Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
 • Ny artikkel
 • Cloud Computing = Smart Computing !

  av janwigen ‎05-06-2013 09:15 AM - endret ‎05-13-2013 12:34 PM

  Cloud Computing  = Smart Computing !

   

  Cloud Computing er Smart Computing.  Alle er enige om dette, og sjefen vil ha Cloud nå, brukerene vil ha det nå, kundene dine vil ha det nå, partnerene dine vil ha det nå,  ja alle vil ha det NÅ!  Alle IT avdelinger jobber med å utnytte teknologiene nå, for å automatisere og å levere smarte, gode og innovative tjenester, raskere enklere og billigere.   Men, de fleste IT avdelinger sliter også med å ta de virkelig smarte grepene !

   

   

  Og hvorfor det?  Jo, fordi det daglige arbeidet krever i snitt 70% av alle ressursene på IT-avdelingen, bare for å holde hjulene igang.  Dermed gjenstår lite ressurser til nye innovative prosjekter hvor en skal dekke en masse behov og krav fra organisasjonen, som bildet ovenfor kan være en illustrasjon på.

   

  Det siste året har vi i HP reist hele Norge rundt to ganger med vårt arrangement HP Technology Tour, hvor vi har belyst og diskutert temaet med kundene våre, samt vist frem teknologiene og Cloud-løsningene i vårt berømte mobile Datacenter.

   

   

   

   

   Vi i HP opplever at dette arrangementet har vært veldig inspirerende for våre kunder. Nye ideer er skapt og teknologiens egenskaper for å bygge slike nye Cloud-tjenester er bevist at fungerer. Noen blir også litt "sinte" på meg når jeg holder foredrag og forenkler bilde rundt Cloud Computing.  Jeg velger allikevel å fortsette med enkle bildet og forsøker å tegne litt svart/hvitt-bilder. Da opplever jeg at kundene kjenner seg igjen og begynner å gruble på problemstillingen.  Og da tror jeg at jeg har gjort det riktige - satt igang prosessen hos kunden. 

   

  Reisen mot «Smart Computing» vil jo være ulik for den enkelte bedrift og slik jeg ser det er vår største utfordring "å få ut finger'n", altså iverksette innovative og konstruktive prosjekter som hjelper bedriften eller organisasjonen til  å jobbe smartere og å levere tjenester raskere, enklere og billigere.

   

  Når vi presenterer HP's CloudSystems til våre kunder så får vi ofte følgende kommentar og spørsmål – "Dette er jo ikke helt enkelt å gjøre da kjære HP, men når vi skal bygge og sette opp en Privat Cloud i vår bedrift, hvordan bør vi da gå frem ?"

  Et logisk og svært enkelt og godt spørsmål, og kanskje et spørsmål det ikke er like enkelt å svare på.  Ofte vil vi IT-leverandører og -produsenter svare altfor komplekst på et slik enkelt spørsmål, og invitere våre kunder inn til workshop og diskusjon for å analysere hvilket ståsted man er på idag og hvor man vil.  Det er jo sikkert både en klok fremgangsmåte og en slags "vei til Rom", men skulle jeg forsøke meg på et enkelt svar så vil det vært følgende:

   

  Veien til Cloud Computing for din bedrift/organisasjon:

  1. Skaff dere erfaring i IT-avdelingen (involvering).

  2. Sørg for at dere leverer applikasjoner og tjenester raskere til organisasjonen. (automatisering).

  3. Gjør det lettere for brukerne å få tak i de tjenestene de trenger og ønsker seg (selvbetjening).

  4. Ekspander ut over ditt eget interne datarom/datasenter – koble inn Public Cloud tjenester og lever dette via IT (f.eks. Dropbox).

   

  Og dette må dere diskutere med de dere leverer til i organisasjonen - alle avdelinger. 

   

  IT-avdelingen sin rolle er definitivt under endring,  mindre «teknikk», mer fokus på tjenesteleveranser. IT-avdelinger som velger å ikke ta tak i Cloud Computing vil forsvinne, sakte men sikkert.  Tidligere «fryktet» vi på IT-avdelingen outsourcing, jobben forsvant eller vi ble med til ny arbeidsgiver, mer eller mindre frivillig.  Cloud Computing er i prinsippet en tilsvarende trend, men med to vesentlige forskjeller, den kommer styggfort og den gir deg mulighet til å bli helt i din organisasjon. Cloud Computing er ikke bare en fantastisk mulighet til å effektivisere dagens IT og arbeidsprosesser i bedriften, det er også en fantastisk muliget for ny INNOVASJON i bedriften.

   

  Så da er min oppfordring til dere på IT :  Ikke la denne muligheten gå fra dere til å skape fremtiden for din bedrift,  maken til mulighet for oss på IT til å «make a diffence» har jeg ikke sett siden 80 tallet :)

   

   

   

   

  Skrevet og publisert av Jan Wigen, Business Development HP Norge

  0 Ros
  Om forfatteren

  janwigen

  Arrangement
  June 6 - 8, 2017
  Las Vegas, Nevada
  Discover 2017 Las Vegas
  Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
  Les mer
  Each Month in 2017
  Online
  Software Expert Days - 2017
  Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
  Les mer
  Se alle