HP 9000
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

SOLVED
Go to solution
The Gunners
Regular Advisor

Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Hi All,
We are trying to reset the Admin password on the MP on an rp4410 hp/ux 11.11 system , and have tried the following as per instructions but nothing seems to happen , are we doing it right ?

With console connected, the display is showing " MP Login" . I press MP Reset and hold for 5 sec. blue light flashed around reset button.
Console still remains at "MP Login" I reply with Admin/Admin and no response just offers MP Login again.

Thanks a mill in advance
Davey
12 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Hi Davey,

** where ** did you press a button?

Sounds like you pressed the locator button only.

The MP reset (directly on the system board) is on the rear, bottom left behind the chassis (you can see and press it from outside) next to the chassis screw.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Torsten.
Acclaimed Contributor
Solution

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Look at this:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=120&prodSeriesId=88837&prodTypeId=15351&prodSeriesId=88837&objectID=c00269122

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
The Gunners
Regular Advisor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Hi Torsten,
thanks for the info , just tried it again (on a test system) first. Is that button (ie number 5 on the document you kindly sent on)white ? I reset it , and an orange light came on , and nothing else. Again a stupid question , can I presume the system doesnt need to be down to actually do this reset ?
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

You can reset the MP while the system is running.



AFAIR a message will come up at the console asking you if you want to reset the values, but I'm not sure.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
The Gunners
Regular Advisor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Hi again Torsten. This is really baffling us now. Two of us looked at server and we can only see 1 button (white one) which is where you described (it is behind a metal grid) so we had to use a small pin to push in. This resulted in orange light now on) and no joy from the colsole at all. We are now wondering do we have to actually open up the server in order to see the MP reset button , as the one I described above does not seem to be it (it seems from the document that this could be button 6 - MP self-test LED , and not button 5 - MP soft reset button.

Cant believe this is such an awkward thing to do such a simple task lol
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

It's some years ago that I pressed this button ... :-)

Well, there is the reset button and next to it the red selftest LED (on for a few seconds while MP is booting).

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

IIRC a short press (~3sec) will reboot the MP, longer press (~10sec) will reset the values and reboot the MP.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
The Gunners
Regular Advisor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Hey Torsten , again thanks for that. This is where we are now. After last update , orange light was permanantly on , but nothing on screen, so I decided to reboot. This didnt clear orange light , so powered off. That still didnt clear orange light so pulled plugs out of back and reseated them. [Powered up server and up on the screen was 'Press P to reset passwords' , followed by the MP login. So I booted up server and tried again. I pushed in the mp reset button for circa 12 secs , and same again , oragne light , and nothing on console. (This is just a test box , but Im worried that I have this trouble when we go to do this on the live) Am I still doing something silly wrong here does it sound ?
Tingli
Esteemed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Maybe you need call for a hardware maintenance.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Well, the message "'Press P to reset passwords' " is what I would expect.
Nothing else.

Just to be sure you should check the firmware versions:

Current firmware revisions

MP FW : E.03.32
BMC FW : 04.06
EFI FW : 05.48
System FW : 04.29

Either from OS (machinfo) or from MP (you can try "Oper/Oper" to logon - normally nobody does change this account :-))

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
The Gunners
Regular Advisor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

Thanks All , what happened was we were not quick enough each time we reset the button. So had to improve on our sprinting to make it around the racks to the front where the console was :-)
The Gunners
Regular Advisor

Re: Trying to reset MP Admin a/c - doesnt seem to be doing anything

As per prev update