Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

HP gjør det enklere å administrere datasentre med HP OneView

av NorgeGjest ‎09-27-2013 01:01 PM - endret ‎09-27-2013 02:11 PM

Onsdag 26 september tok HP et langt skritt på veien til å forenkle administrasjon av datasentere med lanseringen av HP OneView. Vi har alle hørt om Apps og mye av brukeropplevelsen er inspisert av disse.

 

HP har over fire år samarbeidet med 150 av sine kunder med tilsammen 30 datasentere verden over for å forstå årsakene til kostnadsoverskridelser, ineffektivitet og forsinkelser. Ut av dette samarbeidet har HP kommet fram til 3 grunnleggende årsaker

 • Alle prosesser i datasenteret bygger på 5 felles oppgaver
  • Identifiser – hva  skal endres, rettes opp eller bli gjort
  • Innsamling – av informasjon og de enheter som er involvert
  • Forstå – status og andre avhengigheter
  • Samarbeid – med andre for team for å utføre oppgaven
  • Kommuniser – til team om utvikling, ferdigstillelse eller feil
 • Ingen IT prosesser i data senterene blir gjort på samme måte hver gang
 • IT verktøy er bygget utifra hvordan enhetene virker og IKKE hvordan mennesker jobber

I planleggingsarbeidet har HP  gransket applikasjoner kjent fra forbrukermarkedet som brukes av mange for å utføre spesifikke prosesser enkelt og raskt. Denne kunnskapen ble brukt til å utvikle løsninger rettet mot  datasentre.

 

                                            
Noen av de «app»-inspirerte funksjonene man finner i  HP OneView

 • Dashboard: Lar brukere se hele datasenteret på sekunder. Det er like enkelt om brukeren har en håndfull enheter eller flere hundre, og ytterligere informasjon er bare et tastetrykk unna.
 • Smart Search: Lar administratorer finne viktig informasjon på sekunder i stedet for å jakte gjennom arkiver. Smart Search er bygget inn i hver oppgave for å gi umiddelbar tilgang til informasjon om en enhet
 • MapView: Undersøker relasjoner mellom enheter, sammenkoblinger og status for å hjelpe administratorer med finne og løse problemer på kortest mulig tid.
 • Activity Feed: Gir grupper en effektiv felles kommunikasjonskanal

IT prosesser blir utført forskjellig av ulike personer. Dette betyr at mange feil blir introdusert, sikkerhetshull kreert og compliance regler ofte blir brutt. HP vendte seg derfor til HP’s egne innovative løsninger vi typisk finner innefor nettverk, lagring og CloudSystem, nemlig Software-defined teknologi. Vårt mål er å benytte best praksis hos kundene til praksis kundene utfører hver dag.

 

Med å benytte Software-defined teknologi, kan man lagre felles konfigurasjoner i programvare, og utføre disse oppgave ved å trykke på en knapp.

 

Dette har dramatiske fordeler for tidsforbruk på oppgaver i datasentrene. Sammenlignet med dagens management løsninger man finner for HP’s eget  BladeSystem, vil kundene oppleve f.eks.

 • 98% redusert tid for å gjøre endringer i nettverkskonfigurasjoner
 • 83% redusert tid for å konfigurere servere

Den siste fundamentale forskjellen som HP OneView introduserer er hvordan man tilpasser seg hvordan våre kunder utfører sine oppgaver.

 

HP OneView er bygget på et moderne grensesnitt (RESTful). Våre kunder kan selv programere OneView, automatisere ethvert steg i prosessene og la OneView bli inkludert i arbeidsflyten til større prosesser. Med 4 enkle kommandoer, kan man definere og radikalt forenkle selv de mest komplekse prosesser.

 

Alle HP OneView API’er er publisert og fritt tilgjengelig for alle til å benytte.

 

HP OneView er spesielt tilpasset vårt Converged Infrastrukture system, HP BladeSystem. HP har en klar plan for utviklingen av HP Oneview til å bli det sentrale management system for alle HP’s enterprise løsninger og integrasjon med de mest kjente løsninger fra våre kjente samarbeidspartnere.

 

HP OneView lisensieres per fysisk server. Det er ingen begrensninger på antall VM. En virtuell management appliance er tilgjengelig som en download.

 

 

Skrevet av Jan Fredrik Gunvaldsen, Senior Product Manager - HP Servere, HP Norge AS

Publisert av Henriette Ask, HP Norge AS

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
27 Feb - 2 March 2017
Barcelona | Fira Gran Via
Mobile World Congress 2017
Hewlett Packard Enterprise at Mobile World Congress 2017, Barcelona | Fira Gran Via Location: Hall 3, Booth 3E11
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle