Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Teknisk jentekveld på IT-Fornebu

av NorgeGjest den ‎03-06-2013 02:59 PM

Oda-nettverk er et nettverk for kvinner i IT-bransjen og teller i overkant av 2.800 medlemmer. Oda-nettverk jobber for å øke kvinneandelen blant ledere og til bransjen generelt. Nettverket arrangerer jenvlige treff for å inspirere, spre kunnskap og dele erfaringer. Tirsdag 26.februar var HP vertskap for et teknisk treff, med tema: Datarommet – en forutsetning for mye vi tar for gitt i hverdagen. Scenen for arrangementet var litt utenom det vanlige, nemlig fra HP Technology Tour 2013 traileren. 40 IT-jenter fikk en eksklusiv førpremiere i HP Technology Tour traileren. Denne turnerer nå Norge Rundt, med det nyeste og det kuleste av teknologi og løsninger. Alt fra PC og print til datrominfrastruktur, software og tjenester blir demonstrert. Følg oss på Facebook (link til siden: http://www.facebook.com/HpTechnologyTour ) og se når vi kommer til en by nær deg!

 

 

Som kveldens vertskap holdt Kommunikasjonssjef Line Kjendlie en introduksjon om HP og den nye strategien vår. Deretter gikk vi over på den teknologiske delen.

 

Har du tenkt på alt som skal fungere for at du skal kunne få tilgang til IT-systemene på jobben, facebook, dele bilder, lese  e-post eller intranettet? Enten vi snakker om skytjenester eller internt i en bedrift er det som foregår på datarommet en viktig forutsetning for at vi skal kunne leve "instant on" og ha tilgang til data og IT-tjenester alltid og over alt.

 

 

Cathinka Scheie, som jobber til daglig i HP Technology Services, ledet oss gjennom sesjonen, og forklarte entusisastisk hvordan et datarom er bygget opp, hva det består av og hva som er viktig å tenke på for at vi skal ha muligheten til å være «instant on.» Jentene var ivrige på å lære og stilte mange spørsmål. De fikk nye perspektiver og økte kunnskapen om viktigheten av å ha en god IT strategi, som ivaretar helheten.

 

 

Teknologien er i konstant utvikling, og det eneste som er sikkert idag er at utviklingen skjer kjapt og at kravene til datarommet og dets infrastruktur må følge etter for ikke å bli utdatert. Bare se på denne videosnutten.

http://www.youtube.com/watch?v=zzJ1qSema2Y

 

 

Microsoft hadde en liten demo av Windows 8, og jentene fikk muligheten til å se på og teste dette på våre nyeste pcer. Kvelden ble avsluttet med solnedgang, mingling, nettverksbygging og hyggelig stemning. Det var en flott kveld å være på IT Fornebu.

 

 

 

 2 i trailer’n kommenterer:

«Et fantastisk spennende nettverkstreff! Nå kan jeg «alt» om rack servers, blade servers, nettverkskort og disker.  Cathinka (Skeie) fra HP var veldig flink til å forklare på en forståelig måte og det var utrolig interessant å lære mer om datarommets fasiliteter, i tillegg til å få se alt utstyret live.»  Ellen-Marie Bjerknes Nygård, Prosjektleder Capgemini, Markedssjef Oda-Nettverk

 

«Dette var mitt første tekniske treff i regi av Oda-Nettverk og HP og det ga definitivt mersmak. Jeg hadde veldig begrenset kjennskap til servere / serverrom fra før av, og det var derfor spennende å få en oversikt over funksjon og komponenter. Cathinka var veldig flink til å forklare og demonstrere. At vi hadde en fysisk server til å ta og føle på var også veldig bra. Om jeg ikke er noen ekspert på serverrom etter dette, så har jeg defintitvt fått en bedre forståelse av hva det er, og hvordan det faktisk ser ut.» Trude Nyhus, Accenture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet av Randi Mogerhagen, storkundeansvarlig, HP Norge

Publisert av Anne Rålien, HP Norge

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
27 Feb - 2 March 2017
Barcelona | Fira Gran Via
Mobile World Congress 2017
Hewlett Packard Enterprise at Mobile World Congress 2017, Barcelona | Fira Gran Via Location: Hall 3, Booth 3E11
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle