Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

HP bygger skoler i Afrika

av NorgeGjest ‎09-19-2012 04:23 PM - endret ‎10-09-2012 08:06 PM

Bakgrunn:

HP Norge besluttet i 2008 å bygge en skole i Afrika sammen med Kirkens Nødhjelp. Rosamystica Community School ble åpnet sommeren 2010. I dag går det 215 elever ved skolen, som ligger i bydelen Matero i utkanten av Lusaka, hovedstaden i Zambia. Skoleprosjektet skapte stort engasjement internt i HP, og det ble besluttet å bygge en skole til i samarbeid med Kirkens Nødhjelp i Zambia.

 

Wamba Community School ble prosjektet, og skolen ligger i et meget isolert og fattig område i Lukulu, vest i Zambia. Skolen kostet 350.000 kr, hvorav HP ansatte sammen har gitt 100.000 kr gjennom diverse bidrag. Felles for begge skolene er at elevene kommer fra fattige kår og de har mistet en eller begge foreldrene. HIV/AIDS er svært utbredt og ressursene er svært begrenset for elevene. Begge skolebyggene har gitt flere elever tilgang til skole, bedre undervisningsforhold, bedre tilgang på hygieniske forhold og toaletter, samt rent vann.

 

 

Rosamystica:

  • 1 nytt skolebygg med 6 klasserom og bibliotek. Toaletter for gutter og jenter. Pulter og stoler. Utdanningsmateriell. Brønn med rent vann.
  •  HP ansatte samlet inn penger til kjøkken.
  • 215 elever idag
  • 250.000 kr
  • Ligger i Matero, den fattigste bydelen i Lusaka, som er preget av høy kriminalitet

 

Wamba:

  • 1 nytt skolebygg med to store klasserom og et læreværelse. Toaletter for gutter og jenter. Et hus hvor lærerene bor i uka. Brønn med rent vann.
  • Ca. 70 elever ved skolen idag. Målsetning er at elevene kan gå på skolen her ut ungdomsskolen.
  • 350.000 kr, hvorav HP ansatte har gitt 100.000 kr.
  • Et av Zambias mest fattige og isolerte områder, som er svært sårbart i regntiden. Da er Wamba helt isolert og oversvømt av Zambezi elven.

 

Kjære dagbok - Ankomst

 

Forventningsfull stiger jeg ut av flyet på Lusaka International Airport. Jeg husker lukten av brent gummi som slår mot meg.  Mitt andre møte med Zambia byr fortsatt på en lang visumkø med manuelle «systemer».  Jeg blir stående i køen i 1 time før det endelig er tid for meg til å få stempel  i passet. For en nordmann, i et amerikansk selskap, som er vant til effektivitet, er selvfølgelig min første tanke at her har det ikke skjedd stort på to år og det er fortsatt rom for store forbedringer. Tid er tydeligvis noe de fortsatt har mye av. Jeg får følelsen av å reise 20 år tilbake i tid, hvor Norge også hadde et annet forhold til effektivitet og vi fylte ut skjemaer for hånd og ikke på en PC.

 

Fortsettelsen følger....

 

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
Nov 29 - Dec 1
London
Discover 2016 London
Learn how to thrive in a world of digital transformation at our biggest event of the year, Discover 2016 London, November 29 - December 1.
Les mer
Each Month in 2016
Online
Software Expert Days - 2016
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle