Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Typisk HP?

av KirstenOeding ‎09-08-2012 10:12 PM - endret ‎09-08-2012 10:17 PM

Typisk HP – hva er «typisk HP»? Her kommer noen refleksjoner om betydningen av grunnleggende verdier fra en som har valgt å bli lenge hos samme arbeidsgiver – snart 29 år!

 

 

Det er mange grunner til at jeg har blitt i HP, og disse er helt klart faktorer som er typisk HP! Bill Hewlett og Dave Packard satte opp et sett med syv verdier som en del av «HP Way» (jeg tillater meg å bruke originalspråket her) :

 

Passion for customers
We put our customers first in everything we do.

Trust and respect for individuals
We work together to create a culture of inclusion built on trust, respect and dignity for all.

Achievement and contribution
We strive for excellence in all we do; each person's contribution is a critical key to our success.

Results through teamwork
We effectively collaborate, always looking for more efficient ways to serve our customers.

Speed and agility
We are resourceful and adaptable, and we achieve results faster than our competitors.

Meaningful innovation
We are the technology company that invents the useful and the significant.

Uncompromising integrity
We are open, honest and direct in our dealings.

 

Mange har sagt at «The HP Way» har blitt borte på veien fra 1939 til i dag. Jeg ser annerledes på dette, selv om det ikke er til å legge skjul på at ting som har vært opplevd som kontroversielt har skjedd i HP gjennom årene. Til tider har det vært intern frustrasjon, også her «på berget» i HP Norge.

 

I business er endringer nødvendig – det vet alle. Forutsetninger, krav og forventninger endres i stadig økende tempo, og både forretningsstrategier og vi medarbeidere må evne å være i forkant for å lykkes. I en slik verden mener jeg det er avgjørende å samtidig ha et solid fundament å stå på, og min opplevelse er at det har jeg hatt i HP. 

 

Gjennom alle endringer,  ledere som har kommet og gått, nye strategier, oppkjøp og fusjoner...  verdiarbeidet har hatt og har stor betydning.  Det er klart at vi også har feilet fra tid til annen, også innenfor praktisering av de enkelte verdiene.  Det må vi ta læring av, så vi gjør det bedre neste gang. Det er helt avgjørende for motivasjon og resultatoppnåelse at vi medarbeidere kan kjenne igjen verdiene i det daglige! Dersom verdier kun trekkes frem i festtaler og lignende, får de i verste fall motsatt effekt i forhold til hensikten.

 

Typisk HP. I fortsettelsen vil jeg ta for meg noen av HP-verdiene som har vært viktigst og mest tydelige for meg, og se på hvordan og hvorfor de kan sies å være «typisk HP».

0 Ros
Om forfatteren

KirstenOeding

Arrangement
June 6 - 8, 2017
Las Vegas, Nevada
Discover 2017 Las Vegas
Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle