Simpler Navigation for Servers and Operating Systems - Please Update Your Bookmarks
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
If you have bookmarked forums or discussion boards in Servers and Operating Systems, we suggest you check and update them as needed.
General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Vmware with Win98 host OS and no sound?

Eric Ladner
Trusted Contributor

Vmware with Win98 host OS and no sound?

Anybody using VMWare out there?

I've had a nagging problem for a while. I have tried everything I can think of to get the sound in Win98 hosted in VMWare on a RedHat 7.1 box to work.

My sound works normally for everything else (using esd and oss sound drivers). Desktop sound works fine, sound apps like xmms work fine. I've followed VMWare's instructions for starting up vmware with esd (esddsp vmware .. blah blah) to no avail.

I think the problem is in Win98 (no suprise there). If I remove the drivers from the hardware list and reboot, it does not automatically find the sound card, which should probe as a SB16 compatible. I can go through the hardware wizard (which doesn't find the device either) and manually add the driver per the VMWare instructions and everything seems fine, but Win98 won't utter a single sound from within vmware.

It doesn't show any errors either. Playing sound from within Win98 doesn't give any problems, but it doesn't give any sound either.

Things I can try?