Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HP legger ut rød løper for IT studentene

NorgeGjest

Et dusin IT-talenter møtte mandag 3. November i HP Norges lokaler for å gjennomføre Nova Hackathon Challenge. Eventet ble hostet av HP Norge og arrangert av Nova Norge, som jobber for å skape verdifulle møteplasser mellom unge talenheter og spennende arbeidsgivere. I tillegg til studentene deltok også tre bedrifter, Itera, FINN.no og Avanade, med hver sin utfordrende caseoppgave. Agendaen for dagen var fullsatt fra morgen til kveld, og besto av tre case, presentasjoner og avslutningsvis evaluering og mingling.

 

Hackathon 03.11.14 20 32 32.jpg

 

Målet med dagen var å utfordre studentene på dagsaktuelle problemstillinger innenfor IT-bransjen. Deltagerne ble inndelt i grupper og fikk en hektisk formiddag med tre påfølgende case å løse, kun avbrutt av lunsj. De deltagende bedriftene stilte med ansatte for å briefe og bistå studentene underveis. Oppgaven fra FINN.no gikk ut på at deltakerne skulle sette opp en webserver og svare på spørsmålene som kom inn som requester. Spørsmålene varierte fra enkle kunnskapsspørsmål til enkel aritmetikk. Avanade sitt case gikk ut på å bygge en applikasjon som skulle hente ut nødvendig data for et transportfirma. Studentene skulle sette opp en prototype samt forslag til videre utvidelse av denne. Caset til Itera var sentrert rundt en kalkulator for boliglån, med mye front-end utvikling i javascript.

 

2014-11-03 21.11.27-2.jpg

 

Deltager Kristin Brænden, som er informatikkstudent ved UIO, trekker frem økt kunnskap om samarbeid mellom programmerere som noe av læringsutbyttet. Hun synes arrangementet var morsomt, vanskelig og lærerikt. En annen deltaker, Ole Kristian Rosvold, også informatikkstudent ved UIO, fremhever ønsket om å bli utfordret på virkelighetsnære utfordringer som en av grunnene til at han meldte seg på. På spørsmål om hva som var læringsutbyttet svarer han: "Å jobbe effektivt sammen med andre for å løse et problem hvor tid er en stor utfordring. I tillegg ble jeg bedre på å uttrykke og fremheve de positive aspektene ved løsningen vår, fremfor å vektlegge hva vi ikke hadde fått til." Han synes også at det var spennende å bli kjent med HP og de andre bedriftene.

 

Etter fullført caseløsning var det tid for å få et større innblikk i IT-næringen. Yvonne Fosser holdt en kort presentasjon om HP Norge og oppfordret studentene til først og fremst å bruke hjerte i valg av videre karriere. Det ble også tid for en liten introduksjon av HPs teknologi, der vår New Style of IT ble presentert av teknologidirektør Stig Alstedt, før kvelden ble avsluttet med premiering av beste caseløsning samt mingling utenfor HP Garasjen.

 

 

Eivind garasjebloggbilde_lite.jpg 

Skrevet av Eivind Solbakken Tjelde

  • Teknologi
0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
See posts for dates
ONline
Connect Worldwide Events - 2017
Connect Worldwide is Hewlett Packard Enterprise’s largest independent technology user community, and has more than 70,000 global members. Visit this p...
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle