Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HP + Purity = Sant

NorgeGjest

Da Purity ble bedt om å bidra til Garasjen, ønsket vi som HP partner å blogge om nettopp partnerskap. Purity er spesialisert på datalagrings- og backupløsninger, og tjenester relatert til feltet. Selskapet ble etablert i 2008, og i år feiret vi vårt 5 års jubileum. Purity er i sterk vekst og har siden 2008 vokst fra 2 til 19 kompetente medarbeidere, og vi har ambisjoner om å fortsette veksten innen vår bransje.

 

Fra 2009 hadde Purity IT agenturet og monopol på 3PAR i Norge. Da HP kjøpte 3PAR i 2010 visste vi at det både innebar trusler og store muligheter for oss. Som selskap ville vi miste eneretten på 3PAR i Norge, men samtidig ville vil få en stor og ressurssterk partner i ryggen, med fordelene som dette innebærer.

 

PurityLogo1.jpg

 

Konkurranse

Markedet for datalagring og backup er preget av høy konkurranse, med relativt lange salgssykluser og pressede marginer. Det er ingen selvfølge å overleve i dette markedet – noe vi tydelig kan se blant våre konkurrenter ettersom både nedleggelser og restruktureringer har preget bransjen de siste månedene.

En av våre fordeler er at vi er en mindre, fokusert og derfor fleksibel bedrift. Med korte beslutningslinjer og en oversiktlig organisasjon kan vi raskt tilpasse oss etter markedets behov, med en smidighet som større organisasjoner ofte mangler.

 

Med Puritys kundefokus, fleksibilitet og lokale tilstedeværelse, samt et verdensomspennende IT selskap i ryggen, burde oppskriften på suksess være sikret da vi inngikk partnerskap med HP. likevel fikk vi oppleve at når et norsk gründerselskap møtte et av verdens største IT selskap snakket man om to totalt forskjellige måter å jobbe på. Til sammenligning kan vi si at det ikke er uproblematisk når en Grand Danois blir forelsket i en Jack Russell terrier

I begynnelsen ble samarbeidet en bratt læringskurve for oss som selskap. Vi måtte sette oss inn i HP-portalen, regler for markedsstøtte, claiming, logistikk og ikke minst å møte kravene til sertifiseringer både innenfor teknisk og salg. Vi måtte rett og slett lære oss et omfattende nytt system for å selge et produkt vi allerede kjente.

 

Det har kostet å bygge opp relasjonen de siste årene. Det har vært perioder hvor vi har stått i fare for å fortape oss i detaljene i partnerskapsrelasjonen, fremfor å holde et støtt fokus på salg. I slike perioder har det vært viktig å ta et skritt tilbake å fokusere på det som er vårt felles mål – å øke markedsandelen på HPs produkter innen lagring, samtidig som vi driver lønnsom butikk. Hvis Purity gjør det bra går det også bedre for HP. Selv om vi er et radikalt mindre selskap, så tør vi å stå inne for påstanden. Vi er nemlig stolte av å se at Purity hevder seg på internasjonale resultatlister innenfor HPs lagringsdivisjon. Purity utmerker seg ikke bare i Norge, men også på Europanivå.

I dag opplever vi at mye av jobben med å tilrettelegge for et godt partnerskap gjort. Vi vet hvor vi selv står, og hvordan vi skal samarbeide med HP. Vi kan si at vi har kommet helskinnet gjennom dating, bli-sammen, og kranglefasen, og føler at vi nå har kommet inn i en stabil og fin «matchende grilldress» fase.

 

Nå som løypen for samarbeidet i stor grad er gått opp, kan vi flytte fokuset over på å jobbe enda bedre sammen - alle som har vært i et forhold vet at et partnerskap ikke går av seg selv, det må pleies. Etter noen år sammen er HP like attraktiv i våre øyne, med god teknologi, markedsstøtte øvrige attraktive ordninger. Med alt dette på bordet, hva mer kan man vel forlange av en partner?

 

Før man ber om mer fra partneren sin, bør man aller først gå inn i seg selv. En av Puritys fremste mål er kundetilfredshet. Vi jobber for å holde våre eksisterende kunder fornøyde, samtidig som vi vil levere høy kvalitet til våre nye kunder.  Da må vi holde det vi lover, noe som igjen betyr at vi ikke kan lene oss tilbake i stolen og slappe av når vi møter utfordringer – vi må handle.  Dette gjelder både proaktivt, ved å tilrettelegge for kundetilfredshet, men også reaktivt ved å rette opp feil og kvalitetsbrister så fort vi får tilbakemelding om dem.

 

HP hjelper oss å nå vårt mål om fornøyde kunder. Derfor kan vi si at kompetente samarbeidspartnere som «ordner opp» er det aller mest verdifulle HP kan bidra med for oss. HP’ere som kjenner sin organisasjon og sine systemer ut og inn, og som derfor kan hjelpe oss raskt når vi står fast.

 

Uansett om et selskap er stort eller lite, så avhenger det samlede resultatet av enkeltindividets innsats. For oss er den herligste setningen vi hører; «Dette fikser jeg». De fleste av oss vet hvor fornøyd man blir når man møter en handlekraftig person som ordner opp i problemer når vi trenger det.  «Dette fikser jeg» er setningen som betyr at vi kan innfri våre løfter overfor våre kunder, at vi selger mer, at vi lykkes som selskap, og at vi bidrar til at også HP gjør det enda litt bedre.  I interne ansettelsesprosesser er det akkurat denne kvaliteten vi ser etter i våre medarbeidere.

 

Avslutningsvis vil jeg si at spesielt det siste året har vært meget spennende, vårt samarbeid har fungert utmerket og dette merker det viktigste for begge parter – våre kunder. Det er fordeler å være stor og komplett og det er fordeler ved å være liten og fokusert. Når dette slås sammen, får våre kunder det de ser etter: løsninger som løser dagens IT utfordringer og ikke minst øker bunnlinjen til selskapet.

 

Det er ikke uten grunn at Purity + HP har tatt store markedsandeler fra våre konkurrenter det siste året. Samarbeidet har gjort Purity til en komplett leveransepartner i datarommet, at flere av landets største og mest komplekse IT miljø velger nettopp Purity + HP understreker at vi lykkes med vår satsning.

 

Kjell Rune Øyrås.jpg

 

Skrevet av Kjell Rune Øyrås, Purity

Publisert av Henriette Ask, Hewlett Packard Norge AS

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle