Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Gartner Symposium, Barcelona 10-14 november.

NorgeGjest

Jeg hadde gleden av å være deltaker på Gartner Symposium som gikk av stabelen i Barcelona 10-14 november. Dette er ikke et seminar for hage og planteinteresserte, men her samles det som kan krype og gå av norske it-ledere. Gartner drar fram krystallkula og forteller oss hva vi skal gjøre de nærmeste årene.  Det var ca. 400 deltakere fra  Norge, sett ut fra at det var 4-5000 deltakere totalt, var Norge "dominerende". Gledelig var det også at i utstillingshallen var det en norsk Leverandør, Green Mountain som imponerte Europa  med verdens  grønneste datasenter plassert midt i det vakreste vi har;  fjord, fjell med tilgang til massevis av fornybar energi.

 

Gartner mener vi står ovenfor en gullalder de nærmeste årene. Vi blir fortalt at mulighetene er store hvis vi bare gjør de riktige tingene. Den digitale fremtiden som ble illustrert i foredrag etter foredrag er omfattende og kompleks, og vi ble videre fortalt hva vi skal ha med oss, og hva vi ikke skal ha med oss når vi skal gjøre oss klare for den digitale fremtiden. Gartner sier at hvis vi bruker mesteparten av tiden vår på å holde liv i IT-parken (drift), er vi nederlagsdømte og da får vi ikke være med i fremtiden. Det betyr at norske it-ledere må ta inn over seg at de ikke kan bruke 80% av tiden til å drifte miljøet og 20% til innovasjon og nyskapning, de må tilstrebe å gjøre det motsatte.

 

 

Jeg jobber på leverandørsiden og har gleden av å møte norske bedrifter. Jeg bruker mye av min tid på å overbevise dem hva de må bruke tid på og hva de ikke må bruke tid på. Mye av dette handler om å gjøre et skifte fra tradisjonell IT til framtidens IT. Et av elementene i fremtidens IT er å kjøpe IT som en tjeneste. Da dukker det opp en mengde begreper som  Public-, Private- og Hybrid Cloud eller IaaS, Paas, SaaS, jada jeg vet hva du tenker; "Enda en fyr som maser om dette cloud greiene……"  Det jeg mener å si er at Gartner er klinkende klar, dette er områder som du må ta med deg inn i den digitale framtiden.

 

La meg dukke enda litt dypere i dette. Det finnes et 100-talls aktører (XSP'ere) i Norge som er i gang, eller i startgropa med å tilby cloud tjenester til norske og internasjonale kunder. Infrastrukturleverandører som HP og andre står i kø for å fylle ulike datasenter med infrastruktur. Det skal investeres i ny infrastruktur. Vi må få fart på å gjøre ting annerledes, hvis ikke kan morgendagens investeringer være feilslåtte og nederlaget et faktum.

 

Det er få XSP’ere som har oppdaget er at de kan redusere risikoen ved å kjøpe infrastruktur som en tjeneste. Ved å gjøre dette reduseres risiko ved oppstartsinvesteringene når man gjør seg klar for fremtidens teknologi. Fokus for XSP’ene kan flyttes fra standard driftsoppgaver til forretningsutvikling for å skaffe nye inntekter. Når infrastruktur kjøpes som en tjeneste, og blir plassert i verdens grønneste datasenter hos Green Mountain kan du definitivt bruke mindre tid på drift og mer tid på innovasjon og nyskapning. Konsekvensen er at organisasjoner blir litt mere klar for den digitale fremtiden.

 

Inntil videre "stay digitalisert" J

 

Øyvind

 

 

Skrevet av Øyvind Gaska, Business Development Manager, HP Technology Services, Hewlett Packard Norge AS

Publisert av Henriette Ask, Hewlett Packard Norge AS

  • Perspektiv
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
June 6 - 8, 2017
Las Vegas, Nevada
Discover 2017 Las Vegas
Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle