før man tar den med seg.


Alt i alt er maskinen mer ergonomisk utformet og også tilrettelagt for at man kan bytte papirrull sittende eller stående etter hva som passer best.  Alle disse designelementene er et resultat av innspill til forbedringer fra kunder.

 

t920_render_3d_left_highres.tiff

 

Gjennom årene har man opplevd alt fra utskrifter på servietter til sponplater, men med de nye skriverne i hus, tillattes ikke slike eksperimenter lenger. Erik Lystad fra Gregersen AS kjører opplæring for studentene.


Gregersen AS har jobbet med HP siden tidlig på 1990-tallet helt siden printere ble noe mer enn en bare å kjøre enkle streker. Gjennom opplæringen får studentene informasjon blant annet om betydningen av bruk av riktig papir og innstilling av drivere for å oppnå det beste resultatet. Noen av studentene er opptatt av papir med et mer kunstnerisk preg for et best mulig utseendet av presentasjoner til utstillinger, og dette er verdifull informasjon som Gregersen følger opp med dertil egnede papirprøver.


Ca 15 studenter var med på undervisningen denne dagen. Opplæringen ble tatt opp på video slik at andre studenter kan få opplæring via nettet. Studentene fikk også et kort innblikk i mulighetene som finnes på de ordinære maskinene som ikke er strippet – inkludert kort introduksjon av ePrint & Share og bruk av USB som er et fortrinn for arkitekter, ingeniører og andre brukere som har behov for å rette på tegninger for hånd, scanne inn med rettelser for deretter å dele raskt.

 

DSC_0252.jpg


Arkitekthøyskolen har gjennom en årrekke hatt HP maskiner til disposisjon for sine studenter. Den første plotteren fra 80-tallet er en HP 7580b maskin som fremdeles kan produsere utskrifter om man kan få tak i penner til pennholderkasetten som skal til på denne plotteren. Denne ga linjer og gråtoner via penner som ble plassert i et eget pennehus og representerte starten på bruk av maskinell utskrift på det som den gang ble kalt ArkitektHøyskolen. Vi finner også en HP DesignJet 750 Plus som kan skrive ut en kombinasjon av strek og tekst. Den gangen kostet en DesignJet mer enn 100 000 kroner og representerte dermed en meget stor investering.


AHO har full kontroll med utskriftene fra maskinene via Equitrac. Studentene betaler pr m2 print de benytter. Dette regnes ut av maskinene.


Erik Lystad i Gregersen AS er stolt av å kunne fortelle at Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo igjen har valgt Gregersen AS som leverandør. Vi gratulerer samtidig skolen med nye HP Designjet T920PS og ser frem til godt samarbeide i årene fremover. 


Ønsker du å vite mer om denne saken eller om HP DesignJet T920? Ta kontakt med Erik Lystad, salgskonsulent erl@gregersen.no
 

 

Om Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole og en ledende, internasjonal arkitektur- og designskole som gir utdanning innen arkitektur, landskapsarkitektur, urbanisme og design. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus og virksomheten omfatter alle skalaer; gjenstander, systemer, bygninger, by- og landskapsforming. Skolen er organisert i fire institutter, og har ca. 600 studenter og 120 ansatte.
www.aho.no

 

Om Gregersen AS
Gregersen AS er Norges største forhandler av HP Designjet, og den eneste i Norge som er sertifisert som HP Designjet Production Specialist. Vi er spesialister på storformat print, skann og kopi og dekker hele landet med salg og support. Vi har i tillegg et stort utvalg av rekvisita til HP og de fleste andre storformatskrivere på markedet. Vi tilstreber å ha bransjens beste support, og har egen serviceavdeling med delelager i egne lokaler, for å sikre rask respons.
www.gregersen.no

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
HPE at Worldwide IT Conferences and Events -  2017
Learn about IT conferences and events  where Hewlett Packard Enterprise has a presence
Les mer
Se alle