Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Er en server en server??

NorgeGjest

ProLiant Gen8 er HPs siste generasjon av x86 servere, såkalt industristandard-servere. Den inkluderer selvsagt siste teknologi fra prosessorleverandørene Intel og AMD. Arkitekturen som denne generasjonen er bygget på er det viktigste aspektet, forteller Jan Fredrik Gunvaldsen, Senior Product manager i HP Norway. Han utdyper det slik:

- Ser vi stort på det, benytter bedriftene i dag ca. 70 prosent av ressursene på administrasjon og drift, og ca. 30 prosent på innovative oppgaver. Dette ønsker HP å snu. Og da hjelper det ikke bare å bruke den siste HW-teknologien, som for eksempel nye prosessorer. Man må gjøre mye mer. Det er her HP ProActive Insight Architecture kommer inn.

Gjennomtenkt satsning
Bak utviklingen av ProLiant Gen 8 servere ligger det 300 millioner US$ i utvikling, 100 000 tilbakemeldinger fra kunder, over 900 løsninger som det er søkt patent på - og mer enn 150 unike designløsninger.

Gen8 bygger på en ProActive Insight arkitektur, som kontinuerlig analyserer tusenvis av parametre for å optimalisere ytelsen til applikasjonene, proaktivt sørger den også for best mulig oppetid og gir kundene innsyn innen alle deler av IT infrastrukturen.
server.jpg
De 4 tekniske grunnpilarene
HP ProActive Insight arkitektur bygger på 4 viktige pilarer.

- Innenfor hvert enkelt av disse områdene er det unike løsninger som gir kundene unik verdi, sier Jan Fredrik Gunvaldsen.

”Integrated Lifecycle Automation”
For å oppnå målsetningen om mer tid til innovative oppgaver, må bedrifter automatisere mye mer. Det dreier seg om alt fra installasjon, overvåkning, drift og oppdateringer.

Dette er nå innebygget i ProLiant Gen8 serverne i form av intelligent installasjon, et aktivt helse- og overvåkningssystem og et smart oppdaterings-system (HP SUM).

”Dynamic Workload Acceleration”
De fleste bedrifter har bruk for en infrastruktur som tilpasser seg til kravene som stilles til infrastrukturen, uansett hvilke oppgaver som skal utføres. Dette setter krav til disk, minne og nettverk.

ProLiant Gen8 er designet nettopp med hensyn til dette i form av optimalisering i forhold til Solid State disker, Smart Memory og fleksibelt valg av nettverk

”Automated Energy Optimization”
For bedriftene gjelder det å ha kontroll på datasenteret, både med hensyn til strøm, plassering og kjøling. Og igjen: det å automatisere så mye som mulig.

Automatisk lokalisering av serveren når den plasseres i et rack-skap er et eksempel på dette. Det betyr at bedriften automatisk vet hvor serveren er plassert, hvor mye strøm den bruker, og ikke minst, hvor mye strøm som er til overs for andre servere.

”ProActive Service and Support”
HP har lansert industriens første cloud-baserte IT-management og supportportal.

Dette sammen med proaktive tjenester, gjør at bedriftene sikrer automatikk i overvåkninger og feilmeldinger, og sikrer samtidig at man til enhver tid har en best mulig optimalisert infrastruktur.

Bygget for fremtidens løsninger
I dagens datasenter vil små forbedringer i teknologien ikke løse de store utfordringene.

- For å svare effektivt på den eksplosive etterspørsel etter applikasjoner, data og digitalt innhold, må IT avdelingene investere i teknologi som er bygget for dette og framtidens cloud løsninger, sier Jan Fredrik Gunvaldsen.

HPs nye ProLiant Gen8 servere er en viktig byggekloss i denne prosessen!

 

Peter Vindel som jobber med servere har filmet sin kollega, Ulf Rasmussen. Han er teknisk spesialist og gir oss en grundig gjennomgang av HPs Gen8-servere:

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Kommentarer
ChengLim

 

Hi Jan,

 

We are indeed very interested in the HP ProLiant BL660c Gen8 E5-4650 4P 1TB-R server and we are thinking of buying one to use as our high-performance computing system. Before we purchase one, could we loan a demonstration set from HP Norway to ensure that we are getting the right system to run our application, please? Thanks and hope to hear from you soon.

 

Best regards,

Cheng

 

CrayoNano AS

Otto Nielsens vei 12

NO-7052 Trondheim, Norway.

 

c/o Cheng Guan Lim, Ph.D. (Leeds, U.K.)

Norwegian University of Science and Technology

Department of Electronics and Telecommunications

Elektro C*C433, O. S. Bragstads plass 2C

NO-7491 Trondheim, Norway.

Tel: +47 73594310

E-mail: cheng.g.lim@iet.ntnu.no

NorgeGjest

Hi Cheng,

We will contact you directly on your email.

espenstokke

Hello Cheng,

 

Good to hear you are interested in our HP ProLiant BL660 Gen8 server. We do have a demo-pool for letting customer test servers. However I am not sure whether we have this new server in stock. I will check for availability and contact you directly on e-mail.

 

Kind regards, Espen 

Harald Andersson

Hello Cheng

 

You may know the Intel HPC guideline:

http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/solution-briefs/xeon-e5-hpc-computing-brief.pdf

Linpack for previos Intel x5690, 159,4 GFLOPS. Linpack for 2 socket 16 core E5-2680, 342,6 GFLOPS and for E5-4650 4P32C 602 GFLOPS.

 

Rgds.

Harald@

(solution architect HP)

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle