Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HPE Discover 2017 Madrid – Gjør det umulige, mulig, raskere!

HPE-ansatte

Transformation ZoneTransformation Zone

HPE Discover er HPEs største arrangement og avholdes to ganger i året – en gang på sommerhalvåret i USA og en gang på vinterhalvåret i Europa.

Tradisjonen tro inviterer vi alltid med oss en stor norsk delegasjon, med eget opplegg for de norske deltagerne. Med over 10 000 deltagere og hundrevis av sesjoner og gigantisk messeområde er det mer enn nok å oppleve.

Meg Whitman, CEO HPE @ General SessionMeg Whitman, CEO HPE @ General Session

Årets tema var «Accelerating Next»,  hvor vi sammen med vårt store nettverk av samarbeidspartnere presenterte hvordan gjøre hybrid IT enkelt, hvordan bygge intelligent kant for neste generasjons kundeopplevelser og tjenester med IoT, samt hvordan få raskere utbytte av digital transformasjon.

HPE Discover 2017 er nå over for denne gang. I denne artikkelen deler vi årets høydepunkter!

Over 70 deltagere fra Norge, og 3 norske foredragsholdere

Med Madrid som destinasjon for første gang på en stund i Discover sammenheng, var det godt tilrettelagt for en uke med både godt faglig påfyll på selve konferansen, og også for det sosiale. Over 70 norske deltagere fikk gleden av å delta på sosiale sammenkomster hver kveld hvor de fikk se og oppleve noe av det som Madrid har å by på.

Uken startet med tapas-kveld på den historiske baren Museo Chicote, hvor deltagerne fikk mulighet til å bli kjent og mingle med hverandre. God stemning!

 

Etter en god natts søvn var alle ivrige med å komme i gang med første dag på Discover. Deltagerne reiste samlet i den norske bussen kl.07.30 med HPE reiseleder, Kristian Isaksen. Her fikk de oppleve rushtrafikken i Madrid. Selv med rushtrafikk ankom vi litt før messeområdet åpnet.

Det var en innholdsrik dag hvor en av høydepunktene var Frode Sjovatsen, leder av FINT-prosjektet, fortalte om bruk av containere med Docker/ HPE. Det var forhåndsregistrert 15 deltagere på sporet, men det kom over 100. Tydelig at mange var nysgjerrige på bruk av container.

Frode Sjovatsen, Rogaland Fylkeskommune/FINT-prosjektet og utviklere fra Docker.Frode Sjovatsen, Rogaland Fylkeskommune/FINT-prosjektet og utviklere fra Docker.

Frode snakket om hvorfor de har valgt Docker og HPE, samt hvordan container-teknologi muliggjør deling av data mellom fylkeskommuner og kommuner i Norge. Det blir spennende å følge deres prosjekt videre.

Senere på dagen var det generell sesjon med nåværende CEO Meg Whitman og påtroppende CEO Antonio Neri. 

På kvelden var det middag på erverdige Westin Palace i eget lokale tilknyttet restauranten La Rotonda. Praten gikk mellom deltagerne innen norske gruppa, både under middagen og i lounge området senere.

Tidlig onsdag morgen gikk bussen fra hotellet kl.08.00. I og med at det var meldt en 24 timers taxi-streik i Madrid var vi litt spente på om bussen ville dukke opp, men vi trengte ikke å bekymre oss for bussen kom på tid.

Nok en dag hadde vi norske kunder på scenen som var en av de høydepunktene. Første ut var Morten Nyhuus-Eriksen, Department Manager Storage & Backup Basefarm, som delte sin erfaring med bruk av HPE Insight. Terje Wester, CEO Fatland, fortalte om sin ubehagelige opplevelse hvor dataene deres bli holdt gissel av hackere, og hvordan Fatland og HPE løste den vanskelige utfordringen.

Fra venstre: Bill Philbin, Senior Vice President and General Manager, Storage, Hybrid IT Group Hewlett Packard Enterprise, Morten Nyhuus–Eriksen, Department Manager Storage & Backup Basefarm, Eugene DePrez Director, Systems Engineering Fox GroupFra venstre: Bill Philbin, Senior Vice President and General Manager, Storage, Hybrid IT Group Hewlett Packard Enterprise, Morten Nyhuus–Eriksen, Department Manager Storage & Backup Basefarm, Eugene DePrez Director, Systems Engineering Fox GroupFra venstre: Bill Philbin, Senior Vice President and General Manager, Storage, Hybrid IT Group Hewlett Packard Enterprise, Terje Wester, CEO Fatland, Peter McKay President and Chief Operating Officer Veeam.Fra venstre: Bill Philbin, Senior Vice President and General Manager, Storage, Hybrid IT Group Hewlett Packard Enterprise, Terje Wester, CEO Fatland, Peter McKay President and Chief Operating Officer Veeam.

Kvelden ble avsluttet med den store Discover Celebration som fant sted på konferanse-lokalet IFEMA, med tema «Barrio Fiesta» som er en fargerik gatefestival med spansk tematikk.

 Discover CelebrationDiscover CelebrationVi var heldige som fikk tak i buss som tok oss trygt tilbake til hotellet etter en lang og innholdsrik dag. Flere av deltagerne møtes i hotellbaren på Hotell Villa Real for å mingle og oppsummere dagen.

Torsdag morgen gikk bussen ut til messeområdet for de som hadde kurs eller møter, mens flere begynte reisen tilbake til Norge.

Av de tilbakemeldingene som var mottat så langt, virker det som alle har fått utbytte både faglig og sosialt. Oppsettet vårt med å samle norske deltagere underveis virker som alle har satt pris på. Det skal vi ta med oss videre til kommende arrangementer.  

Nyheter

Årets tema – Accelerate Next

På årets Discover lanserte vi en rekke nye produkter, tjenester og partnerskap designet for å hjelpe kunder med å gjøre data om til verdiskapende innovasjon som kan skape betydelig forretningsverdi. Kort fortalt handler det om hvordan Hybrid IT, intelligent kant og minne-drevet databereging gir oss fremtidens løsinger raskere.

Sammen skal vi gjøre det umulige, mulig!

Vi har oppsummert de viktigste nyhetene fra årets Discover fra et norsk synspunkt, se oversikten nedenfor.

ABB og HPE former Industrial Internet of Things (IIoT)

38661511966_9e6c741f1e_z.jpg

Se for deg en verden hvor maskiner kan tenke – og gi oss beskjed om et problem selv før det oppstår. ABB og Hewlett Packard Enterprise går sammen om å forme IIoT og utløse kundeverdi.

Les artikkel på zdnet.com her: http://www.zdnet.com/article/hpe-partners-with-abb-to-merge-it-and-ot/

 

HPE OneSphere: En ny plattform som hjelper organisasjoner med å få kontroll på kompleks Hybrid IT

HPE introdusererer industriens første SaaS-baserte multi-cloud management løsing for On-Premises og public clouds.

 

OneSphere vil resultere i opp til 40% kostandsbesparelser gjennom multi-cloud management – Antonio Neri, HPE President

 

Les hvordan HPE OneSphere er en viktig løsning for en voksende utfordring for HudsonAlpha: hvordan håndtere og få kontroll på en eskalerende kompleksitet av et stadig voksende hybrid IT-miljø: https://news.hpe.com/hpe-onesphere-helping-hudsonalpha-gain-control-of-complex-hybrid-it/

Videre lesing:

HPE OneSphere på hpe.com

Artikkel på crn.com

Pressemelding

HPE samarbeider med Stephen Hawking’s COSMOS Research Group og Cambridge Faculty og Mathematics, lansering av nye HPE Superdome Flex

Data kan være løsningen for å forstå hemmeligheten på starten av universet. Problemet? Det er 14 milliarder år med informasjon å analysere.  Nye HPE Superdome Flex muligjør analyse av massive datasett for å forstå opprinnelse av sted og tid. Les mer her.

Videre lesing:

Om Superdome Flex på hpe.com

Artikkel på techrepublic.com

HPE GreenLake: Velkommen til fremtidens IT as-a-service

38661511836_c48f28d071_z.jpg

HPE GreenLake forenkler kundeopplevelsen ved å tilby valg og fleksibilitet i forhold til hvor arbeidsoppgaver er og hvordan kunder forbruker dem. On-premises, pay-per-use-løsninger for dine viktigste arbeidsoppgaver som muligjør konsumbasert IT. Les mer om HPE GreenLake her.

 

HPE implementerer kunstig intelligens i datasenteret

Kun syv måneder etter oppkjøpet av Nimble Storage, leverer HPE på sitt løfte om å utvide HPE InfoSight på tvers av HPE-porteføljen, først på 3PAR. Med denne nyheten er vi ett steg nærmere det autonome datasenteret!

Les mer om nyheten her.

Les mer på hpe.com her.

 

Mer info

Hvis du har spørsmål er det bare å ta kontakt med oss. Mer info om nyheter fra HPE Discover 2017 i Madrid finner du i lenker nedenfor.

HPE Newsroom

Sesjoner på Discover

YouTube

0 Ros
Om forfatteren

HPE-ansatte

Ansatte i Hewlett Packard Enterprise skriver om vår teknologi og hvordan vi sammen med våre kunder og partnere kan løfte næringslivet i Norge.

Arrangement
Jan 30-31, 2018
Online
Expert Days - 2018
Join us online to talk directly with our HPE experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Days. P...
Les mer
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
Se alle