Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HP lanserer Helion

TheStig

HP har i dag lansert HP Helion!

 

IT har alltid vært en bransje i endring, og selv om området etter hvert må anses som modent ser ikke endringstakten ut til å avta –utrolig nok øker den fortsatt. Den etter hvert altomfattende bruken av IT-baserte tjenester uavhengig av tid, sted og formfaktor er noe vi har døpt nsoit.jpgThe New Style of IT. Særlig bedrifter har fått merke kravene fra kresne brukere som har blitt vant til lettbente og hurtigimplementerte løsninger fra forbrukermarkedet og forventer at også bedriftens interne IT-avdeling kan levere tilsvarende.

 

Endrede rammebetingelser er noe som også etablerte giganter som HP må forholde seg til, og for en tid tilbake avslørte vår øverste sjef Meg Whitman detaljene i sin transformasjonsplan for selskapet. Strategien var å levere på de fire grunnpilarene Cloud, Mobility, Security og Big Data – megatrender som ligger som premisser i hele vår virksomhet. Alle disse er med på understøtte en leveranse av New Style of IT.

 

Så hva i all verden er Helion?

For allmenheten er Helion (fram til i dag) et navn lånt fra vitenskapen, og brukes om en dobbeltladet positiv kjerne til et Heliumatom –noe som unektelig høres rimelig energisk ut.

 

En annen betydning er fra Helios, den greske solguden. Han var en svært mektig skikkelse som hadde som oppgave å holde solen i bevegelse over skyene. Nettopp –over skyene. Med andre ord en festlig metafor for oss som har begge bena trygt plassert i nerdeklubben. HP Helion skal nemlig ligge som et overbygg til cloud (computing)!

 

hp_helion.jpgHP Helion er ikke et enkeltprodukt, men et merkenavn på et økosystem. Det er en portefølje av produkter og tjenester som skal gjøre det lettere for kundene våre å bygge, drifte og forbruke IT-tjenester i et hybrid miljø. Over litt tid vil stadig flere av HPs cloud-relaterte produkter innlemmes i porteføljen til Helion.

 

Den første nye komponenten vi har lansert er Helion OpenStack, en distribusjon av OpenStack som vil være hjørnestenen for våre framtidige cloud-produkter og tjenester. I kjernen av HP Helion ligger våre flaggskipsprodukter HP CloudSystem og HP Cloud Service Automation som gir felles administrasjon og portabilitet.

 

Nå som «cloud» er i ferd med å tre ut av tenårene og inn i de voksnes verden konkluderer stadig flere bedrifter at de kan flytte sine produksjonstjenester bort fra jern i egen kjeller og ut til en skybasert leverandør. Ofte gjelder dette bare deler av tjenesteporteføljen, for enkelte ting vil man ha full kontroll over selv –et scenario kjent som en hybrid tjenestemodell. Helion vil gjøre denne prosessen lettere. Med en løsning basert på OpenStack kan kunden selv på kun dager eller timer flytte jobber mellom public og private cloud eller til noe midt imellom. En hybrid tjenestemodell lar HybridDiagram.gifkunden selv bestemme det beste skjæringspunktet mellom tjenestens produksjonskost og leveransekvalitet.

 

HPs øverste teknolog Martin Fink sammenfatter HP Helion på denne måten:

  1. Open. Teknologien i Helion er fullstendig åpen, og gir kundene mulighet til tilpasse sine skytjenester etter eget ønske uten proprietære begrensninger.
  2. Secure. Helion er sikker, og gir kundene kontroll over sin driftssituasjon og full styring og synlighet over sine data.
  3. Agile (smidig). Hver sjette uke vil HP rulle ut nye oppdateringer til kodebasen og tilby ny funksjonalitet som kunder kan ta i bruk umiddelbart. Helion blir med dette ambisjonsnivået en svært dynamisk løsning.

 

Det skal ikke stå på pengene.

Helion er den største enkeltsatsningen fra HP på mange år, og selskapet lover å legge over en milliard dollar på bordet i utviklingen. Alt for å understøtte kundenes reise mot The New Style of IT i sine organisasjoner. Stay tuned!

Hva skriver andre om HP Helion? Noen eksempler er gjengitt under:

0 Ros
Om forfatteren

TheStig

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle
Hva er nytt
Publisert til:
Original Forfatter:
Publisert til:
Original Forfatter:
Publisert til:
Original Forfatter:
Se alle