Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Takknemligheten kan ikke kvantifiseres i verdi

NorgeGjest

Kjære dagbok – roadtrip dag 4 – tilbake til Lusaka

 

Siste dag med roadtrip. 6 timer foran oss i bil før vi er tilbake i Lusaka og sivilisasjonen igjen. Det har vært noen dager med sterke og store opplevelser. Hver dag nye inntrykk og nye refleksjoner. Det tar på. Så mye å fordøye. Jeg er takknemlig for muligheten til å oppleve dette. Jeg er takknemlig for at HP har finansiert en skole til. Behovet for utdannelse vil fortsatt i mange år være umettelig. For Wamba Community er verdien av ny skole uvurderlig. Manglen på skoler og lærere er spesielt stor i de fattige områdene som ligger langt fra byene. Generelt i Zambia er mange av utfordringene like. Mange av barna har mistet en eller begge foreldrene, de kommer fra fattigslige kår hvor det har vært liten mulighet for utdannelse.

 

Det er lang reisevei for å komme på skole og sikkerheten er derfor heller ikke godt i varetatt. Fra første skoleåret er det ca. 50% fordelt gutter og jenter. I løpet av 4. året faller mange av jentene av, grunnet at de har kommet i puperteten og blitt gravide. De blir gift og får et helt annet liv. Det er derfor det er så viktig for Zambia, og Afrika forøvrig, å få flere skoler. Da trenger ikke elevene å bli utsatt for lang reisevei og unødvendig risiko. Samtidig sikrer vi at elevene får nødvendig kunnskap til å ta de rette valgene, for Zambia trenger skolerte mennesker til å videreutvikle landet. Takknemligheten for å få ny skole både ved Rosamystica og Wamba Community kan ikke kvantifiseres i verdi. Vi kan vanskelig forestille oss hva dette betyr for barna. «This is like heaven send to them.»

 

IMG_5806.jpg

 

Hilsen Randi

 

Les tidligere innlegg fra Randi:

Det hjelper å hjelpe

Destinasjon Lukulu District

Roadtrip i Zambia
Behovet for utdannelse er umettelig

HP bygger skoler i Afrika

 

Artikkelen er skrevet av Randi Mogerhagen, prosjektleder for skoleprosjektet,

og utarbeidet av Monica Sæther.

Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle