Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Likheten mellom Barack Obama og Jostein Hoset – og litt om Atea Community

NorgeGjest

Barach Obama og Jostein Hoset.jpgBarack Obama og jeg er omtrent like gamle. Han besøker 8 stater i USA på 48 timer. Jeg besøker 12 byer i Norge på 5 uker. Begge har som mål å sette spor og der slutter kanskje likheten. Eller?

 

Ikke helt… Han sanker oppslutning til sin ideologi, jeg sanker tilhengere til vår teknologi.  Vi er begge to på jakt etter annerkjennelse, gode opplevelser og vekst. Om du lurer…Jeg kjenner ham ikke, bildet er manipulert;-)

 

John Burroughs sa følgende for nesten 100 år siden ”Vil du lære noe nytt, så gå den samme veien som du gikk i går.” Han har så rett. Jeg har reist samme runden med Atea 4 år på rad. Jeg lærer, jeg vokser og min respekt for kundenes utfordring og dilemma øker.

 

Jeg sender min dype respekt til Atea og deres kunder som skal finne sin vei videre i dette mylderet av leverandører og løsninger. Det er både godt og vondt å representere HP. Godt fordi vi er den eneste breddeleverandøren som kan levere totalløsninger til våre kunder. Vondt fordi alle er våre konkurrenter. Ingen på bredde og helhet.  Alle på nisjer. 

 

Her finnes selskap med tre-meter stand som bare snakker om UPS, designprodukter eller harddisker. Vi har 6 meter. Vi kaller det ikke «en stand», det er et opplevelsessenter. Vi står ikke stille - vi løper, vi snakker, smiler og ler. Jeg reiser med mine beste kollegaer, Atea og mine verste konkurrenter (som representeres av flotte mennesker ;-). Jeg får nye kollegaer, treffer et stadig større Atea og møter nye konkurrenter.  Jeg treffer kunder fra i fjor. Når vi treffes på denne samme veien som vi gikk i fjor, så husker vi hva vi snakket om året før. Som om det var i går.

 

Bilde_Kompetanse og erfaring.jpg

Bilde: Kompetanse og erfaring. To av bransjens «sluggere» Trygve Smeby (HP) og Einar Bjørgen (Atea)

 

Det handler egentlig mest om energi.  Gi kunden en opplevelse, løs et problem eller send han videre med en genial idé. Jeg føler meg privilegert. Jeg representerer et selskap med 350.000 ansatte som har levd for innovasjon og som lever av innovasjon: «Se vår siste digitaliseringsstasjon med utskrift og kopi (red.anm. Laserjet M775)»  eller markedets eneste Ultrabook med VGA, docking og utbyttbart batteri, tpm og bitlocker (red.anm. 9470M).»  Hva med «HP Proliant Generasjon8 med over 200 nye patenter?» eller «Se her, den siste iPad er solgt til profesjonelle brukere – har du sett HP Elitepad 900?

  

Bilde_Kjell Jørgenrud.jpg

Bilde: Kjell Jørgenrud (HP) veileder en kunde på «toche»

  

Bilde_Thomas Evensen.jpg

Bilde: Thomas Aa. Evensen (HP) forteller om vår unike Ultrabbook

  

Bilde_Tor Petter Abrahamsen.jpg

Bilde: Hva er forskjellen på HDMI og Displayport? Tor Petter Abrahamsen (HP) viser og forteller.

 

«Er du ikke interessert i print? Har du hørt hva som skjer 4.desember?....  Da vil vi snu opp ned på lagringsmarkedet med vår nye 3PAR!»

 

Og når jeg kommer hjem, har laget mat til familien og vært med mine barn på trening setter jeg meg ned og skriver dette. Full av fremtidstro og ydmykhet. Barrack Obama har nok mer makt enn meg, men jeg er nok mer herre over mitt eget liv.

 

PS: Du lurer kanskje på hva som er min største læring?  Jeg vil dele svaret i to - privat og profesjonelt:

 

Profesjonelt: Utrolig mange kunder sitter i dag med en fragmentert IT-infrastruktur. Veien har blitt til mens man har gått. Resultatet forhindrer oss fra å gjøre innovasjon. Standardisering er nøkkelen til all god og sømløs IT-drift.

 

Privat: Jeg siterer Bjørn Eidsvåg: "To små planeter kvert sitt univers. I lysår, ikkje meter, måles avstanden på tvers. Likavel så nære og litt glad - kanskje avstanden er bra."

 

Bilde_Morgengry i Tromsø dagen-derpå.jpg

Bilde: Morgengry i Tromsø dagen-derpå

 

Se filmer og bilder fra HP sin reise på Atea Community 2012 her  www.facebook.com/hpcomm2012

Har du vært på Atea Community?  I hvilken by? Hva synes du?  Har du bilder å dele?  Del her på Garasjen eller på Facebook. Hilsen Jostein Hoset

 

 

Skrevet av Jostein Hoset,  ansvarlig for partnerforretning, klient og skrivere, HP Norge,

og publisert av Anne Rålien, HP Norge 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

NorgeGjest

Kommentarer
DagF

Jostein, du setter tydelige spor gjennom din deltakelse under årets Atea Community, defintivt!

Som den politikerspiren du i tillegg er så kan likeheten med god vilje trekkes også der og forøvrig kan du påberope deg å¨ha god kontakt med kundene - akkurat som Obama i går i sin siste telefonkampanje ut mot velgerne!

Stå på - keep up making a difference!

Dag Fodstad

Adm dir

Atea AS

Steinar Sønsteby

Hei Jostein,

 

Jeg skal ikke kommentere på likheten med Mr. Obama - spesielt ikke etter i natt :-), men det er med stor entusiasme jeg grattulere HP (og alle våre andre partnere) på insatsen og resultatene under Community.

 

Dette er Atea sitt desidert største kunde arrangement i løpet av året - det er faktisk IT bransjens årlige dugnad for å få våre budskap ut til Norge sitt langstrakte land. HP går i front og jeg gleder meg til Torsdagen på Telenor Arena.

 

Har du ikke meldt deg på kjære IT interessert så kontakt HP eller Atea ASAP,

 

Sees på Telenor Arena,

 

Steinar Sønsteby

jshoset

Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det er et lite eventyr å se landet, treffe vår beste partner og møte fantastiske kunder. Her er den samme reisen oppsummert på 5 minutter.

 

Jostein

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle
Hva er nytt
Publisert til:
Original Forfatter:
Publisert til:
Original Forfatter:
Publisert til:
Original Forfatter:
Se alle