Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

HP lanserer Helion

av TheStig ‎05-09-2014 12:11 AM - endret ‎05-09-2014 12:16 AM

HP har i dag lansert HP Helion!

 

IT har alltid vært en bransje i endring, og selv om området etter hvert må anses som modent ser ikke endringstakten ut til å avta –utrolig nok øker den fortsatt. Den etter hvert altomfattende bruken av IT-baserte tjenester uavhengig av tid, sted og formfaktor er noe vi har døpt The New Style of IT. Særlig bedrifter har fått merke kravene fra kresne brukere som har blitt vant til lettbente og hurtigimplementerte løsninger fra forbrukermarkedet og forventer at også bedriftens interne IT-avdeling kan levere tilsvarende.

 

Endrede rammebetingelser er noe som også etablerte giganter som HP må forholde seg til, og for en tid tilbake avslørte vår øverste sjef Meg Whitman detaljene i sin transformasjonsplan for selskapet. Strategien var å levere på de fire grunnpilarene Cloud, Mobility, Security og Big Data – megatrender som ligger som premisser i hele vår virksomhet. Alle disse er med på understøtte en leveranse av New Style of IT.

 

Så hva i all verden er Helion?

For allmenheten er Helion (fram til i dag) et navn lånt fra vitenskapen, og brukes om en dobbeltladet positiv kjerne til et Heliumatom –noe som unektelig høres rimelig energisk ut.

 

En annen betydning er fra Helios, den greske solguden. Han var en svært mektig skikkelse som hadde som oppgave å holde solen i bevegelse over skyene. Nettopp –over skyene. Med andre ord en festlig metafor for oss som har begge bena trygt plassert i nerdeklubben. HP Helion skal nemlig ligge som et overbygg til cloud (computing)!

 

HP Helion er ikke et enkeltprodukt, men et merkenavn på et økosystem. Det er en portefølje av produkter og tjenester som skal gjøre det lettere for kundene våre å bygge, drifte og forbruke IT-tjenester i et hybrid miljø. Over litt tid vil stadig flere av HPs cloud-relaterte produkter innlemmes i porteføljen til Helion.

 

Den første nye komponenten vi har lansert er Helion OpenStack, en distribusjon av OpenStack som vil være hjørnestenen for våre framtidige cloud-produkter og tjenester. I kjernen av HP Helion ligger våre flaggskipsprodukter HP CloudSystem og HP Cloud Service Automation som gir felles administrasjon og portabilitet.

 

Nå som «cloud» er i ferd med å tre ut av tenårene og inn i de voksnes verden konkluderer stadig flere bedrifter at de kan flytte sine produksjonstjenester bort fra jern i egen kjeller og ut til en skybasert leverandør. Ofte gjelder dette bare deler av tjenesteporteføljen, for enkelte ting vil man ha full kontroll over selv –et scenario kjent som en hybrid tjenestemodell. Helion vil gjøre denne prosessen lettere. Med en løsning basert på OpenStack kan kunden selv på kun dager eller timer flytte jobber mellom public og private cloud eller til noe midt imellom. En hybrid tjenestemodell lar kunden selv bestemme det beste skjæringspunktet mellom tjenestens produksjonskost og leveransekvalitet.

 

HPs øverste teknolog Martin Fink sammenfatter HP Helion på denne måten:

  1. Open. Teknologien i Helion er fullstendig åpen, og gir kundene mulighet til tilpasse sine skytjenester etter eget ønske uten proprietære begrensninger.
  2. Secure. Helion er sikker, og gir kundene kontroll over sin driftssituasjon og full styring og synlighet over sine data.
  3. Agile (smidig). Hver sjette uke vil HP rulle ut nye oppdateringer til kodebasen og tilby ny funksjonalitet som kunder kan ta i bruk umiddelbart. Helion blir med dette ambisjonsnivået en svært dynamisk løsning.

 

Det skal ikke stå på pengene.

Helion er den største enkeltsatsningen fra HP på mange år, og selskapet lover å legge over en milliard dollar på bordet i utviklingen. Alt for å understøtte kundenes reise mot The New Style of IT i sine organisasjoner. Stay tuned!

Hva skriver andre om HP Helion? Noen eksempler er gjengitt under:

0 Ros
Om forfatteren

TheStig

Arrangement
June 6 - 8, 2017
Las Vegas, Nevada
Discover 2017 Las Vegas
Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle