Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HP har vært min beste skole!

NorgeGjest

Etter å ha vært en del av HP familien i 3 år venter nye utfordringer, men før jeg går ut døra vil jeg dele noen refleksjoner rundt mulighetene HP har gitt meg.

 

HP har solide fagmiljøer som er godt forankret i forretningen

Etter 6 års studier ble rollen som HR generalist i HP Norge min første heltidsjobb. Jeg hadde relevante jobber gjennom studiene, av tro på at teori og praksis går best hånd i hånd. HP har likevel gitt enestående anvendelse og raffinering av studielærdommen og jeg tar med meg så mye mer enn jeg gjorde fra skolebenken.

 

Kulturen og stoltheten fra "The HP Way" gjennomsyrer også måten man praktiserer HR på. Den internasjonale organiseringen gir tilgang på store fagmiljøer, man kan derfor trekke på erfaring og kompetanse på tvers av landegrenser. Et globalt selskap med over 300 000 ansatte kan tenke stort, som kunnskapsbedrift har HP ansatte eksempelvis tilgang til noen av de beste fagfora og utviklingsressursene som finnes. 

 

Det som virkelig gir HR kraft er at det er handlingsrettet. Tiden brukes der det gir størst effekt for virksomheten. Dette er bare mulig når solid fagkunnskap kobles med forretningsforståelse. Min forretningsforståelse er utviklet takket være forretningsledere som villig har delt innsikt og refleksjoner. 

 

Jeg har latt meg imponere av en kultur for å lytte til innspill fra HR perspektivet – selv om det kanskje er en selvfølge i et selskap som har bidratt til å bygge faget.

 

moote.jpg

 

Jeg har oppdaget min "valuta"

Det er ulike faktorer som driver oss - avhengig av hvem vi er og hvilket fokus vi har. Lønn har begrenset effekt som motivasjonskraft. Selv om de fleste liker å bli godt betalt for den jobben de gjør, er det ikke lønn som er avgjørende for hvorvidt man gjør en god jobb. De fleste ledere har erfart at ledelsesstrategier som fungerer for en ansatt, ikke nødvendigvis vil motivere en annen. Jeg har oppdaget at det som driver meg er mulighet til læring og reel påvirkning på leveransene - og det har det vært mange muligheter til i HP!

 

Å jobbe med flinke folk som vil hverandre vel og spiller hverandre gode

Det er lav terskel for å spørre og lett å få svar i HP Norge. Jeg er glad i å få ting til å skje og i HP er det enkelt å finne engasjerte kolleger å kaste ball med. En tro på at det skaper verdi å jobbe SAMMEN gjennomsyrer selskapet. Prosjekter som etablering av bloggen hp.no/garasjen og etablering av HP Health Center of Excellence  er bare to eksempler på prosjekter der denne holdningen har vært en suksessfaktor. Denne kulturen har gitt meg stor tro på hva som er mulig når man trekker i samme retning! HP har ikke bare gitt mulighet til å jobbe på tvers av divisjoner og fag, men i HP har jeg også lært at man skaper de beste resultatene ved å jobbe MED systemet og når man TAR UT potensielle synergieffekter ved å tenke helhet.

 

Jeg har fått tillit og mulighet til å prøve meg

Fra første dag i HP har jeg fått mulighet til å jobbe med tunge seniorer som nyter stor respekt i både selskapet og bransjen.

 

Under direktør for forretningsutvikling, Kåre Finbak, fikk jeg mulighet til å være prosjektleder for å etablere det globale besøkssenteret "HP Health Center of Excellence" ved Ahus. Å koordinere et globalt tverrfaglig team for å få på plass både utstyr, pedagogisk scenario, profileringsmateriale, nettsider, lokaler, samarbeidspartnere og åpningsarrangement har helt klart vært det mest krevende jeg har gjort. Jeg var derfor veldig stolt da jeg som HR ansatt mottok prisen som årets nyansatt i 2011, og for meg viser det et selskap som tør å satse på folk som viser at de vil noe.

 

Sammen med "HP Norge bautaen" Geir Berge fikk jeg ikke bare uvurderlige råd, men stadig økende ansvar og tillit. Det vokser man på!

 

Mange unge i HP får i likhet med meg jobbe tett med kunnskapsrike, trygge og kloke seniorer. Etter min erfaring gir det en læringskurve og et perspektiv man vanskelig kan tilegne seg på annet vis.

 

Rek-kveld-05.jpg

 

Det er rom for hele mennesker

Det er ingen hemmelighet at arbeidslivet preges av profesjonalisering, effektivisering og prosessorientering. Endringene øker kravene til arbeidstakere, men åpner også for nye muligheter. I HP har jeg blitt møtt med enormt rom for fleksibilitet. Det er hva jeg har levert som har vært viktig - ikke hvor jeg satt eller hvor mye jeg har jobbet. Jeg har ikke nødvendigvis benyttet meg så mye av fleksibiliteten, men det å oppleve tillit har bidratt vesentlig til min trivsel!

 

Det er liten tvil om at jeg kommer til å savne både kollegaer og kulturen i selskapet og selv om jeg gleder meg til nye utfordringer som HR Manager i Deloitte regner jeg med at jeg vil ha med HP å gjøre også i fremtiden. Følg meg på @KarilineGS.

 

 

Kariline%20Sanner_jpg.jpg

 

Skrevet av Kariline Sanner, tidligere ansatt Hewlett Packard Norge AS

Publisert av Henriette Ask, Hewlett Packard Norge AS

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle