Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Club Culinaris - episode 1-4

NielsWisth

Reality-TV er en spesiell sjanger. Der tradisjonell TV-underholdning har vært virkelighetsflukt, tar reality-sjangeren deg med tilbake til virkeligheten. Kanskje noen andres virkelighet, eller en rimelig spesiell virkelighet, men virkelighet er det da tross alt. Likevel er det ikke så lett å kjenne seg igjen i flere av undersjangrene. Folk ser på de mer skandaleorienterte programmene fordi de innerst inne vil peke og le, og føle seg selv bedre enn stakkarne på TV.

 

Matreality, derimot, er en suksess fordi alle kjenner seg igjen i det - i mye større grad enn i programmer om folk som løper hinderløyper i Maldivene, låses inne med fremmede i hundre dager, eller bor på hotell med et fluktuerende knippe pene, tørste mennesker. Matreality - spesiellt av typen representert ved Come Dine With Me, Halv Åtte Hos Meg og Fire Stjerners Middag - tar deg med hjem til folk, og lar deg bli kjent med deltagerne på en helt annen måte. Det er nettopp derfor vi har valgt å benytte oss av denne sjangeren, og laget vår egen lille realityproduksjon: Club Culinaris.

 

cast-gruppeshot.png

 

Club Culinaris er bygget over samme lest: fire HP-kolleger, som i utgangspunktet ikke kjenner hverandre spesiellt godt, inviterer hverandre på middag, og produksjonsteamet - dvs meg selv - foreviger det hele. I likhet med vanlig reality-TV trenger du ikke kjenne menneskene fra før for å få noe ut av serien. Alt vi vil med dette, er å gi verden et innblikk i livene til folka våre - og ikke minst, la dem bli bedre kjent med hverandre. Så, without further ado: her er episode 1-4 av HP Norges egen Club Culinaris:

 

Episode 1: Hos Espen Røisland

 

Episode 2: Hos Wenche Marie Lind

 

Episode 3: Hos Celine Trebler

 

Episode 4: Hos Thomas Bråthen

 

Til sist: Noen ord om produksjonen. Dette har vi brukt svært lite penger på. Ikke noe nytt utstyr er kjøpt inn for anledningen, og alt er filmet med ett enslig Sony HXR-NC70e, uten ekstra mikrofoner. To bygglamper fra Biltema har hjulpet til å holde mørket på en armlengdes avstand, og et stativ samt en dolly kjøpt på Finn har gitt den ekstra høyden over matbordet. Vignetten er laget i After Effects, med Element 3D-pluginen fra Video Copilot, grafikken i Photoshop, klippinga gjort i Premiere Pro, og musikken komponert i Ableton Live - alt på min trofaste HP Z820 workstation. Det jeg selv sitter igjen med av erfaring, er hvor utrolig lang tid det tar å produsere TV-programmer. Det er jo ikke rart at produksjonsselskapene har svære teams med en masse folk til å lage greiene sine! Her har jeg gitt meg selv seks dager mellom innspilling og publisering, og det har jammen vært et hardkjør, når man hun har seg selv til å gjøre alt. Godt jeg liker det jeg driver med! :)

 

Så - følg med utover sommeren - da skal fire nye HP-kolleger bespise hverandre i andre (og siste) runde av Club Culinaris!

 

-Niels E. Wisth

 

G-250x140-NW.jpg

0 Ros
Om forfatteren

NielsWisth

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle