Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Julegaveinnpakking for Kirkens Bymisjon

av NorgeGjest den ‎12-20-2013 12:08 PM

Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg med tittelen  Corporate Social - hva er det for noe?  Eierne, lederne og de ansatte i et selskap har ansvar for at selskapet opptrer på en etisk god måte. Dette innebærer at man avstår fra inntektsbringende handlinger dersom handlingene er uetiske, og noen ganger også at man iverksetter enkelte initiativer selv om de aldri vil generere inntekter. Nå skal jeg fortelle om et HP-prosjekt i den siste kategorien.

 

Hvert år deler Kirkens Bymisjon ut gaver til barn i en vanskelig situasjon, barn som kanskje ikke gleder seg til jul i det hele tatt. Kirkens Bymisjon gjør et fantastisk arbeid for disse barna, av enorm betydning for de det gjelder. Det er mange som bidrar i dette arbeidet. Selve gavene hadde Bymisjonen skaffet til veie fra andre bidragsytere, men det var også behov for et lag av mennesker som kunne pakke alle disse. Anslagsvis trengte man 14 personer til å jobbe i to til tre timer, altså opp imot et ukesverk.

 

Helt ærlig, det var med litt spenning at jeg tidlig i desember sendte en invitasjon til alle HP-folka i Norge. Jeg inviterte til julegavepakkesesjon hjemme hos meg, og jeg ville gjerne servere pinnekjøtt til de som kom. Spenningen handlet særlig om hvordan invitasjonen ville bli mottatt. Var det mulig å få sammen et lag av HP-folk som var villig til å sette av en hel kveld til dette?

 

Jeg vet at HP-folka er samfunnsengasjerte, men denne pakkingen måtte foregå siste uken før jul. Dette er selvfølgelig åretes desidert travleste uke, både på jobb og privat. Det var litt spennende å sende en slik invitasjon; tenke om ingen vil komme, tenk om det blir fiasko.

 

Responsen var overveldende. På under 30 minutter hadde jeg et lag av 14 HP-folk som ville komme. I løpet av den enste halvtimen hadde jeg måttet opprette venteliste i tilfellet noen skulle melde forfall, og ventelisten hadde like mange deltakere. I løpet av dagen var det enda flere som hadde meldt seg til dyst.

 

Vi hadde en veldig fin ettermiddag og kveld sammen. Vi pakket julegaver, vi hørte på julemusikk, vi spiste pinnekjøtt, og det var mye smil og latter fra start til slutt. HP-folka er takknemlig for å få være del av det fantastiske arbeidet Kirkens Bymisjon gjør for barna. Selv om vårt bidrag bare er en liten del av den omfattende innsatsen Bymisjonen står for, så har vi vært med på noe som virkelig betyr noe.

 

Med dette har vi definitivt startet noe som vil bli en tradisjon i HP. Om du rekker å bli en av HP-folka i 2014, så er du herved invitert til julegaveinnpakking og pinnekjøtt kommende desember. Før stemningsbildene vil jeg takk følgende HP-folk for en hyggelig og meningsfylt kveld:

 

• Øyvind Gaska
• Celine Trebler
• Farhana Aslam
• Cecilie Lervold
• Siril Larsen Dahl
• Silje Sundal
• Fredrik Young-Halvorsen
• Monica Tvenning
• Birgitta Mostrøm Jenssen
• Toril Madsen
• Lene Hedemark
• Pål Tverbak
• Maren Mjaatvedt

 

 

 

 

Kirkens bymisjon har sørget for gavene, og for at det var håndskrevet kort til hvert eneste av barna. Et av disse gjorde ekstra stort inntrykk på oss, og vi har lyst til å dele dette med dere:

 

Etter to-tre timers innsats av 14 HP-folk, var 300 pakker klare, lilla til guttene og hvite til jentene.

 

Og endelig var maten klar.  

 

 

Skrevet av Jarle Roar Sæbø, Country Counsel Norway,  HewlettPackard Norge AS

Publisert av Henriette Ask, Hewlett Packard Norge AS

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
Nov 29 - Dec 1
London
Discover 2016 London
Learn how to thrive in a world of digital transformation at our biggest event of the year, Discover 2016 London, November 29 - December 1.
Les mer
Each Month in 2016
Online
Software Expert Days - 2016
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle