Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Talent til HP

NorgeGjest

Seemas talentgruppe er et kompetanse/talentprogram som legger vekt på å få jenter med flerkulturell bakgrunn høyt opp i lederstillinger i næringslivet. Et av talentene i Seemas talentgruppe er 22 år gamle Isha Verma som studerer jus Universitetet i Oslo, 3. året. Under kan du lese litt om hennes tid her i HP.

 

yv,is,jar.jpg

Første dag: f.v. HR direktør Yvonne Fosser, Isha og Jarle Sæbø.

 

 

MIn opplevelse:

”Som talent i Seemas talentgruppe fikk jeg mulighet til å være en del av arrangementet "Alternativ karrieredag". Her fikk jentene i talentgruppen møte næringstopper via "speed-dates". Yvonne Fosser i HP var en av næringslederne jeg ønsket å snakke med. Vi snakket om viktigheten for studenter å kunne praktisere studiet sitt via internship/praksis/trainee.

 

Yvonne sendte rask ut en tweet til Jarle Sæbø, advokat i HP: "Denne jenta vil ha internship hos deg!". Det tok heldigvis ikke lange tiden før jeg var i kontakt med Jarle, og muligheten til å jobbe i HP legal for en periode åpnet seg.  Etter en liten prosess opprettet HP legal en helt ny stilling for meg. i januar 2014 fikk jeg beskjed om alt var på plass og jeg var velkommen i HP Legal som praktikant!

 

HP gir et førsteinntrykk av å være et hyggelig sted å jobbe på. Det slo selvfølgelig ikke feil. Jeg ble tatt godt I mot på den korte tiden jeg var der. jeg var på lunsj med forskjellige mennesker hver dag og sosialt sett koste jeg meg. Slike sosiale lunsjer ga meg innblikk i tema som ansatte i en IT bedrift er opptatt av. Det å snakke, lytte og observere mennesker i en situasjon som er "ny" gir også ny kunnskap.

 

På jobbdelen koste jeg meg heller ikke mindre. Yvonnes initiativ til å inkludere meg I tanken om et internship I Legal fikk meg til å ville vise meg frem. Jarle Sæbø som jeg jobbet på var komfortabel, forståelsesfull, men utfordret meg også - tatt I betraktning hans høye faglige kompetanse. Jeg ble inkludert I kundemøter samt interne møter. Jeg fikk mulighet til å bruke jussen til og med på engelsk - noe som var vanskelig. HPs standard avtaler var noe jeg raskt matte sette meg inn I, og noe som fulgte med I hele oppholdet. Jeg skrev notater, svarte på mailer, forberedte meg til møter og hjalp til med å utarbeide avtaler.

 

Seema viste en dør, Yvonne åpnet den på gløtt, men jeg måtte selv finne ut hvordan jeg skulle benytte mulighetene som lå der for meg. Det ble en ny måte å bli kjent med mine iboende ressurser. Jeg er kjempe takknemlig overfor Yvonne som utfordret meg og spesielt Jarle som tok meg så godt I mot. Seemas karrieredag åpnet for denne muligheten. likevel har det vist seg at man må jobbe hardt for det man ønsker!"

 

-  Isha Verma

Jusstudent ved UIO og Seema talent

 

 

jar-ish.jpg

Seemas talentgruppe: Som talent i Seemas talentgruppe fikk Isha et internship i HP. Her med advokat Jarle Sæbø t.v.

 

Fornøyd

Jarle var også svært fornøyd med Ishas opphold i HP Norge. ”Isha viste seg raskt å mestre både jusen og det praktiske på en svært god måte. Det er mange utfordringer når studenter med masse teoretisk kunnskap og liten praktisk erfaring skal levere i arbeidslivet, og særlig vanskelig er det når man kommer til en så kompleks virksomhet som HP. Det internasjonale aspektet, de mange ”go to market”-modellene, den store variasjonen i produkter og tjenester, de mange interne policies, med mer, gjør at man må bruke mye tid på forstå fakta før man kan bruke jusen. Isha mestret dette på en utmerket måte, og hun bidro fra første dag. Hennes notater er blant annet sendt videre til HP Corp, og har blitt godt mottatt", sier Jarle.

 

- Jarle Roar Sæbø

Country Counsel Norway

Hewlett Packard Norge AS

 

 

 

jar-ish2.jpg

Fornøyd: Advokat Jarle Sæbø (t.v) var svært fornøyd med Isha.

 

 

Publisert av Henriette Ask, Hewlett Packard Norge AS

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle