Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Cloud Computing = Smart Computing !

janwigen

Cloud Computing  = Smart Computing !

 

Cloud Computing er Smart Computing.  Alle er enige om dette, og sjefen vil ha Cloud nå, brukerene vil ha det nå, kundene dine vil ha det nå, partnerene dine vil ha det nå,  ja alle vil ha det NÅ!  Alle IT avdelinger jobber med å utnytte teknologiene nå, for å automatisere og å levere smarte, gode og innovative tjenester, raskere enklere og billigere.   Men, de fleste IT avdelinger sliter også med å ta de virkelig smarte grepene !

 

Nexus of Forces.jpg

 

Og hvorfor det?  Jo, fordi det daglige arbeidet krever i snitt 70% av alle ressursene på IT-avdelingen, bare for å holde hjulene igang.  Dermed gjenstår lite ressurser til nye innovative prosjekter hvor en skal dekke en masse behov og krav fra organisasjonen, som bildet ovenfor kan være en illustrasjon på.

 

Det siste året har vi i HP reist hele Norge rundt to ganger med vårt arrangement HP Technology Tour, hvor vi har belyst og diskutert temaet med kundene våre, samt vist frem teknologiene og Cloud-løsningene i vårt berømte mobile Datacenter.

 

 i-QVKsH5Q-X3.jpgTT2.jpg

 

 

 Vi i HP opplever at dette arrangementet har vært veldig inspirerende for våre kunder. Nye ideer er skapt og teknologiens egenskaper for å bygge slike nye Cloud-tjenester er bevist at fungerer. Noen blir også litt "sinte" på meg når jeg holder foredrag og forenkler bilde rundt Cloud Computing.  Jeg velger allikevel å fortsette med enkle bildet og forsøker å tegne litt svart/hvitt-bilder. Da opplever jeg at kundene kjenner seg igjen og begynner å gruble på problemstillingen.  Og da tror jeg at jeg har gjort det riktige - satt igang prosessen hos kunden. 

 

Reisen mot «Smart Computing» vil jo være ulik for den enkelte bedrift og slik jeg ser det er vår største utfordring "å få ut finger'n", altså iverksette innovative og konstruktive prosjekter som hjelper bedriften eller organisasjonen til  å jobbe smartere og å levere tjenester raskere, enklere og billigere.

 

Når vi presenterer HP's CloudSystems til våre kunder så får vi ofte følgende kommentar og spørsmål – "Dette er jo ikke helt enkelt å gjøre da kjære HP, men når vi skal bygge og sette opp en Privat Cloud i vår bedrift, hvordan bør vi da gå frem ?"

Et logisk og svært enkelt og godt spørsmål, og kanskje et spørsmål det ikke er like enkelt å svare på.  Ofte vil vi IT-leverandører og -produsenter svare altfor komplekst på et slik enkelt spørsmål, og invitere våre kunder inn til workshop og diskusjon for å analysere hvilket ståsted man er på idag og hvor man vil.  Det er jo sikkert både en klok fremgangsmåte og en slags "vei til Rom", men skulle jeg forsøke meg på et enkelt svar så vil det vært følgende:

 

Veien til Cloud Computing for din bedrift/organisasjon:

1. Skaff dere erfaring i IT-avdelingen (involvering).

2. Sørg for at dere leverer applikasjoner og tjenester raskere til organisasjonen. (automatisering).

3. Gjør det lettere for brukerne å få tak i de tjenestene de trenger og ønsker seg (selvbetjening).

4. Ekspander ut over ditt eget interne datarom/datasenter – koble inn Public Cloud tjenester og lever dette via IT (f.eks. Dropbox).

 

Og dette må dere diskutere med de dere leverer til i organisasjonen - alle avdelinger. 

 

IT-avdelingen sin rolle er definitivt under endring,  mindre «teknikk», mer fokus på tjenesteleveranser. IT-avdelinger som velger å ikke ta tak i Cloud Computing vil forsvinne, sakte men sikkert.  Tidligere «fryktet» vi på IT-avdelingen outsourcing, jobben forsvant eller vi ble med til ny arbeidsgiver, mer eller mindre frivillig.  Cloud Computing er i prinsippet en tilsvarende trend, men med to vesentlige forskjeller, den kommer styggfort og den gir deg mulighet til å bli helt i din organisasjon. Cloud Computing er ikke bare en fantastisk mulighet til å effektivisere dagens IT og arbeidsprosesser i bedriften, det er også en fantastisk muliget for ny INNOVASJON i bedriften.

 

Så da er min oppfordring til dere på IT :  Ikke la denne muligheten gå fra dere til å skape fremtiden for din bedrift,  maken til mulighet for oss på IT til å «make a diffence» har jeg ikke sett siden 80 tallet :)

 

Veien til Cloud.png

 

 

 

Skrevet og publisert av Jan Wigen, Business Development HP Norge

0 Ros
Om forfatteren

janwigen

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle