Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Hvordan lager man en firmablogg?

KarilineSanner

Å lage en HP Norge blogg har vært en idé, vår nye administrerende, Anita Krohn Traaseth allerede hadde brygget på lenge, da hun delte sin idéskisse. Første gang jeg så den kjente jeg at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til å være med på! Jeg jobber egentlig i HR-avdelingen, men da jeg fikk mulighet til å være prosjektleder for å etablere bloggen, visste jeg at jeg bare måtte prioritere slik at jeg fikk til dette!

 

Prosjektleder & Mamma.pngJeg har jobbet 50 % de siste månedene, da jeg og min mann har delt permisjonen siden sønnen vår (som nå er 9 måneder) var 10 uker. Permisjonen har gitt muligheter for å bruke tid på kompetanseheving. Men PMI sertifisering som prosjektleder ble lagt til side for en periode, til fordel for læring i praksis.

 

Etter å ha tatt en prat med Hans Petter Nygård-Hansen fra Geelmuyden Kiese, som har fungert som vår sparringspartner i denne prosessen, fikk vi et bilde av at bloggsfæren rundt it-bransjen er overraskende lite aktiv. Vi bestemte oss for at vi måtte involvere flest mulig av de kreative hodene på huset! Ønsket er at dette skal være et rom der våre ansatte kan fortelle sine historier slik at kunder og partnere kan bli kjent med oss i en mer personlig og upolert form.

 

Anita skisserte ideen sin i en av de e-postene hun sender ut til alle ansatte hver fredag. Dette er en statusrapport for at alle skal ha mulighet til å vite litt mer om hva som skjer i andre deler av HP enn der de selv jobber. Det viste seg at dette var en ide som vekket engasjement hos mange! På bakgrunn av de som lot engasjementet få utløp i en e-post til Anita, satte vi sammen en prosjektgruppe for å stable bloggen på beina.

 

Den største utfordringen var "hvordan kan man organisere en blogg som skal være organisk, uten at det blir upersonlig?". Det er forskjell på å blogge som privatperson - der du ene og alene står ansvarlig - og en blogg som lages av flere. Vi fant tidlig ut at vi trengte en redaktør for å koordinere det overordnede og at hvert tema fikk sin egen ansvarlig. I tillegg fikk vi med oss en designansvarlig, en med ansvar for å gjøre bloggen "levende", en med ansvar for det tekniske og en "community manager" som vil følge med på og analysere trafikken. 

 Workshop.jpg

 

Noe av det første vi gjorde var å invitere alle på huset til både navnekonkurranse og idemyldrings-workshop. Ettersom Anita allerede hadde gjennomtenkte forslag til kategorier, tok vi utgangspunkt i disse for å få fruktbare diskusjoner på innhold. Kategoriene skulle vise seg å være så gode at vi valgte å beholde disse mer eller mindre som de var: Typisk HP, HP folk, Perspektiv og Teknologi.

 

Idemyldrings-workshop`en foregikk på demonstrasjonsrommet vårt (hvor vi viser frem en rekke av produktene våre), der en god gjeng HP-medarbeidere ble delt inn i fire grupper: Gruppene roterte på fire poster, der man ”brainstormet” rundt hvert tema - og i løpet av en time hadde samtlige temaansvarlige blokka full av ideer som vi kunne begynne å bearbeide! 

 Workshop2.jpg

 

En stor fordel med å jobbe i et internasjonalt selskap er at du er omgitt av engasjerte og dyktige folk. Det er mange ressurser å trekke på og lære av. Hvis man klarer å finne frem til dem, finnes det både folk som kan hjelpe og kurs å lære av. Men det er ikke alltid like lett å manøvrere i store organisasjoner. Det fikk vi erfare når vi skulle etablere bloggplattformen, for våre ”policies” er så strenge med tanke på informasjonssikkerhet og branding at vi bare kunne glemme Wordpress eller tilsvarende. Etter å ha fulgt en bestemt prosess for hvordan man går frem, tatt kurs, fylt inn diverse søknadsskjema og laget brukere fant vi ut at vi måtte begynne på nytt. Da vi kom i kontakt med et internasjonalt team som kunne hjelpe oss, viste det seg at designen på siden skulle endres, slik at de ikke kunne klargjøre plattformen vår før torsdag, 3 dager før lansering! Tross gjennomarbeidede planer for oversettelse og omfattende kommunikasjon med det internasjonale bloggteamet, må vi leve med delvis engelsk på sidene til midten av uken. Ettersom vi ikke kontrollerer dette selv, hadde vi alternativet å utsette lanseringen – men vi ønsker jo at denne bloggen skal få lov til å utvikle seg ettersom tiden går og velger å tro at det er innholdet som er det viktigste.

 

Så hvordan kan vi skrive slik at vi treffer dere? Hvem er det vi egentlig skriver til? Hva er viktig å tenke på når man blogger? Mange slike spørsmål ble diskutert i prosjektgruppa og med sparring fra rådgiveren vår utarbeidet vi en meget enkel guide med retningslinjer for bloggerne våre. Hovedfokus er at det skal være personlig. Innleggene vil derfor være forskjellige, akkurat som de som jobber hos oss i HP. Blogginnleggene vil også henvende seg til flere interessegrupper. Det vil være alt fra de som brenner for teknologi og utvikling, til de som er opptatt av ledelse og kultur. Vi har mange sider i HP og vi har lyst til å dele flere av disse med deg.

 

Når prosjektgruppen hadde jobbet frem det ferdige konseptet presenterte vi det hele for ledergruppen - som ble veldig engasjert. Du vil møte flere av de her etterhvert. Presentasjonen vi holdt finner du vedlagt.

 

Nå er frøet sådd og det har akkurat begynt å spire! Håpet er at det vil modne og vokse slik at bloggen vår kan være en bidragsyter, både inn i offentlig debatt om teknologi, men også til morsomme, tankevekkende eller kunnskapsbringende leseavbrekk i hverdagen.

 

Vi har laget en plan for hva vi skal skrive om fremover, men det mest interessante er jo hva du vil lese om!? Hvis du forteller oss hva du ønsker få innblikk i, er det det vi aller helst vil skrive om :-)

0 Ros
Om forfatteren

KarilineSanner

Kommentarer
Hans-Petter Nygård-Hansen

Hei alle sammen i HP og gratulerer så mye med lanseringen av Garasjen deres i dag :)

 

Det var en fornøyelse å jobbe med dere, derfor var egen skuffelse veldig stor når jeg innså at jeg ikke kom til å klare å være med på lanseringsfesten i dag. Heldigvis var Astrid Valen-Utvik og Arnt Eriksen på plass, så da ble jeg holdt oppdatert på både Instagram og Twitter.

 

Vel, gratulerer igjen - mon tro om jeg er den første til å kommentere på bloggen deres :)

 

Vennlig hilsen, Hans-Petter

KarilineSanner

Hei Hans-Petter,

 

Tusen takk for gratulasjonen! -og for at du kommenterer! Vi ønsker jo at Garasjen blir et sted der vi interagerer og skaper ting sammen med de som leser innleggene våre...  Morsomt å høre at du ble holdt oppdatert under lanseringen! 

 

Dette er begynnelsen på en spennende reise i den sosiale medie-verden som vi gleder oss til. Vi har mye læring foran oss, men håper at vi kan være med å bidra til at IKT bransjen blir bedre på å kommunisere i prakis - ikke bare i lukkede kretser - men også på disse "nye" arenaene.

 

Kariline

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
HPE at Worldwide IT Conferences and Events -  2017
Learn about IT conferences and events  where Hewlett Packard Enterprise has a presence
Les mer
Se alle