Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Hvorfor HP?

NorgeGjest

Universitetststudenter får hvert år tilsendt undersøkelser om hva en attraktiv arbeidsplass er for oss. De første årene var jeg usikker på hva jeg skulle svare. Hvor ønsket jeg å jobbe? Hos de største og mest kjente kanskje? De hadde et godt navn – men jeg ante jo ikke hva det vil si å jobbe der.

 

IMG_20130703_013541.jpgEtter å ha tatt ett par fag om organisasjonsutvikling på NTNU og vært på utveksling i California har jeg skjønt viktigheten av en god og sterk bedriftskultur. Hvordan den - hvis den gjennomsyrer hele bedriften - kan drive de ansatte til å ville gjøre det lille ekstra, være stolt av arbeidsplassen sin og ønske å fortelle hvor fantastisk den er. Dette gjør det lett å stå opp om morgenen – man gleder seg til å dra på jobb for der drar alle lasset sammen.

 

 

 

 

 

 

 

For ett år siden visste jeg ikke mye om HP. Jeg visste at det stod for Hewlett-Packard, at det ble startet av to amerikanere, og jeg visste at de lager blant annet PC-er og printere. Men der stoppet det. Jeg visste ingenting om hvordan arbeidshverdagen er der, hvilke mennesker som jobber der, eller hvordan kulturen er. Det jeg derimot visste var at en kulturendring i et firma på størrelse med HP er tilnærmet umulig. Det er røtter, tradisjoner og vaner som gjør det vanskelig å få hele selskapet med på en helomvending.

 

Nå er det også snart ett år siden jeg uttrykte et ønske om å bli aktiv på Twitter. Jeg så mulighetene for å bruke Twitter til å oppdatere meg på hva som rører seg i media og de bransjene jeg er spesielt interessert i. Så jeg laget en profil og prøvde meg litt frem, les mer om hvordan det gikk her. Jeg fulgte bedriftskontoer og lærte masse om bedriftene jeg kun kjente logoen til tidligere. Nå har jeg dessuten oppdaget noe mye viktigere – menneskene bak bedriften.“Her tvitrer @x og @y for bedrift @z”. Jasså? Da trykker jeg “følg” på dem også, og plutselig blir jeg kjent med bedriftene på menneskenivå. Fantastisk! På denne måten lærer jeg mye mer om kulturen. Basert på hvordan menneskene som jobber der svarer en «hvermansen» som meg på spørsmål om karriere eller i fagdiskusjoner – det må jo reflektere det faktiske arbeidsmiljøet – tenkte jeg.

 

download.jpgEt selskap skiller seg ut - og det er HP Norge. De har skjønt mulighetene med sosiale medier. Med en transparent og inkluderende strategi for menneskene innad i bedriften og utover - så vil de ansatte trives – og får lyst til å vise det frem. Vi prøver og kanskje vi feiler, men da lærer vi i det minste!

 

Jeg liker å følge Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i HP Norge. Gjennom bloggen sin deler Anita fra livet som kvinne, mor og konsernsjef og det er inspirerende å lese. Jeg likte spesielt godt hvordan Anita gikk tilbake til røttene og så på hva Bill Hewlett og Dave Packard stod for, hvilken visjon de hadde - for så å bygge HP Norges strategi rundt dette. Hvordan kan vi bruke historien som et grunnlag for å bygge en sterkere kultur? Dette er strategisk smartness. Som nevnt tidligere er det utrolig vanskelig å endre kulturen i en stor og tungrodd bedrift. Men å blåse liv i gamle verdier, det er mulig!

 

 

 Delingskulturen er sterkere enn noe annet i 2013.  Hvorfor kan vi ikke dele fra arbeidslivet? HP tar tak i trendene som folk flest henger seg på også gjør de det om til en businesstrategi. Hvorfor er det genialt? Fordi det er annerledes, det er raust i raushetens tid og det er tøft. Det har potensiale til å gå galt i flere vendinger, men jeg tror de gir nok tillit til sine ansatte, og med tillit og ansvar så fremmes utvikling og kreativitet. Det var dette jeg ønsket å finne ut av.

 

Som generasjon Y, ønsker jeg å jobbe hos en bedrift med en sterk kultur, med et verdisett jeg kan identifisere meg med og selvfølgelig utfordrende oppgaver. Tara Agen fra HP San Diego lærte meg viktigheten av trivsel og personlighetsmatch i arbeidshverdagen i forbindelse med en paneldebatt i mars. Det er derfor jeg var overlykkelig (og selvfølgelig veldig nervøs) da jeg mottok beskjeden om at jeg fikk komme til HP på Fornebu som intern i sommer.

 

998350_10152516414184625_1730408989_n.jpg

 

Nå har det gått en uke, og allerede føler jeg meg hjemme er på Fornebu. Jeg startet min første dag med definert katastrofe. Like før HR sjef, Yvonne Fosser, kommer inn i rommet, så søler jeg like så godt kaffe over hele meg selv, den nye kjolen og dressjakken jeg har gått til innkjøp av for anledningen. Det blir umulig å håndhilse, og jeg roper på det svarte i hullet i bakken og spør om det vennligst kan sluke meg nå. (I ettertid kan jeg jo skryte på meg at dette var planlagt strategi. Det er viktig å gi et dårlig førsteinntrykk som skaper lave forventninger. Det er nemlig da man lett imponerer.) Herfra gikk det heldigvis bare oppover.

 

Etter innkvartering på egen pult i det åpne kontorlandskapet, tok vi alle felles lunsj sammen. Herlig å møte folk fra alle avdelinger og høre hva hverdagen i HP Norge innebærer. Temaet ble etter hvert selvfølgelig kontorflauser, og det viste seg at min kaffeepisode var av de mindre katastrofale – heldigvis.

 

hr.jpg 

Iløpet av min første uke har jeg fått være med på veldig mye variert og blitt satt ut på ansvarsområder jeg ikke visste jeg var klar for. Jeg er hovedsakelig med HR-gruppen og har lært masse om blant annet rekrutteringprosessen med utslysning, utvelgelsesprosess og intervjuteknikk. I tillegg har jeg fått delta på møte i arbeidsmiljøutvalget og med kunder, og gitt innspill på presentasjoner sendt til HP Corporate. Blant annet også gitt Facebook- og Twittertips, tatt et lite dypdykk i HP’s teknologi, og nå senest dette blogginnlegget. Her får man så mye ansvar som man selv vil. Kulturen tilsier at selv om et prosjekt krever kvalifikasjoner som ikke er en del av din standard portefølje, så er holdningen: «men det kan jeg lære meg!» For her blir nerden hyllet og rause medarbeidere deler innsikter så i prinsippet er ALT mulig. Noen eksempler er egne reklamefilmer, flashmob, denne bloggen uten pr-folk og de mange ansattes engasjement på sosiale medier.

 

Jeg vil bare si tusen takk til HP Norge som hadde nok tro på meg til å la meg bli endel av familien denne sommeren. Dette er en match gjort på personlighet og engasjement – og for meg viser det hvordan HP gjør seg klare til å ta imot generasjon Y.

 

KristinaBusiness.jpg

 

 

 

 

Skrevet av Kristina Brend

Publisert av Henriette Ask, HP Norge

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Kommentarer
Marita Hansen

Dyktige, dyktige Kristina! Jeg er helt sikker på at du kommer til å nå langt - akkurat så langt som du tør! :-)

Ole Petter Holthe-Berg

Bra jobba, Kristina! 

Måtte fremtiden bære deg dit du måtte ønske å være - tyngdekraften har du i deg! :)

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle