Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

HPE legger til rette for sikker kommunikasjon for Forsvaret

HPE-ansatte

IMG_0444.jpg

Sikkerhet har alltid vært et viktig tema og en utfordring i mange bedrifter. Hewlett Packard Enterprise (HPE) er derfor alltid ute etter å utvikle teknologi for å forbedre sikkerhet for kunder. Kundene velger oss på grunn av vår portefølje, vårt rykte, vår troverdighet – HPE har levert før og leverer igjen.

Med Norske Forsvaret har HPE levert sikre og effektive løsninger for viktige tjenester og sikkert samband for Forsvarets operasjoner.

‘‘Når norske styrker skal operere i utlandet, eller på steder i landet hvor den fysiske infrastrukturen ikke er tilgjengelig, er man avhengig av mobile løsninger som etablerer en knytning tilbake til Norge.’’ - Forsvaret

Disse mobile løsningene som Forsvaret snakker om er Performance Optimised Datacenters (POD) som er sterkere, smartere og enklere å ta i bruk.

Sterkere

For å oppfylle Forsvarets strengeste krav, er disse PODene bygget for å motstå krevende klima og miljøer. De er støt- og vibrasjonstestet, og kan tåle ekstreme temperaturer fra -45°C til +55°C. PODene er også EMP sikrede. Det vil si at det elektroniske utstyret inni PODene er beskyttet mot elektromagnetisk puls, for eksempel i tilfelle en fiende gjennomfører spregninger i atmosfæren for å sette elektronisk utstyr ut av spill.

Smartere

Mobile datasentere er bygget akkurat til den jobben de skal utføre. De kan være selvforsynt med tilkobling til strøm og nettverk. De har høy ytelse med et lite fotavtrykk som gjør det enkelt å plassere hvor som helst som er praktisk for Forsvarets operasjoner.

Enklere

PODene er ferdig bygget på 4 måneder, en stor fordel sammenlignet med tradisjonelle datasentere som tar 24 måneder. Dette reduserer risiko og sparer kostnader. PODene er også fullt testet før forsendelse slik at de til enhver tid står klar for deployering og bruk. Forsvaret får støtte og opplæring med ett kontaktpunkt fra HPE.

Vi har per i dag fullført en leveranse på 7 POD løsninger og 60 mikro datasentere. 3 nye mobile datasentere er bestilt for levering i 2018.

Det er ingen tvil om at de nye datasentrene bidrar til at Forsvaret kan kommunisere sikkert uannsett hvor de skal operere, og dette blir også et stadig viktigere tema for Forsvaret i fremtiden. Som generalmajor Inge Kampenes sa, leveransene som kommer i de neste årene ivaretar store deler av Forsvarets behov mange år frem i tid. Gjett om HPE står klar til å levere igjen.

Les også Forsvarets artikkel om den nye anskaffelsen av kommunikasjonsnoder som er innført i Forsvaret her.

0 Ros
Om forfatteren

HPE-ansatte

Ansatte i Hewlett Packard Enterprise skriver om vår teknologi og hvordan vi sammen med våre kunder og partnere kan løfte næringslivet i Norge.

Arrangement
Jan 30-31, 2018
Online
Expert Days - 2018
Visit this forum and get the schedules for online HPE Expert Days where you can talk to HPE product experts, R&D and support team members and get answ...
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2018
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle