Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Fra vikariat til ledergruppen på 7 år!

av NorgeGjest ‎12-10-2012 10:36 AM - endret ‎12-12-2012 01:32 PM

Navn & stilling

Silje Sundal, ansvarlig for strategi og styring (operations).

 

Bakgrunn  & Utdannelse

Ett år på Blindern hvor jeg var en overivrig student og tok forberedende og grunnfag sosialøkonomi på ett år, i stedet for halvannet. Fant ut at jeg ønsket en litt annen retning, hvorpå neste stopp ble BI Sandvika og Siv.Øk. studiet – gammel modell sådan, så 4 år der med spesialisering i finans. Var ikke helt klar for å entre arbeidslivet da jeg var ferdig utdannet, og hadde et sterkt ønske om å være ett år utenlands. Dro dermed til Barcelona og tok en ettårig Master i International Business. Da var motivasjonen også på plass for å begynne å jobbe.

 

Fikk et vikariat i HP mens jeg søkte etter den første jobben, og tilfeldighetene ville ha det til at det ble i HP jeg fikk jobb som Financial Analyst for forretningen som leverer servere, lagring & software J Og siden har jeg vært her! Startet i finans lokalt, og fikk etter hvert utfordringer i internasjonale stillinger på Europa nivå. Har nå tatt steget ut av finans og over til strategi & styring (operations), hvor min bakgrunn fra finans definitivt er en fordel. Har fått prøvd meg i flere forskjellige forretningsenheter også – er bare print & PC jeg ikke har vært i (ennå!).

 

En typisk jobbhverdag

Kommer vel ikke bort fra at det blir en god del Excel J Oppfølging hvordan vi ligger an i forhold til budsjetter og prognoser, presentasjoner, møter lokalt og med Europa på telefon. Med ny strategi på plass for de neste 3 årene, blir det en del fokus på å følge opp og tilrettelegge for at vi gjør det vi sier vi skal, og at aktivitetene vi gjør bygger opp under strategien.

 

Hvem møter deg i speilet om morgen?

En meget trøtt person som nok en morgen har ”snoozet” alt for lenge og tenker at i morgen skal jeg stå opp på første ring, vel vitende om at det ikke kommer til å skje! Etter en dusj er derimot smilet på plass og jeg er klar for en ny dag der jeg ser frem til å møte fantastiske HP kolleger på kontoret!

 

Hva er ditt beste HP minne?

Var så heldig å være mentee i på et internasjonalt mentorprogram i HP, hvor jeg som avslutning for prosjektet holdt en presentasjon for daværende (interim) CEO Cathie Lesjak. Syntes det var ekstremt skummelt på forhånd, men ufattelig kult etter at jeg var ferdig og det hadde gått bra!! Etterpå havnet vi i samme do kø hvor alle i køen tørrpratet, og det viste seg at hun er jo akkurat som alle oss andre J

 

Hva er ditt beste råd til nyutdannede?

Si ja, og tør å ta sjanser, selv om det er litt utenfor komfortsonen din. Det er den beste og mest effektive måten å lære på!

 

HP gir alle ansatte 4 timer til frivillig arbeid per måned. Hva er ditt bidrag?

Jeg har holdt ett Excel kurs for Redd Barna slik at markedsavdelingen der kan bli mer effektive i sitt arbeid, og bruke tiden til det de er gode på! Skal ha del to nå om ikke så lenge, samt at Plan Norge også har kastet seg på bølgen, så da er jeg fullbooket ut året!

 

Hvordan vil du løse en potensiell trafikkork ut til Fornebu?

Er vel mer snakk om reell enn potensiell… Men en T-bane fra Oslo sentrum rett ut hit, eventuelt busser som ikke bruker ca 1 time fra Fornebu til Oslo sentrum hadde nok hjulpet på villigheten til å velge kollektivt. Det er litt vanskelig å la kollektivt være førstevalget noen ganger, hvis tid er en faktor… Båter om sommeren også hadde vært noe. Mulighetene er mange.

 

Har du flere spørsmål? Fyr løs!

Ønsker du å komme under huden på en superselger i PC og print divisjonen se her.

 

Skrevet av Silje Sundal, direktør for strategi og styring.

Publisert av Monica Sæther.

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Kommentarer
av Mailen Greve
den ‎12-10-2012 07:18 PM

Way to go! Herlig tankesett -keep it up! 

av SiljeSundal
den ‎12-18-2012 11:22 AM

Så hyggelig å høre, Mailen!

Arrangement
June 6 - 8, 2017
Las Vegas, Nevada
Discover 2017 Las Vegas
Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle