Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

VMware og HP avholdt felles seminar om "New Style of IT"!

av TheStig ‎04-14-2014 04:24 PM - endret ‎04-14-2014 04:41 PM

The New Style of IT var tittelen på arrangementet som vi sammen med VMware og Intel arrangerte på onsdag før påske. Fokuset var lagt til hva vi mener vil bli viktig i utformingen av fremtidens datasenter. Agendaen besto av hva vi mener med The New Style of IT, noen av løsningene HP kan levere for å møte dette behovet, samt løsningsområdene der HP og VMware har produkter som både kompletterer og konkurrerer med hverandre.

 


Stig Alstedt
 startet og forklarte om de 4 megatrendene som vi peker på når vi skal forklare The New Style of ITCloud, Security, Big Data og Mobility. Alt blir digitalisert, volumet øker, hastigheten øker, omfanget øker, men likevel skal kostnadene reduseres. At det går fort ser vi for eksempel med firmaet som laget appen Draw Something -de brukte kun 9 dager fra lansering på å nå 1 million brukere.

 

For å møte disse trendene har HP en rekke løsninger. HP ConvergedSystem er et av dem, og Jan Fredrik Gunvaldsen sørger for at vi skal huske The Power of One -One management, One infrastructure, One support. Datasenterene har blitt for kompliserte og komplekse. En konvergert infrastruktur er det som må til for å kunne levere tjenester raskt nok. Med HP ConvergedSystem er alt klargjort fra fabrikken og systemet leveres nøkkelferdig på 20 dager hos kunde -inkludert installasjon.

 

Men alle har ikke ønsker eller anledning til å investere i ny maskinvare, og for dem har Øyvind Gaska løsningen. HP Flexible Capacity –tjenesten fra HP der du kan kjøpe den kapasiteten du trenger på samme måte som du kjøper strøm. Du slipper dermed å gå tom eller å planlegge for økt kapasitet. Enkelt og greit, du betaler for det du forbruker.

 

Ønsker du likevel å eie og drifte din egen infrastruktur må du kunne administrere den. Her finnes det mange løsninger. HP har brukt mye ressurser på å tenke nytt, og resultatet er lanseringen av HP OneView, vårt nyutviklede verktøy for drift og administrasjon av infrastruktur. HP OneView er basert på HTML5 og setter brukeropplevelsen i sentrum. Det gjør det både raskere og mer intuitivt enn konkurrerende verktøy som er programmert flere år tilbake i tid, fortalte Jan Fredrik.

 

De første ProLiant servere ble lansert som SystemPro for 25 år siden, og VMwares Roger Samdal begynte nesten umiddelbart å jobbe med dem som ansatt i Compaq. ProLiant snudde opp ned på server markedet ved å bruke industristandard komponenter til å bygge en x86-basert server. Som representant for VMware snakker Roger fortsatt varmt om ProLiant, og han mener HP må bli mye flinkere til å skryte av historien. Roger forteller videre om hvordan vCenter Operation Manager løser utfordringer med drift og vedlikehold av virtuelle servere, og om integrasjonen mellom vCenter Operation Manager og HP OneView.

 

 

Etter lunch gir Tor Inge Lillebø en oppdatering på hva som har blitt lansert av nyheter på HP 3PAR og den tette integrasjonen med VMware. Med 3PAR og thin provisioning garanterer HP dobbelt så mange virtuelle servere som det konkurrentene klarer med tilsvarende kapasitet. HP 3PAR og Peer persistence –eller hvordan flytte data mellom systemer på forskjellige lokasjoner- er teknologi unik for HP 3PAR. Roger Samdal snakker videre om VMwares planer for Software Defined Datacenter (SDDC) og vSAN. VMware vil nøytralisere valget av hardware til å kjøre det virtuelle laget, men poengterer at dette ikke skjer over natten, og HP ProLiant og HP 3PAR har begge viktige og unike funksjoner for kunder som vil ha et SDDC fra VMware.

 

Hva er Software Defined Network (SDN), og hvorfor trenger vi det, spør Geir Leirvik. Økt brukeropplevelse og sikkerhet, reduksjon av manuelt arbeid, samt investeringsbeskyttelse er stikkord. SDN virtualiserer switcher på samme måte som virtualiserte servere og lagring. En får ett kontrollpunkt ved en SND kontroller og SDN gjør at en kan bruke mye rimligere switcher.

 

The New Style of IT stiller nye krav til håndtering og drift av IT, og med det er det også behov for å tenke nytt innen tjenester. HP Proactive Care har derfor aldri vært mer aktuelt, forteller Håvard Berge. Oppgraderinger og endringer får mye større konsekvenser da systemene snakker med hverandre 24x7 og er integrert på en helt annen måte enn tidligere. For å unngå nedetid, løse problemer raskere og holde systemene oppdatert og under kontroll er proaktiviteten du får ved å ha en egen supportkontakt avgjørende.

 

Alle dagens presentasjoner kan lastes ned her. Vi takker for deltakelsen og ønsker velkommen til vårt sommerarrangement som avholdes i Oslo sentrum 12 juni. Her vil vi blant annet presentere de hotteste nyhetene fra HP Discover i Las Vegas til alle dere som ikke får anledning til å reise til USA.

 

Artikkelen er skrevet av Håkon Imbsen og tilpasset bloggformat av TheStig.

0 Ros
Om forfatteren

TheStig

Arrangement
June 6 - 8, 2017
Las Vegas, Nevada
Discover 2017 Las Vegas
Join us for HPE Discover 2017 in Las Vegas. The event will be held at the Venetian | Palazzo from June 6-8, 2017.
Les mer
Each Month in 2017
Online
Software Expert Days - 2017
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle