Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Er du GIRA nok til å jobbe hos oss?

YvonneFosser

For snart 20 år og nyutdannet siviløkonom skulle jeg finne #drømmejobben. Jeg hadde mange tanker om hvordan det skulle bli... Det var mye som ikke ble slik jeg tenkte. Det var et svært vanskelig marked for økonomer og min strategi var å søke bredt og tenke hvis jeg søker på mange nok jobber,  vil jeg få napp til slutt.

 

Jeg husker godt mitt første intervju. Det var som markedskoordinator. Jeg var vant til å gå i joggesko og olabukser, og hadde ikke  i nærheten av det jeg trodde var #jobbklær. Jeg lånte en blå drakt av en venninne, tok på høye heler og troppet opp i en flott resepsjon. Jeg hadde et fast håndtrykk (som jeg hadde lært var viktig), så dem inn i øynene og sølte kaffe over hele meg.

 Kaffekopp_staende_None_medium.jpg

Jeg fikk spørsmål om bedriften og om motivasjonen for jobben jeg hadde søkt. Jeg rødmet,- hadde gjort altfor lite research om både bedriften og jobben, og hadde ikke klare nok mål på hva jeg ville og hva som motiverte meg.  Jeg fikk ikke den jobben.

 

Kanskje noen av dere kan lære av mine feil?

 

Nå som jeg sitter på andre siden av bordet er det så klart hvem som virkelig skiller seg ut. Det er selvfølgelig viktig med riktig kompetanse, bra karakterer og en positiv holdning. Det er mange som har det. De som skiller seg ut,- og som vi vil ha flere av, er dem som søker hos oss fordi de har gjort research om både HP og om jobben, som vet hva vi står for og som vet hva de selv brenner for. Når det er en match her, er det lett å gjøre en god jobb. Vi leter etter "Passion". Det er viktig at du finner ut hva du vil, og ikke bare masseproduser søknader.  

 

Da jeg møtte Eivind tenkte jeg, han gjorde alt det jeg ikke gjorde i mitt første intervju. Hva gjorde at vi "fant" hverandre?  

 

-Yvonne

 

 

Hvorfor valgte jeg HP?

 

Eivind.jpg

Før september i fjor, hadde jeg egentlig aldri vurdert å jobbe for Hewlett-Packard. På universitetet studerte jeg (nano)elektronikk, og den første jobben min gikk ut på utvikling av mikroelektronikk til bruk i smartphones, bl.a for HP. I sommer begynte jeg å reflektere over hva slags type jobb jeg kunne tenke meg, og fulgte mer aktivt med i jobbsøkermarkedet.

 

Grunnen til at jeg fikk øynene opp for HP var en artikkel i Aftenposten om Anita - Ikke lenger redd for å gå på trynet. Hun fremsto som ganske annerledes enn det jeg hadde forventet av en leder i et IT selskap. 

 

Dette gjorde sitt til at jeg gjorde et kraftig research på både HP og Anita. På nettet var det mye(!) info, og det var i hovedsak positiv omtale. Blant annet var det en sak om at de var kåret til en av Norges beste arbeidsplasser. I tillegg til en del bedriftsprofilering fant jeg også en del info som de ansatte hadde delt via youtube, linkedin, instagram og twitter.  Den store mengden av info som ble delt av de ansatte, betraktet jeg som noe uvanlig, men interessant. Etter dette ble jeg raskt overbevist om at dette var en bedrift jeg ønsket å jobbe for. 

 

Mitt ønske var å jobbe med teknologi, men i større grad fokus på samspill med andre mennesker. Valget av stilling falt på Account Support Manager, med det argument at dette forenet teknologi og menneskelig samspill, samtidig som det handlet om å supportere andre, dvs. løse/lette andres problem.

 

Nå som jeg sitter her og skriver på en HP laptop og har fått en mailadresse med endelse @hp.com, prøver jeg å se hele ansettelsesprosessen i perspektiv. Hva var det som førte til at jeg endte opp her? Den utløsende årsaken var trolig den artikkelen jeg leste om Anita i Aftenposten. Den vekket min nysgjerrighet for HP, men jeg tror ikke at den alene gjorde at jeg bestemte meg. Det faktum at jeg hadde en «godfølelse» rundt merkenavnet HP fra før, var også avgjørende. 

 

Alle bedrifter som prøver å rekruttere i dag fokuserer at det er gøy å jobbe for dem. Sett fra en jobbsøker sitt synspunkt er alle like, og det er tydeligvis gøy på alle arbeidsplasser. Mitt syn på HP da jeg bestemte meg, var at det var MENINGSFYLT FOR MEG å inneha den stillingen i HP. I jungelen av alle bedrifter som har det «gøy», valgte jeg den som var «meningsfull»

 

-Eivind

3 ukers HP Rookie

 

Frode L.jpg

 

Hvorfor valgte du Eivind? Hva så du etter?

Vi valgte Eivind fordi han hadde en  teknisk utdanningsbagrunn fra NTNU. I tillegg viste CV’en at han er en person som vet å engasjere seg i mer enn teknologi. På intervjuet var han forberedt og visste mye om HP generelt, men også om casen han var blitt bedt om å forberede og presentere. Her fikk Eivind også vist at han kan beherske nye situasjoner og liker å formidle og kan kommunisere.. Det telte også positivt at Eivind var igang med prosjektledersertifisering.

 

Dette er viktig i et selskap som HP, der vi er avhengig av samarbeid på tvers av ulike organisjoner og land.

 

- Frode Lukassen, leder HP sin supportorganisasjon i Norge.

0 Ros
Om forfatteren

YvonneFosser

Kommentarer
Eivind Solbakken Tjelde

Hei

Dette er Eivind fra artikkelen over

 

Jeg har nå jobbet i HP en stund og må si at jeg fortsatt trives veldig godt i jobben

Et godt opplæringsapparat samt kollegaer som gladelig veileder deg, gjør sitt til at man fort kommer opp i marsjfart. Jeg har lært utrolig! mye siden jeg begynte i HP og jeg opplever at det jeg gjør i hverdagen har betydning for HP og at jeg er med og drar lasset

 

Hvis du som leser denne artikkelen er GIRA på å jobbe i HP, eller vurderer om dette er noe for deg, inviterer jeg deg til å ta uformell kontakt hvis jeg kan være til hjelp for deg.

Kontakt meg gjerne via Linkedin: http://www.linkedin.com/in/tjelde

 

Kanskje vi snakkes?

Kanskje vi ses?

YvonneFosser

Hei igjen, Eivind! Så bra at du trives. Du er en vi kolleger legger merke til,- kunnskapsrik, ydmyk,  serviceinnstillt og nysgjerrig (ser det på øynene dine... ) Håper vi finner en som ligner på deg i den åpne stillingen i avdelingen din som Technology Consultant  http://h30631.www3.hp.com/various-locations/services/jobid5596554-technology-consultant-jobs. En av grunnene til at du trives er nok din leder, Frode. Han er flink med folk. Dette blir en spennende ansettelsesprosess. Tipper du er med på å gi input...  

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle