HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

A500 wont boot

 
b65ran
Advisor

A500 wont boot

I have A500 HP 9000 server. I just changed the system board. And was trying to update the firmware then it hanged for an hour. Then I shut it off manually. After that I cannot boot the server. I am using two 400mhz processors. The dip switch setting is 2,3 and 6 open. But if I open all the swithces it boots up. And I can get into the console. But it shows the processor error warning. Here is what I got after typing SL in GSP.

GSP Host Name: uninitialized
GSP> sl


SL

Select Chassis Code Buffer to be displayed:
Incoming, Activity, Error, Current boot or Last boot? (I/A/E/C/L) e
e

Set up filter options on this buffer? (Y/[N]) n
n

The first entry is the most recent Chassis Code
Type + CR and CR to go up (back in time),
Type - CR and CR to go down (forward in time),
Type Q/q CR to quit.


Log Entry # 0 :
SYSTEM NAME: uninitialized
DATE: 10/04/2005 TIME: 04:43:03
ALERT LEVEL: 6 = Boot possible, pending failure - action required

SOURCE: 3 = PDH
SOURCE DETAIL: 0 = unknown, no source stated SOURCE ID: 1
PROBLEM DETAIL: 0 = no problem detail

CALLER ACTIVITY: 1 = test STATUS: 0
CALLER SUBACTIVITY: 73 = implementation dependent
REPORTING ENTITY TYPE: 0 = system firmware REPORTING ENTITY ID: 00

0x0000006030011730 00000000 00000001 type 0 = Data Field Unused
0x5800086030011730 00006909 04042B03 type 11 = Timestamp 10/04/2005 04:43:03
0x5800086030011730 00006909 04042B03 type 11 = Timestamp 10/04/2005 04:43:03


I dont know do I need anything other logs to show you.

Thanks
11 REPLIES 11
Jon Steele
Valued Contributor

Re: A500 wont boot

Hi,

Do you know if the system board you put in is a b version or a version.The switch settings you are using are for the b version.Maybe you got an A version by mistake.Try this switch setting 2,3,4,6

Jon
b65ran
Advisor

Re: A500 wont boot

Here is where I see in the board. A5570-60001 rev A8.

I am kinda new at this. So I am not sure it is A or B version.

Thanks
Jon Steele
Valued Contributor

Re: A500 wont boot

Go ahead and try the switch setting I sent you to see if that works.Remember to make sure the power is unplugged before you change the switches.

Jon
b65ran
Advisor

Re: A500 wont boot

It is booting up now. But when I type SL in gsp I am getting this

GSP> sl


SL

Select Chassis Code Buffer to be displayed:
Incoming, Activity, Error, Current boot or Last boot? (I/A/E/C/L) e
e

Set up filter options on this buffer? (Y/[N]) n
n

The first entry is the most recent Chassis Code
Type + CR and CR to go up (back in time),
Type - CR and CR to go down (forward in time),
Type Q/q CR to quit.


Log Entry # 0 :
SYSTEM NAME: uninitialized
DATE: 10/04/2005 TIME: 04:43:03
ALERT LEVEL: 6 = Boot possible, pending failure - action required

SOURCE: 3 = PDH
SOURCE DETAIL: 0 = unknown, no source stated SOURCE ID: 1
PROBLEM DETAIL: 0 = no problem detail

CALLER ACTIVITY: 1 = test STATUS: 0
CALLER SUBACTIVITY: 73 = implementation dependent
REPORTING ENTITY TYPE: 0 = system firmware REPORTING ENTITY ID: 00

0x0000006030011730 00000000 00000001 type 0 = Data Field Unused
0x5800086030011730 00006909 04042B03 type 11 = Timestamp 10/04/2005 04:43:03
0x5800086030011730 00006909 04042B03 type 11 = Timestamp 10/04/2005 04:43:03

is there any fix for that ?

Thanks
Jon Steele
Valued Contributor

Re: A500 wont boot

The first error looks like an old one.It will still stay in the log file.When you were doing the firmware upgrade did it start to load the firmware and you turned off the power?If so it may have corrupted the firmware.If the machine boots up now you can try and redo the firmware again and see if that helps.

Jon