General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RHL 9 installation error on LH2 netserver

channa
Occasional Advisor

RHL 9 installation error on LH2 netserver

Hi,

I am trying to install redhat linux 9.0 on the hp lh2 netserver having the trident video 9000i card.

after the probing for monitor,mouse types, it tries to start the native xserver and after that i am getting the following error

" waiting for X server to start...log located in /tmp/X.log 1..2..3..4..5....X server started successfully. X server started, then failed. Attempting to start the vesa driver X server. waiting for server to start...log located in /tmp/X.log 1..2..3..4..5...x server started successfully.
XIO: fatal IO error 104 (connection reset by peer) on X server": 1.0"
mini-wm: fatal IO error 2 ( connection reset by peer) on Xserver: 1.0: after 0 requests.....
install exited abnormally. sending kill signals"

Can somebody help me out.



7 REPLIES
Caesar_3
Esteemed Contributor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

Hello!

It could be the one of two: or you made some
configurations that your card cann't use
for this you can use Xconfigurator to chenge the configs (try something else) but if the
problem in configuration it would write in the error the other option is that the driver for
you trident not good for the version so you
need to download the new version from the site of trident, there you could see some notes about this kind of problem that the company know about!

Caesar
channa
Occasional Advisor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

Hi,

i have also tried with 2 different sets of cards which work good with linux on a dell and gateway workstation.But when i use the cards on the netserver lh2, i get the same installation error.

Thanx
Steven E. Protter
Exalted Contributor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

If its a PCI slot, try a different slot. Move the card.

If that card will work in a Dell box with RH9 and not the Netserver, then suspect problems with the Netserver motherboard.

If its under warranty or hardware contrace, get it serviced. Then try again.

SEP
Steven E Protter
Owner of ISN Corporation
http://isnamerica.com
http://hpuxconsulting.com
Sponsor: http://hpux.ws
Twitter: http://twitter.com/hpuxlinux
Founder http://newdatacloud.com
Bill Douglass
Esteemed Contributor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

Try installing in test mode and configuring X after everything else is working.

At the boot prompt, do

linux text

and run install in text mode. You can run xf86config after installation.
channa
Occasional Advisor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

hi,

I have installed linux in test mode. Howver, I am still getting an error related to display.

I am attaching 2 files the xf86config and the xfree86.o.log file which is the server out file.

I am not good at understanding the contents but if somebody could help me out i will be grateful.

Thanx
channa
Occasional Advisor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

hi,

I have installed linux in test mode. Howver, I am still getting an error related to display.

I am attaching 2 files the xf86config and the xfree86.o.log file which is the server out file.

I am not good at understanding the contents but if somebody could help me out i will be grateful.

Thanx
channa
Occasional Advisor

Re: RHL 9 installation error on LH2 netserver

Here is the Xfree86 config file