HP 9000
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

rp8400 not booting giving error message

SOLVED
Go to solution
ajin
Frequent Advisor

rp8400 not booting giving error message



Sir

We have rp8400 server running HP-UX 11i.After changing the settings of fiber channel---server gives fiber channel not found error message and server not booting.
Please help;

Thanks in Advance.
Ajin.S
11 REPLIES
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

in the EFI Shell u can see by doing the following things:

Shell>reconnect -r
shell>map -r
shell>discover all
shell>drivers
shell>reconnect -r
shell>map -r


regards
sujit
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

Hi


Sorry this is RP that is PARISC , it wont have the EFI .


Instead in BCH Menu u can see by doing a

Search
and
search isl

if u get the boot path do

boot P0
boot P1


etc whatever gives the correct boot path.

BTW what settings in the FC did u change?

regards
sujit
Ganesan R
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

Hi Ajin,

Where is your boot disks? is it internal disk? or booting from SAN disk?

Generally boot disks will scsi internal disks.

If you provide the screenshot, exact error message and the place server got struck, we can help you out..
Best wishes,

Ganesh.
ajin
Frequent Advisor

Re: rp8400 not booting giving error message

Dear Ganeson

boot disks are 4 no scsi internal disks.
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

Hi Ajin,


Please can if u have got the boot disks local and if u can see them in the search command that u can give in the BCH, Obviously from one of the disks the OS should start booting.

Till what extent is the booting taking place can u post the O/P s of the booting process and messages.

the other thing from the BCH:

BCH>search ipl

shall list u the Disks that have an ISL with them and can be used to boot.

Try using that path for booting using

BCH>boot P0

if P0 is the correspomnding path that u think has an ISL and can boot the Kernel and the OS.


regards
Sujit
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

hi


getting to the MP Main menu , go to the Information menu and there u can try by givivng the commands as


Information Menu>fabricinfo
Information Menue>io 0

where 0 is the IO Chassis no.


U can see the inforamtion of the Fiber Card in the system therein and further start diagnosing.

As said earlier it shall be very good if u can provide the command O/Ps for the above commands as well as BCH Main Menu> search

and search ipl


also if u can post the boot time scrren for the server.


Regards
Sujit

ajin
Frequent Advisor

Re: rp8400 not booting giving error message

Dear Sujith

We try to install the os but os cd not booting..any reason for that ?
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

hi

what is the eact eroor that u are getting?

from the BCH main menu of that NPAR do the following

BCH MAIN MENU> search
OR
BCH MAIN MENU> search ipl

see the path for the DVD rom as RANDOM ACCESS MEDIA and notice that it can be P0 or P1 or anything.

then just do

BCH MAIN MENU> boot P1


apart from that can u please post the O/P of the commands as cp and io from the BCH?

Regards
Sujit
sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: rp8400 not booting giving error message

Hi


it shall be really good if u can post the screen O/Ps while trying to boot , capture the screen using putty with logging enabled and attach that in your answer.



Regards
Sujit
ajin
Frequent Advisor

Re: rp8400 not booting giving error message

Dear Sujith

Screen shots attached for your ref..
sujit kumar singh
Honored Contributor
Solution

Re: rp8400 not booting giving error message


Hi Ajin â ¦.



These are the important readings in the Logs as u have posted.

The first para listedhere shows an HPMC that is High Priority Machine heck for the system due to the Deconfig of the boot Processor.



353 PDC 0,1,0 *4 0x200043409f00302b 0x00ffff01ff01ff11 BOOT_CPU_DECONFIG
353 PDC 0,1,0 *4 0x58004b0000003020 0x00006d000c071c3a 01/12/2009 07:28:58
354 PDC 0,1,3 *7 0x40007570000062ef 0x000000787f803dac ERR_CHECK_HPMC
354 PDC 0,1,3 *7 0x58007d00000062e0 0x00006d000c071f07 01/12/2009 07:31:07
355 PDC 0,1,0 *7 0x40004670000062ef 0x000000787f8036ac ERR_CHECK_HPMC
355 PDC 0,1,0 *7 0x58004e00000062e0 0x00006d000c071f07 01/12/2009 07:31:07
356 PDC 0,1,2 *7 0x40006770000062ef 0x000000787f803d9c ERR_CHECK_HPMC
356 PDC 0,1,2 *7 0x58006f00000062e0 0x00006d000c071f07 01/12/2009 07:31:07
357 PDC 0,0,3 *7 0x40003670000062ef 0x000000707f803da0 ERR_CHECK_HPMC
357 PDC 0,0,3 *7 0x58003e00000062e0 0x00006d000c071f09 01/12/2009 07:31:09
358 PDC 0,0,2 *7 0x40002770000062ef 0x000000707f803d9c ERR_CHECK_HPMC
358 PDC 0,0,2 *7 0x58002f00000062e0 0x00006d000c071f09 01/12/2009 07:31:09
359 PDC 0,0,1 *7 0x40001170000062ef 0x000000707f803d9c ERR_CHECK_HPMC
359 PDC 0,0,1 *7 0x58001900000062e0 0x00006d000c071f09 01/12/2009 07:31:09
360 PDC 0,0,0 *7 0x40000370000062ef 0x00000000004a38e8 ERR_CHECK_HPMC
360 PDC 0,0,0 *7 0x58000b00000062e0 0x00006d000c071f09 01/12/2009 07:31:09
361 PDC 0,1,3 *2 0xb800722011036c2c 0x0000000000000000 ERR_CPU_RUNWAY_BROAD_ERR
361 PDC 0,1,3 *2 0x58007a0000006c20 0x00006d000c071f0c 01/12/2009 07:31:12
362 PDC 0,1,0 *2 0xb800432011006c2c 0x0000000000000000 ERR_CPU_RUNWAY_BROAD_ERR
362 PDC 0,1,0 *2 0x58004b0000006c20 0x00006d000c071f0c 01/12/2009 07:31:12




This para shows that boot LIF bad Magic that is the system is nt able to get the proper LIF from the specified path and also that in that event this goes to the BCH.


604 CLMP 0 *2 0x58200f0000003030 0x00006d00100c3a1b 01/16/2009 12:58:27
605 PDC 0,0,0 *3 0x58000830a5001014 0x00006d00100d0216 BOOT_BAD_LIF_MAGIC
606 PDC 0,0,0 *2 0xb8000620a4002004 0xfffffffffffffffe BOOT_SELECTED_PATH_FAILED
606 PDC 0,0,0 *2 0x58000e0000002000 0x00006d00100d0216 01/16/2009 13:02:22
607 PDC 0,0,0 *3 0x58000830a4002002 0x00006d00100d0216 BOOT_ON_FAILURE_GOTO_BC




Here u can see that the PCI Backplane power is going off anf IODC Entry the System is not able to read.


635 CLMP 0 *2 0x58200a0000003030 0x00006d00100d1521 01/16/2009 13:21:33
636 CLMP 0 *2 0x202003228d00303f 0x000001ffffffff8d PCIBP_PWR_OFF
636 CLMP 0 *2 0x58200b0000003030 0x00006d00100d1521 01/16/2009 13:21:33
637 HPUX 0,0,0 *13 0x78e002d41100f000 0x0000000300000000
637 HPUX 0,0,0 *13 0x58e00a000000f000 0x00006d00100d1537 01/16/2009 13:21:55
638 PDC 0,0,0 *2 0xb8000420a4001060 0xfffffffffffffff9 BOOT_ERR_EXEC_IODC_ENTRY_INIT
638 PDC 0,0,0 *2 0x58000c0000001060 0x00006d00100d1837 01/16/2009 13:24:55
639 PDC 0,0,0 *2 0xb8000520a4001061 0xfffffffffffffffe BOOT_ERR_READING_ENTRY_INIT_MSG
639 PDC 0,0,0 *2 0x58000d0000001060 0x00006d00100d1837 01/16/2009 13:24:55
640 PDC 0,0,0 *2 0xb8000620a4002004 0xfffffffffffffffb BOOT_SELECTED_PATH_FAILED
640 PDC 0,0,0 *2 0x58000e0000002000 0x00006d00100d1837 01/16/2009 13:24:55
641 PDC 0,0,0 *3 0x58000830a4002002 0x00006d00100d1837 BOOT_ON_FAILURE_GOTO_BCH


I can suggest u as to log a case immediately with HP as a hardware problem as there seems to a prob with the Boot processor that is getting deconfigured and also the cell also that might be leading to the PCI Backplane behaving abnormally.


Might be they will be more able to exactly pin-point the problem as that is the Boot CPU and/or the IO Backplane.

Meanwhile if u can access the BCH and go to the Information Menu and also see the Processor, memory and the IO devices listings as they are OK or not.

But need to log a hardware case immediately with HP is suggested.


Regards
Sujit