Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

På vei mot - Mest synlighet

NorgeGjest

synlighet.jpg

 

Mest Synlig
Målet om synlighet ble valgt på bakgrunn av innspill fra kunder og partnere, som tydelig ønsket at vi skulle være mer synlige i markedet, oftere på kundebesøk, tydligere i våre budskap rundt digitalisering, skya, kompetanse og ledelse. Vi må mene noe, vise frem kompetanse og prosjekter og differensiere oss mer fra konkurrentene. I tillegg til tradisjonell satsning på produktsmarkedsføring og markedskommunikasjon har vi benyttet oss av de nye sosiale medieplattformene. Mange har nok fått øynene opp for oss i HP Norge takket være innsatsen fra mange HP Norge ansattes aktiviteter på disse plattformene. Alle vi som utgjør «HP-Norge» har gjort så godt vi kan for å sette spor med den jobben vi gjør sammen i mange ulike fora, tradisjonelle såvel som nye. Vi har gjort og må fortsette å gjøre begge deler.
 
Alle har forskjellige synlighetsoppgaver i HP Norge og de er forankret i vårt årlige måleverktøy. De oppgavene er mangfoldige og det er summen av leveranse på disse oppgavene som bygger selskapets synlighet. Nå er det mange HP Norge ansatte som er aktive på sosiale medieplattformer og som via egen deltagelse og engasjement styrker HP sin merkevare og kjennskap i det norske markedet. Tillit er kjernen. Vi mener at det er liten forskjell på hvordan man oppfører seg i det virkelige liv kontra det digitale liv, og gir rom for at enhver kan representere HP med sine stemme når fellesverdier som integritet, respekt og kvalitet er kjernen.
Det viktige for HP Norges tilstedeværelse i sosiale medier er at alt vi har gjort og gjør har tydelig sammenheng med strategien vår og de tre hovedmålene, å bidra til at HP Norge blir en attraktiv arbeidsplass, å bidra til at våre folk og kompetanse er synlig og å være i dialog med kunder også digitalt.
 
De som har fulgt med i den digitale diskusjonen som foregår på ulike sosiale plattformer på nett, vil ha sett at vi har gått fra å være temmelig anonyme til å aktivt delta i diskusjoner. Verktøy som sosiale medier er en fantastisk mulighet (og kostnadseffektivt) for oss for å vise frem vår kunnskap, hvem vi er og hva vi står for. Vår administrerende direktør har nok i perioden banet vei for oss i HP på dette området ved å aktivt «walked the talk», lært seg verktøyene, knekt koden og synliggjort for oss hvilken verdi disse nye verktøyene kan gi oss som selskap. Basert på denne innsatsen fikk vi tildelt «Årets Sosiale Medie Pris» av Kampanje 2013. Vi er også nå å finne på Computerworlds liste over Norges mektigste i IT bransjen, andre år på rad, og vi har sammen holdt over 100 eksterne kundeforedrag om omstilling i praksis, ledelse og teknologiens betydning for endret og økt innovasjonsevne de siste to årene. Denne innsatsen skaper ringer i vannet effekter, engasjement og økt interesse for HP som selskap. Her er noen av resultatene våre i sosiale medier:

 

Twitter
• 400% økning for @HPNorge siden september 2012
• Lansering av @HP Nerden, for et mer teknisk publikum. Uten nerden stopper verden!

 

HP bloggen «Garasjen
Bloggen er resultat av et flott dugnadsarbeid på tvers av avdelinger. Den er opprettet med et ønske om at markedet skal bli bedre kjent med oss i HP Norge, på en annerledes, litt personlig og uformell måte. Den gir oss et vindu til å vise frem våre folk, vår historie og holdninger, vår teknologi og våre kommentarer og meninger. 
• Dugnadsarbeid lansert samtidig med den nye strategien for HP Norge
• 185 artikler publisert, lest 110.000 ganger
• Tilsvarer 600 lesere i gjennomsnitt pr. blogginnlegg

 

Facebook
På vår HP Norge Facebook side har vi kommet i kontakt med brukerne av forbrukerproduktene våre. Vi har vist fram nye og spennende produkter, delt hverdagen på fra kontoret på Fornebu og ikke minst svart på spørsmål og hjulpet folk med å få maksimalt ut av produktene våre. I tillegg har vi hatt kampanjer og konkurranser, slik at de som følger oss på Facebook ønsker å følge oss videre og anbefaler oss til andre!
• Gir oss kontakt med kundene i forbruker-segmentet, dvs. «deg og meg»
• «Utstillingsvindu» for nye og spennende produkter
• Kanal for spørsmål og svar, kampanjer og konkurranser

 

Instagram

HP Norge er foreløpig det eneste landet som har en Instagram konto i HP. Her deler vi bilder bak kulissene, fra kontorlivet, kundeprosjekter (der det er ok), initierer konkurranser og bygger kjennskap til våre aktiviteter og ikke minst folk.

 

Youtube

YouTube er en forholdsvis ny kanal som vi bruker mer og mer. Vi legger ut alt fra filmer som enkelt forklarer leveransemodellene våre til egensnekrete reklamefilmer. 

  • Viser leveransemodeller på en enkel måte (eks. Cloud og Pizza) (http://www.youtube.com/watch?v=4KXBOiFcNvc)
  • Egenproduserte reklamefilmer og «stunts», f.eks. HP Flashmob i Oslo Sentrum for å promotere våre produkter og Club Culinaris for å øke forståelse og bygge nettverk internt mellom ulike forretningsområder
  • Garasjebandet, The High Performes videoer fra live opptreden for ledelsen i HP i Barcelona, Kick off og andre arrangement

 

Hva har vi oppnådd i tradisjonell media?
I mer tradisjonelle medier hadde vi det første året en økning på antall presseklipp med ca 20% med positiv HP Norge omtale. Denne økningen fikk vi allerede første året som strategien ble lansert, og vi har klart å opprettholde dette tallet. HP blir nevnt oftere og i flere medier enn tidligere.  Å få plass i media er en utfordring, og det VI mener er relevant er ikke nødvendigvis en til en med hva media ønsker å bruke spalteplass på. Vi må bli bedre på å skape engasjement og å fortelle historier.
 
Et annet viktig aspekt er å vise hvordan vi som selskap tar lokalt samfunssansvar i Norge. Alle HP ansatte har fire timer per måned til å bidra i prosjekter som utgjør en forskjell i samfunnet. Vår satsning på miljø og energi er heller ikke alltid like opplagt for markedet. Disse historiene må vi fortelle selv, lokalt, da må vi åpne opp for å by mer på oss selv, våre folk og kompetanse,det er disse historiene mediene ønsker som igjen bygger vår merkevare basert på våre verdier. Det er ikke nok med tradisjonell produktomtale og tekniske kundereferanser i få, utvalgte teknoblader lengre. Vi må også skape digitalt engasjement – det er der kunden våre beveger seg mer og mer, og fremtidens ansatte er.

 

Events og kampanjer
Etter strategilanseringen har vi satt spor på mange arenaer. Vi har vært sponsor for både faglige bransjeevents og kommersielle TV kanaler. Vi har arrangert lokale kunde- og partnerseminarer med oppdateringer på trender og vår teknologi. Innsatsen vår har også satt spor utenfor landegrensen, både i HP Europa og globalt.  
Noen eksempler:  Vi har arrangert RoundTable med tolv av de fremste CIOs i Norge med Financial Times, vist frem teknologien vår på Technology Tour i ellve byer i Norge, tatt med rundt 100 kunder og partnere til HP Discover Europa, sponsing av Melodi Grand Prix, har kinoførpremierer for kunder (der HP har teknologien bak filmene) og sponsing av Oslo Maraton.
  
HP Norge på helt nye arenaer
HP Norge deltar også i år i prosjektet «Corpore Sano» - et omfattende forskningsprosjekt drevet av Universitetet i Tromsø med tema «Internet of things» og Big Data. Prosjektet er et svært spennende samarbeid mellom Universitetet i Tromsø, Simula, HP og Microsoft m.fl . 

 

Vi har tatt initiativ til og deltatt på en rekke nye arenaer, her er et utvalg:
 
• Produktplassering i norske filmer
• Avholdt vårt første bedriftsbesøk for politikere sammen med bransjeforeningen IKT-Norge
• Gitt innspill om hvordan øke innovasjonskraft til ny Regjering
• Blir invitert som Key Speakers til en rekke av våre kunders- og partneres årlige konferanser
• Deltatt på en norsk næringslivsdelegasjon i USA og invitert de fremste datasentrene til å besøke vår forskningsavdeling i Palo Alto
• Vår teknologidirektør har holdt innlegg på en rekke nye arenaer og vår  HR-direktør er svært synlig i den offentlige debatten rundt arbeidsmiljøloven og fleksibilitet, og ikke minst om seniorer i arbeidslivet. Hun går foran som et godt eksempel på hvordan man kan bruke sosiale medier også i  HR-sammenheng. 
• Vår advokat har blitt redaktør av «Lov og data»
• Markedsavdelingen har fortalt om hvordan vi jobber med synlighet med flere kunder og på arrangementer som Mindshare 2013 og Ludens seminar.
• Synlighet har også gitt oss gleden av å få flere dyktige internships hos oss i forbindelse med praksisplass, masteroppgaver og arbeidsuker.
• Vi har inngått samarbeid med nye aktører som vi tradisjonelt ikke har samarbeidet med som Universitetet i Oslo, Simula, Plan, Seema med flere. 

 

På vei mot - Imponerende vekst

På vei mot - Beste arbeidsplass

 

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle