Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Destinasjon Lukulu District

NorgeGjest

Kjære dagbok - roadtrip dag 2 - Destinasjon Lukulu District

 

Jeg moter meg opp til en ny dag på hump dump dumpete vei. Solen når nye høyder og Afrikas karakteristiske landskap bader i solstrålene. På vei gjennom Kafue National Park passerer vi noen av Afrikas ville dyr. Plutselig oppleves de dumpete veiene som meget eksotisk!

 

garasjen-wamba8.jpg

 

Vi stopper ved siste mulighet til å få mat servert på restaurant. Vi har blitt anbefalt å ikke spise maten i Lukulu og har derfor handlet med oss frokost, lunsj og middag for dagene vi har i Lukulu. Når maten skal tåle å bli fraktet på kummelig vis uten tilgang til kjølemuligheter eller storkjøkken, begrenser mulighetene seg betraktelig. Vi ender opp med grovt brød, som fortsatt minner om loff, sjokoladepålegg og syltetøy, kyllingsuppe og nudler fra Heinz, juice, vann og brus. Vi gleder oss allerede til gastronomiske retter, og må minne oss selv på at det er mat, og fortsatt bedre enn hva mange i Afrika har tilgang til.

 

Vi tar av hovedveien, som er asfalt, og legger ut på en vei som kan minne om en stølsvei i Norge. 20 mil med konstant vaskebrett ligger foran oss. Vi får oppleve hvordan livet langs veien er. Folk bor i jordhytter av strå. De har ikke strøm og vasker klærne sine i elvene. Det er mange folk som kommer gående langs veien, gjerne kvinner som bærer noe på hodet, eller menn som sykler med noe på baggasjebrettet. Sola varmer godt og det er ganske trykkende temperatur ute. Inne i bilen er det behagelig (eller vel, vel) og kjølig, blandet med støv fra veien. Vi gjør en kort stopp for å strekke på beina.

 

IMG_5695.JPG

 

Støvet etter bilen ligger tett bak oss, og ut fra støvskyen kan vi skimte noen mennesker. De kommer nærmere, lettere nysgjærrige og forsiktige. Maimbolwa sier noen ord til de på et av de 72 språkene de har i Zambia og vi får kontakt. Jarle tar et bilde av de og viser det frem på kamera, til stormende latter og glede. Dette er nytt for dem! Jeg setter meg inn igjen i bilen og tenker at det er sterkt å oppleve små barn lukte svette. De var alle under 10 år. Det er ikke en vanlig lukt blant barn. Lukten og følelsen sitter fortsatt i meg resten av turen.

 

IMG_5835.JPG

 

Sola går ned og det blir straks mørkt. Jeg blir aldri helt vant til hvor fort mørkt det blir her. En halvtime etter solnedgang så mørkt. Temperaturen synker. Vi har fortsatt noen timer igjen i bilen før vi ankommer gjestehuset i Lukulu.

Jeg er spent.  Huset er flislagt med hvite fliser, det er kjølig i huset og rent. Vi får hvert vårt rom med vifte, kjøleskap, dobbeltseng og bad. Magene våre er sultne så vi begynner straks å lage mat. Husets «kokk» (han har faktisk kokkelue og kokkeuniform) varmer opp kull til oss, og vi heller vann i kjelen sammen med kyllingsuppa vår. Så sitter vi ute på trappa og rører i suppa. Vi er alle enige om at vi har trukket vinnerloddet som har vokst opp i Norge. Samtidig er vi takknemlige over å kunne oppleve dette.

 

Hilsen Randi

 

Les tidligere innlegg fra Randi:

Roadtrip i Zambia
Behovet for utdannelse er umettelig

HP bygger skoler i Afrika

 

Artikkelen er skrevet av Randi Mogerhagen, prosjektleder for skoleprosjektet,

og utarbeidet av Monica Sæther.

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
HPE at Worldwide IT Conferences and Events -  2017
Learn about IT conferences and events  where Hewlett Packard Enterprise has a presence
Les mer
Se alle