Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HP Service Anywhere - endelig er jeg også i skyen!

NorgeGjest

Endelig er jeg også i skyen sammen med vår aller nyeste skyløsning, HP Service Anywhere. Mine kollegaer har lenge kunnet skryte av HP SaaS-løsninger, blant annet innenfor områder som overvåking og ikke minst test. Etter å ha jobbet i årevis med helpdesk og prosesser i HP, mener jeg det er på høy tid at vi bruker vår lange erfaring innen ITIL, prosesser og støtteverktøy til å utvikle en servicedesk som er laget for skyen og ikke minst adresserer de utfordringene som IT står ovenfor. Økt effektivitet, bedre utnyttelse av ressurser, raske endringer og økt kvalitet er noen av stikkordene.  


SaaS-løsninger blir stadig mer populært og det er i grunnen ganske enkelt å forstå da fordelene er mange. Blant annet er det lavere oppstartskostnader, kortere tid til konfigurering og oppsett og dermed også raskere oppstart. Men det jeg mener bør friste flere over på SaaS er at leverandørene tar et mye større ansvar for at ditt system fungerer til en hver tid! Hvorfor skal man slite med å holde tritt med nye patcher, versjoner og oppgraderinger, og hvorfor skal man bruke ressurser og energi på drift og vedlikehold av infrastrukturen når HP kan ta ansvaret og gjøre dette for deg? Selv om SaaS kun representerer 10% av markedet i dag spår Gartner at det vil utgjøre 50% allerede innen 2015. (Jarod Greene, senior research analyst, Gartner (SearchDataCenter.com)). Så, skal man kaste seg på SaaS-bølgen?

 

Sikkerhet, kontroll og tilgjengelighet er sider ved SaaS som gjør at mange er skeptiske. Det er positive og negative sider ved SaaS, og det gjør at jeg forventer at det fortsatt er behov for programvareløsninger installert internt i mange bedrifter i en god stund fremover. Det er sikkert applikasjoner man ønsker full kontroll over, men mange bedrifter har områder som kan og kanskje også bør leveres som en tjeneste. I mange tilfeller er helpdesken en slik løsning. Spesielt små og mellomstore organisasjoner med begrensede ressurser til drift og vedlikehold kan med stort hell legge denne oppgaven over på leverandørene, og i mange tilfeller til en billigere penge. Mitt råd når man vurderer SaaS-løsninger, er å snakke med en seriøs aktør som man forventer vil være en viktig aktør også i årene som kommer. Ved å overlate deler av kontrollen til leverandøren så blir man selvfølgelig også mer avhengig av at leverandøren leverer og fortsetter å levere så lenge man ønsker løsningen. En sterk leverandør er også i stand til å ta løsningen din videre og tilby nye versjoner og ny funksjonalitet som gir din organisasjon de beste forutsetningene for å lykkes.    

 

Siden november har det vært mulig å sikre seg det nyeste og hottest innen helpdesk i skyen. HP Service Anywhere fokuserer på at det skal være enkelt både for saksbehandlere, sluttbrukere og ikke minst administrator.

 

HPservice1.jpg

 Grensesnitt for saksbehandler – registrering av sak

 

HP Service Anywhere er sagt å skulle være en løsning med kodeløs konfigurering med «dra og slipp»-funksjonalitet og veivisere. Etter inngående kursing og labøvelser kan jeg skrive under på at konfigureringen er så enkel at det rett og slett er underholdende å lage egne felter, skjema, lister, aksjoner og  ikke minst egne arbeidsflyter. Fleksibiliteten er stor uansett om man ønsker å bruke og gjenbruke HPs predefinerte prosesser eller om man ønsker å bygge sine helt egne prosesser.

 

 HPservice2.jpg

Workflow prosessdesigner

 

HPservice3.jpg

Editor

 

I tillegg til enkel konfigurering vil jeg fremheve grensesnittet for saksbehandlere og hvor selvforklarende det er. Dette sammen med samhandlingsmulighetene som lar saksbehandlere og teknikere chatte og løse saker der og da, mener jeg vil gjøre supportorganisasjoner i stand til å raskt, effektivt og med kvalitet ta i mot og løse saker for kundene.

Skal vi starte året med å se på hvor enkelt det kan gjøres? Vi stiller med ny moderne førsteklasses helpdesk, og dere stiller med med de samme gamle gode førsteklasses saksbehandlerne og teknikkerne dere er vant til, så kan vi sammen skape en førsteklasses opplevelse for brukerne og kundene! 

Og er du fortsatt ikke helt overbevist, så kan du kontakte undertegnede eller ta en titt på http://www.hpserviceanywhere.com/. Der kan du leke deg med HP Service Anywhere i et sandbox-miljø og se at det faktisk er så enkelt som jeg påstår.

La 2013 blir året hvor vi tar helpdesken til nye høyder ut i skyen – for en enklere hverdag!

 

Skrevet av Stine Sandvik, ITSM Technical Consultant, stine@hp.com  

Bearbeidet og publisert av Monica Sæther 

Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
HPE at Worldwide IT Conferences and Events -  2017
Learn about IT conferences and events  where Hewlett Packard Enterprise has a presence
Les mer
Se alle