Garasjen - uten nerden stopper verden
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

«Time flies when you're having fun» - 15 år i et nøtteskall

NorgeGjest

”Tenk at en ung har vært i HP lenge” sa HR direktør Yvonne Fosser til meg i kantinen da jeg fortalte at jeg hadde valgt å si opp i HP. Først ble jeg utrolig smigret, og tenkte «Wow, Yvonne synes jeg ser ung ut», men så slo det meg at 15 år faktisk er utrolig lenge, det er hele det voksne livet mitt, 40 % av livet mitt!

 

super club2.jpgMye har skjedd hos HP siden jeg gikk inn døren på Skøyen 13. Januar 1998: Jeg ble presentert «The HP Way» og fikk raskt følelsen av «management by walking around». Ledergruppen skulle være synlig og tilgjengelig for alle, og det var de. Det var flat organisasjonsstruktur og jeg følte meg inkludert. Det var helt fantastisk for en nyutdannet Diplomøkonom fra BI!

 

Annika_Plan.jpgI 1998 mottok vi ordre på faks, hadde kopimaskin og røykerom. Vi hadde CC-mail, IT-avdeling, postavdeling, posthyller, faste plasser og egne søppelkasser! (Jeg har fortsatt ”ryddemani” hver gang jeg forlater pulten min hos Plan Norge, og glemmer at jeg faktisk har egen pult, posthylle, søppelkasse og IT-avdeling som er rett bort i gangen.)

 

Jeg fikk stilling som manager da jeg var noen og tjue. Det var litt spesielt å ha visittkort med «Manager» på. Men enda mer spesielt at HP hadde troen på meg. Jeg ble sendt ut i ledermøter som 25-åring, for de stolte på at jeg hadde gjort leksa mi. (Det skal jeg love deg jeg hadde, for jeg ville overbevise!) HP har siden 2004 hatt satsning på unge talenter. Jeg var så heldig å være deltager i den aller første talentgruppen. Det var skremmende, men en utrolig følelse at ledergruppen satset på og ville høre på oss, de unge.

 

De siste 15 årene har endring stått i fokus. Det er hovedårsaken til at man kan bli i HP så lenge.Jeg har ikke jobbet på samme sted hele livet, selv om jeg har frontet samme brand: HP selger Agilent Technologies, og kjøper senere Compaq. HP kjøper Palm, EDS , 3Com og mange andre selskaper. Det er alltid noe som skjer når man jobber i verdens største IT selskap. For meg var det vanskelig å forstå at det finnes en verden utenfor garasjen.

 

PSG-jentene2.jpgDe siste årene har jeg stiftet familie og HP har støttet meg. Min «Speed date the boss» ble gjennomført med baby-Theya på armen, men det var ingen utfordring, jeg ble, som tidligere, mottatt med åpne armer.

 

Siste fredagen i juni 2012 meldte jeg til min sjef at jeg valgte å forlate HP, det var en spesiell følelse. Det fantastiske med det er at jeg ikke har fått en eneste negativ kommentar om at jeg har valgt å skifte bransje. Det har gjort det hele mye enklere, jeg har fått meldinger fra ledergruppen om at de heier på den jobben jeg gjør hos Plan Norge. Etter 15 år var det spesielt å forlate HP kontoret en fredag og begynne på jobb mandagen etter hos Plan Norge. Den ekte årsaken til at jeg ønsket å bytte beite var at jeg ville jobbe med noe jeg virkelig brenner for og som trebarnsmor er det å jobbe for og med barn en fantastisk ny hverdag.

 

HP vil alltid være en del av meg. Selv etter en måned utenfor sang2.jpgHP har jeg vanskelig for ikke å presentere meg som «Annika fra HP». Jeg ble stolt da jeg fikk vite at min nye arbeidsplass har HP servere og HP Printere og samtidig en fantastisk relasjon til den foretrukne HP partneren de bruker!

 

Jeg gleder meg over de 15 årene hos HP, og gleder meg til fremtiden hos Plan Norge. Jeg har gått fra en arbeidsplass som feirer 75 årsdag neste år, til en ny som fylte 75år i år. Min nye hverdag hos Plan Norge tar meg tilbake til den følelsen jeg hadde i januar 1998, da jeg begynte hos HP. Jeg er stolt.

 

 

Skrevet av Annika Diseth Yri, Plan Norge og publisert av Anne Rålien, HP Norge

0 Ros
Om forfatteren

NorgeGjest

Arrangement
28-30 November
Madrid, Spain
Discover 2017 Madrid
Join us for Hewlett Packard Enterprise Discover 2017 Madrid, taking place 28-30 November at the Feria de Madrid Convention Center
Les mer
See posts for dates
Online
HPE Webinars - 2017
Find out about this year's live broadcasts and on-demand webinars.
Les mer
Se alle