Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

Brito
Occasional Visitor

Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

Can anyone have an idea to installing intel 82573V Gigabit LAN controller driver on redhat
enterprise linux 4 advance server(Fully/everything installed).

As i have tried as per the documentation.
there is the following commands,
#make install
here the binary is installed successfully here:
/lib/modules/2.6.9-5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko

But when i am running the next command as
#insmod e1000 =
#insmod e1000 media=0x04,0x10

Here system is saying no such file e1000.ko. and the driver is not installing.

But physically the file is there at:
/lib/modules/2.6.9-5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko


So can anyone help me? please...

Thanks to all.

8 REPLIES
rick jones
Honored Contributor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

I thought that insmod was used when installing from somewhere other than the /lib/modules path. Of course, I could be wrong.

You could try:

modprobe e1000

which should use the module in the /lib/modules path

and or try:

insmod /lib/modules/2.6.9-5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko

and see what that says.

I presume that there is no other previously loaded e1000 module on the system at the time?

You could I suppose also strace the insmod command and see just what file(s) it does try to open - at least I think it will try to open some files, it could I suppose punt the whole thing to the loader.
there is no rest for the wicked yet the virtuous have no pillows
Brito
Occasional Visitor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

You could try:

Hi Rick,
I have tried
#modprobe e1000
Here No output,I hope the command is completed successfully .


and i have tried

#insmod lib/modules/2.6.9-5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko

here it says.
insmod: file not found no such file.

Please reply.
Thanks

Andrew Cowan
Honored Contributor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

I have had this problem and is normally that you need a precise version of the kernel. If there is just one minor increment in difference then you'll get this problem.
Brito
Occasional Visitor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

Hi Andrew,
Thanks for your reply.
So should I go for kernel up gradation?
Please reply.
thanks again.
Vitaly Karasik_1
Honored Contributor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

1.
>#insmod lib/modules/2.6.9->5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko

>here it says.
>insmod: file not found no such file.

you missed leading "/" - it should be

insmod /lib/modules/...

2. please send us

uname -r

command output
Andrew Cowan
Honored Contributor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

You need to find the exact version that the driver was meant for then compare it with your version using 'uname -r' as Vitaly says.

I have had this problem a lot and it may not be the latest version of the kernel that you need, but one particular version. If you can identify the one required, the best way to solve this is to install it, and its sources using "yum".
Brito
Occasional Visitor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

Hi, Vitaly
Thanks for the reply.
Here I have made the typing mistake that instead of /lib i have typed lib only. this is not an issue.

the kernel version is 2.6.9-5.Elsmp

the driver i have downloaded from
http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/df-support/9299/eng/D31335-001.tar.gz&agr=N&ProductID=2162&DwnldId=9299&strOSs=All&OSFullName=All%20Operating%20Systems〈=eng

the driver I have selected for Redhat* enterprise Linux 4.0 from here
http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=2162〈=eng

I go through as per readme file but i got the error when i am running the command
#insmod e1000
or
#insmod /lib/modules/2.6.9-5.Elsmp/kernel/drivers/net/e1000/e1000.ko

in both the command it says file not found e1000.ko

Thanks to all.

Vitaly Karasik_1
Honored Contributor

Re: Intel 82573V Gigabit lan with RHEL4 AS

>#modprobe e1000
>Here No output,I hope the command is >completed successfully .

so your linux should work - as far as I remember, it uses "modprobe" for loading kernel modules during boot.
run "lsmod" adter "modprobe" to be sure.
If you see e1000 into lsmod output, reboot your server - you should get e1000 loaded after boot.