Simpler Navigation for Servers and Operating Systems - Please Update Your Bookmarks
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
If you have bookmarked forums or discussion boards in Servers and Operating Systems, we suggest you check and update them as needed.
HP 9000 and HP e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

rp7410 not detect hard disk

SOLVED
Go to solution
Arvin E.
Frequent Advisor

rp7410 not detect hard disk

Hello guru,

I have a problem about detecting rp7410 local hard drives.

When system is in BCH, “sea” only shows dvd rom as follow:

IODC
Path# Device Path (dec) Device Type Rev
----- ----------------- ----------- ----
P0 1/0/0/3/1.2 Random access media 4
1/0/1/0/0.0.0.0.0.0.0 Fibre Channel Protocol 8

Also the green LED in front of disk is off when in BCH mode.

So when I try to install hp-ux in boot menu shows zero disks:

Hardware Summary: System Model: 9000/800/rp7410
+---------------------+----------------+-------------------+
| Disks: 0 ( 0.0GB) | Floppies: 0 | LAN cards: 2 |
| CD/DVDs: 1 | Tapes: 0 | Memory: 2032Mb |
| Graphics Ports: 0 | IO Buses: 8 | CPUs: 4 |
+---------------------+----------------+-------------------+

Any idea?

7 REPLIES
cnb
Honored Contributor

Re: rp7410 not detect hard disk

If you only have one cell or MP installed please check the disk slot positions.

Which slot is the disk drive in? How many Cells and MPs are installed?

Rgds,
cnb
Honored Contributor

Re: rp7410 not detect hard disk

Does the disk LED flash at all when you plug it in? Maybe bad disk?

Rgds,
Robert_Jewell
Honored Contributor

Re: rp7410 not detect hard disk

The internal disks in the rp7410 are controlled from a couple of different locations. I see your partition is using cell 1, so the drives must be in the top slots. Also, the internal MP/Core IO controls one slot, while a LAN/SCSI PCI card installed in slot 8 (right most slot) controls the other.

To be sure, you can try the following:

Install the drive in the top, left slot and run SEA ALL. If everything is working correctly, you should see the disk at the following path: 1/0/0/3/0.6.0

-Bob
----------------
Was this helpful? Like this post by giving me a thumbs up below!
Arvin E.
Frequent Advisor

Re: rp7410 not detect hard disk

Thanks cnb,

>>Which slot is the disk drive in? How many Cells and MPs are installed?
I tested all 4 possible positions.
All the two Cells and MPs are installed.

>>Does the disk LED flash at all when you plug it in? Maybe bad disk?
Yes, at first when server boot Amber LED flash, but in BCH mode when I change disks, not any green LED flashes, but in my another rp7410 when I change disks in BCH mode, green LED flashes.
Also tested with two other working disks, same result.

Thanks Robert,
>>Install the drive in the top, left slot and run SEA ALL
Same result as SEA!
cnb
Honored Contributor
Solution

Re: rp7410 not detect hard disk

Could be a bad mass storage backplane, the cables aren't connected correctly, LAN/SCSI termination, power, etc...

See this user guide:

http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01875371/c01875371.pdf

Look at the Mass Storage Backplace replacement section to check cable connections, termination indicators, etc...


Have you tried using the MP commands to make sure everything else is ok?

MP User Guide:

http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01868394/c01868394.pdf



Rgds,

Arvin E.
Frequent Advisor

Re: rp7410 not detect hard disk

Thanks cnb,

I changed the Mass Storage backplane with another working server, and server detect the internal hard disks!


cnb
Honored Contributor

Re: rp7410 not detect hard disk

Great!


Glad you got it working.

Best Regards,


-cnb